Хипхоп културата надвор од нашите граници

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Ok.Nemam namera da se raspravam po forumi za gluposti i itn itn.Live you'r life...end of story!
I jas go delam istoto mislenje so tebe WBMCeez........ ;)

BTW mislam deka na forumov treba da imame edna i edinstvena cel.DA PRIDONESUVAME ZA RAPOT na kakov bilo nacin.
Eve jas si pravam klipovi i gi kacuvam a youtube i ke prodolzam taka se dodeka ne dobijam nova idea t.e. druga idea...

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Maleee boze moj sto najdov na net....cccc boze kolku e jako ova.Ccc nemam zborovi kolku e ova samo jakooooo.Abe mi se plaka kade otidoa vreminjavaaaaaaaa..........!!!!

EVIL-B

Hip-Hop Legend
Член од
2 декември 2007
Мислења
357
Поени од реакции
4
I pak ne si me svatil,pravam komercijalni bitovi za zenska da si fatam.CC abe oti ne razmislis prvo pred da pisis.Eve sam si akza deka pravis komercijalna muzika.A sto znaci toa.Muzika za reklama i muzika za profit.A so toa si se odrodil od osnovnata poraka na rapot.Deka ne e stvoren za reklama i profit.Tuku od du6a za du6a,od srce za srce...
Ти бе брат алал да ти е феномен си :uvo:
Ај кажи која песна од тие 30 со ги имам до сега (освен 1 за мајтап) која е комерцијална?
Ако сакаш можам да ти ги ставам во RAR и да ги преслушаш а не вака на празно да носиш заклучоци!!!
a ovoj deniro samo malku e podobar od Wigga.Mu go simnav albumo.Ni6to ne mi se dpoada.Ni6to....premnogu po4etni4ki a ima ima textovi ne e tolku lo6o.Ama sepak eheee ima u6te mnogu da raboti i u4i.Ako ni6to drugo sporedi go barem so Saf,RNS,Djaka i tie faci.Mislam deka ne e sporedlivo,a posebno ne so RNS koj e sigurno pomlad od toj Deniro....
Епа ако Де Ниро не чини бе чоек за тебе е тогаш незнам шо да ти речам.А и споредбата со Wigga и De Niro дека се на скоро исто ниво мислењето ти е за "почит" :pos2::pos2::pos2:
Ono po nekogas e dovolno samo na youtube. da gi procitas komentarite odozdole i sve ke ti biti jasno.Te napravi sporedba.
otidi vidi gi komentarite na Gospoda - Sampanjac a posle otidi gledajgi komentarite na Tram 11.....mislam deka toa e toa.
Оти не размислиш малце логички бе брат,секој еден човек можи да си напрај User Code на YouTube и да изеде 1 тон (барбики) за секој.
И сега таа маса ти ја сметаш компетентна за да даде мислење?
И плус тоа Shampanjac спотот е праен на мајтап.Бата Барата отишол на гости кај едниот od Gospoda а истиот ден некој другар купил камера и као ај ке снимаме "спот"
Со спотот на Shampanjac ни почнува ни завршува нивната кариера.Имаат 4 албуми,1 издаден и 3 демо па така да ти си налетал на погрешна ствар и си стекнал погрешно мислење.
..........................................................................................
А за Трам 11 ти кажав дека сум ги слушал кога претпоставувам дека ти не си ги знаел дека постојат 2002 и 2003.Супер му се албумите секоја чест немам лош збор за нив али како велат Србите (Било је то некад)
Гледај ти нешто ново слушај а не ти ми слушаш песни од 92 до 98 што се издале.(Ова без навреда али морам да се искажам) Па и до негде те сваќам дека си поназад со мислењата за рапот,ти бе пеер салам си се затупел во историјата.
Поздрав

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Ти бе брат алал да ти е феномен си :uvo:
Ај кажи која песна од тие 30 со ги имам до сега (освен 1 за мајтап) која е комерцијална?
Ако сакаш можам да ти ги ставам во RAR и да ги преслушаш а не вака на празно да носиш заклучоци!!!

