Ти бе брат алал да ти е феномен си :uvo:
Ај кажи која песна од тие 30 со ги имам до сега (освен 1 за мајтап) која е комерцијална?
Ако сакаш можам да ти ги ставам во RAR и да ги преслушаш а не вака на празно да носиш заклучоци!!!
Епа ако Де Ниро не чини бе чоек за тебе е тогаш незнам шо да ти речам.А и споредбата со Wigga и De Niro дека се на скоро исто ниво мислењето ти е за "почит" :pos2::pos2::pos2:
Оти не размислиш малце логички бе брат,секој еден човек можи да си напрај User Code на YouTube и да изеде 1 тон (барбики) за секој.
И сега таа маса ти ја сметаш компетентна за да даде мислење?
И плус тоа Shampanjac спотот е праен на мајтап.Бата Барата отишол на гости кај едниот od Gospoda а истиот ден некој другар купил камера и као ај ке снимаме "спот"
Со спотот на Shampanjac ни почнува ни завршува нивната кариера.Имаат 4 албуми,1 издаден и 3 демо па така да ти си налетал на погрешна ствар и си стекнал погрешно мислење.
..........................................................................................
А за Трам 11 ти кажав дека сум ги слушал кога претпоставувам дека ти не си ги знаел дека постојат 2002 и 2003.Супер му се албумите секоја чест немам лош збор за нив али како велат Србите (Било је то некад)
Гледај ти нешто ново слушај а не ти ми слушаш песни од 92 до 98 што се издале.(Ова без навреда али морам да се искажам) Па и до негде те сваќам дека си поназад со мислењата за рапот,ти бе пеер салам