Епа ако Де Ниро не чини бе чоек за тебе е тогаш незнам шо да ти речам.А и споредбата со Wigga и De Niro дека се на скоро исто ниво мислењето ти е за "почит" :pos2::pos2::pos2:

Оти не размислиш малце логички бе брат,секој еден човек можи да си напрај User Code на YouTube и да изеде 1 тон (барбики) за секој.
И сега таа маса ти ја сметаш компетентна за да даде мислење?
И плус тоа Shampanjac спотот е праен на мајтап.Бата Барата отишол на гости кај едниот od Gospoda а истиот ден некој другар купил камера и као ај ке снимаме "спот"
Со спотот на Shampanjac ни почнува ни завршува нивната кариера.Имаат 4 албуми,1 издаден и 3 демо па така да ти си налетал на погрешна ствар и си стекнал погрешно мислење.
..........................................................................................
А за Трам 11 ти кажав дека сум ги слушал кога претпоставувам дека ти не си ги знаел дека постојат 2002 и 2003.Супер му се албумите секоја чест немам лош збор за нив али како велат Србите (Било је то некад)
Гледај ти нешто ново слушај а не ти ми слушаш песни од 92 до 98 што се издале.(Ова без навреда али морам да се искажам) Па и до негде те сваќам дека си поназад со мислењата за рапот,ти бе пеер салам си се затупел во историјата.
Поздрав
Prvo bate zadovolen sum so sum se zabolel so istorijata,barem vo istorijata e srzta i su6tinata...a ne mi zbori deka si slusal za tram 2002 2003 koga ja ne sum gi slusal...uzivaj ne se furaj, toa ne ti dava dozvola da sudis za mene iako i jas gi slusav togas.Bas togas pocnav da gi slusam 2003ta godina...

ponazad vo postovite neznam dali ti ili nekoj drug kaza vaka.Ne znaci deka ako ima 5 albumi ima kvalitet.Kvantitet-vs-Kvalitet...isto i ti ne znaci deka ako imas 30 pesni deka si kazal kojznae so u niv...i ne veruvam deka ke kazes oti veke se e kazano pa samo se blamirat site u rapot (osven so isklucoci u koj ne veruvamdeka nekogaske bides i ti)..i daj veke ne mi repliciraj pisav jas pogore.Tuka sum da pridonesam za rapo da se slusa kvalitetot a ne luge koi na rapot go zgolemuvaat mortalitetot...(bas kako gospoda so im teknalo aj kur ta6ak ke praveme spot4e ete taka se unistuva rapot-kako so procitav komentar za 50 cent od nekoj si koj veli "50 thanks for killing the Rap" ete i toj jade barbiki po tvojto mislenje neli)
I aj nema so da se raspravame.Jas sum zatupen u istorijata i so rap undergrund ke se drogiram dodeka di6am.I nesakam da mi prakas RAR papki so tvoi pesni.Ne sakam da se zagaduvam.Veke stvarno me iznervira.Koga ti mozes da mi kazes deka Deniro i Gospoda bile carevi na balkanot onda sam ja Mahatma Gandi.Mi gi stavas tie pred Marcelo,Djaka,Rns,Piki Sipi,Stoka,Bahattee,Tram i drugi.Aj barem jas rekov Tram se carevi i imam so sto da kazam deka se carevi.A kade Deniro so taj suv vokal??Rekov deka ima lirika ne deka nema ama treba uste mnogu da vezba i da uci.Eve brat ti si zboruvas so Bata Barata jas so 10 hrvati na net so me pocituvaat do jaja i ne mi trebaat zvezdi iako i so zvezdi sum zborel i si odrzuvam kontakti i se druzam.Kako na primer CRONITE!!Hravat.Si cul za nego!Naravno deka nisi.
Odi cuj.Deckoto napravi pesna so Masta Ace,Afu Ra mu bese gostin vo spot,i pred grupa bese na koncert na Wu tang u New York.Zna4i de4koto napravil kvaliteten rap i stignal do tamu kaj sto e.E bate se zapoznav so nego preku drug hrvat i koga on moze da mi kaze bravo bate znaes sto e dobar rap,mislam nema so da zboram so tebe.Deckoto e tolku kul,ne e nafuran,pocit ima kako BOG,ni eden zbor los ne mi e pisal.Retko se naogaat takvi luge.A nie makedoncite se pokazavme kaj hrvatite koga na Elemental na spotot Iz Dan u Dan nekoj glup makedonec prv i pisal deka e SRANJE.Haha.A hrvatite ja imaat najjakata rap scena na balkanot i najkvalitetniot Rap.Sreken sum so se druzam so takvi luge koi pak me pocituvaat od srce a ne ko tebe samo se karaat i raspravaat...aj odi vidi koj e tipot i so koj luge e (zboram za CRONITE)...pozdrav brate ....i ne mi repliciraj veke.Ne sakam da pisam so tebe.Use koga ti ja vidam slikata na avataro se gleda deka misles samo na pari i za pari si u rapot (koj veruvam deka nema nikogas da gi dobies).Nestoto koe go unisti rapot ti go podrzuvas.Ok fala brat prodolzi taka..

I pak ke kazam...ke si ostanam so istorijata i minatoto oti tamu e srzta i su6tinata...a ti pravi si eksperimenti.
Rap veke nema be alo.Ne se treskajte ostavete go rapot na onie so znaat kako treba da se prave rapot.Ne go unistuvajte
so vaste pateticni obidi da napravete rap.Na balkanot najmnogu 12 dusi vredat da rapuvat se drugo e Classic Bull Shit...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.995
Поени од реакции
5.610
Fali me ustooo zoshto ke te raschepaaaammmmm!Evil B, ne se zamaraj be drugarce so bogovite na rapot vo Makedonija...

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Fali me ustooo zoshto ke te raschepaaaammmmm!Evil B, ne se zamaraj be drugarce so bogovite na rapot vo Makedonija...

Si go kazav jas svoeto...nema falenje tuka bate(i ako ima,mozam si),nema bogovi na rapot.Jas sum toj koj sto sum i ne se sramam od sebe.Toa sto go mislam ke go kazam.A ako toa boli neka boli,jebiga toa e vistinata i realnosta.

" Ostavete go rapo na tie sto znaat kako rapot se pravi...!! "

A Evil-B Kiko ubavo ti kaza...ne se zamaraj so mene,uzivaj si.

EVIL-B

Hip-Hop Legend
Член од
2 декември 2007
Мислења
357
Поени од реакции
4
Слушај вака дечак,стварно нема логика веќе да ти објаснувам + понижење ми е да зборувам со луѓе така наречени "Хип Хоп Kритичари" кои во животот не допреле микрофон и не се качиле на бина,а тие истите седат на форуми и го пцујат нечиј труд.Што си направил ти повеќе од De Niro кажи ми?Тој има над 200 демо снимки и еден куп концерти,а ти што имаш?Кој е твојот придонес а?
Ако беше некој човек кој се разбира од рап сигурно ке се потрудеше да направиш нешто,а немаше да бидиш само DJ=билборд за реклами.
И мене не ми е дојдено до муабет со тебе само сакав да те извадам од трипот наречен Минато.
А за тоа дека ТИ некогаш ке бидеш повеке од тоа што сум ЈАС...трипај си дека ке ти се оствари сонот.Аватарот мој е ставен за да провоцира такви неуки луге како тебе бе алоо!!!
Оди пушти си хип хоп теза и пукајте со пики сипи...пау пау пау пау
:violent1::violent1::violent1::violent1:

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Слушај вака дечак,стварно нема логика веќе да ти објаснувам + понижење ми е да зборувам со луѓе така наречени "Хип Хоп Kритичари" кои во животот не допреле микрофон и не се качиле на бина,а тие истите седат на форуми и го пцујат нечиј труд.Што си направил ти повеќе од De Niro кажи ми?Тој има над 200 демо снимки и еден куп концерти,а ти што имаш?Кој е твојот придонес а?
Ако беше некој човек кој се разбира од рап сигурно ке се потрудеше да направиш нешто,а немаше да бидиш само DJ=билборд за реклами.
И мене не ми е дојдено до муабет со тебе само сакав да те извадам од трипот наречен Минато.
А за тоа дека ТИ некогаш ке бидеш повеке од тоа што сум ЈАС...трипај си дека ке ти се оствари сонот.Аватарот мој е ставен за да провоцира такви неуки луге како тебе бе алоо!!!
Оди пушти си хип хоп теза и пукајте со пики сипи...пау пау пау пау
:violent1::violent1::violent1::violent1:
Aaaaaaaaaaa :back:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.995
Поени од реакции
5.610
Za nekoj den izleguva novoto od Edo Maajka..Mislam deka ke bidi grom..."Balkansko a nase" e imeto na toj album..

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Ej alav da vi e be luge zime se :tapp:
Bano brat kako prvo mn gluposti iznakachi....ponizuvanje mi e da praam muabet so nekoj sto nema snimano i sto nema fateno mikrofon....bez veza ti e muabetot.
Sto mislis ti sekoj mora da snima i da drzi mikrofon za da se razbira i da bidi raper spored tebe?Epa tuka si vo greshka ogromna.NIKOJ,NIKOGASH nema spomnato za toa deka morash da recitirash za da bidish raper...toa go nema ni vo Hip Hop Book (ne Mak.nego vo orginalnata verzija kade sto postojat i Hip Hop Rulez) Taka da mislata ti e pogreshna.I ako ti e ponizenje....oti prajsh muabet i so mene voopshto?
Ako si imash zacrtano deka ke bidish slaven i deka ke vadish pari od rap ili nekoi slichni raboti...si se zaebal mashki....nema prosperitet kaj nas od toa za zal za nekoi luge koi sakaat da praat pari na takov nachin.
Go spomna i muabetot deka zivee vo minato,taka?Eve i jas slusham samo Americhki rap i toa isto taka od nekogash (retko ponovi albumi ako gi ima )E sega spored tebe jas i bilo koj eve kako mene sho slusha star rap...ne se razbira od rap.Aj kazi mi ti sho uchish od deneshniov rap?Deka imaat pari,koli,kuchki,kuki,lanci mn treva...toa se uchi,toa ti e pouka od koja mozebi ke ti dojdi vo korist nekoj den?
Razmisli ushte ednash za toa shto go reche oti stvarno ne drzi mesto :nenene:

Peace

EVIL-B

Hip-Hop Legend
Член од
2 декември 2007
Мислења
357
Поени од реакции
4
Borce brat,kako prvo:
Ti do lani snimase i nema potreba da se bunus (lani pesnata so Wigga,a i porano so Alico i tie so W.H.F) pa taka da ti ne spagas vo taja klasifikacija.
Kako vtoro slobodno mozam da kazam deka ponekogas si slusam i R.N.B od tipot na Lil John za da iskuliram.Znajs ti deka jas NE odam po ideologijata na vasiot profesor KRS i ostanati Hip Hop Book's to za mene e ne bitno so se slucilo vo Broonks pred 50 godini.Jas mozi pola saat da go slusam Lil John i posle to da pustam vesti na Sitel da se iznerviram i da napisam tekst za drzavata da gi ispcujam site na ime i da odam da go snimam.
Treto,ako mi bese dojdeno do pari i komercijalni pesni ke si pisev tekstovi kako Vrcak (moja najmilaaa,ti si moja samovilaaaa) a ne kako Rimi rafali (diss all around) Pesno Moja (diss kafani) Fuck The Police (jasen naslov)
ALI EDNA RABOTA E FAKT VO RAPOT,COVEK TREBA DA UMRI ZA DA GO CENAT...pa taka ... jebiga.A ovaj sto mu go :pusk: na piki sipi i deli presni soveti od 92 samo ke go pozdravam i ke mu recam deka ke dojdi vreme na decata negovi da mu kupuva maici od mene kako sto negovite mu kupuuvale od 2pac za fraer da bidi vo maalo...
Pozdrav Borce :helou::helou: i ne se nerviraj ne e za tebe postot pogore:smir:

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Borce brat,kako prvo:
Ti do lani snimase i nema potreba da se bunus (lani pesnata so Wigga,a i porano so Alico i tie so W.H.F) pa taka da ti ne spagas vo taja klasifikacija.
Kako vtoro slobodno mozam da kazam deka ponekogas si slusam i R.N.B od tipot na Lil John za da iskuliram.Znajs ti deka jas NE odam po ideologijata na vasiot profesor KRS i ostanati Hip Hop Book's to za mene e ne bitno so se slucilo vo Broonks pred 50 godini.Jas mozi pola saat da go slusam Lil John i posle to da pustam vesti na Sitel da se iznerviram i da napisam tekst za drzavata da gi ispcujam site na ime i da odam da go snimam.
Treto,ako mi bese dojdeno do pari i komercijalni pesni ke si pisev tekstovi kako Vrcak (moja najmilaaa,ti si moja samovilaaaa) a ne kako Rimi rafali (diss all around) Pesno Moja (diss kafani) Fuck The Police (jasen naslov)
ALI EDNA RABOTA E FAKT VO RAPOT,COVEK TREBA DA UMRI ZA DA GO CENAT...pa taka ... jebiga.A ovaj sto mu go :pusk: na piki sipi i deli presni soveti od 92 samo ke go pozdravam i ke mu recam deka ke dojdi vreme na decata negovi da mu kupuva maici od mene kako sto negovite mu kupuuvale od 2pac za fraer da bidi vo maalo...
Pozdrav Borce :helou::helou: i ne se nerviraj ne e za tebe postot pogore:smir:
Ejgidi kolku si ti za nikade brat.A i mnogu si moken be tuka na forumov.Ke se videme,pa ke mi pokazes kolku si moken na delo...:back:
A Wannabemceez ti kaza se....taka da nema so uste da ti pisam.:back:

Kajgana Shop

На врв Bottom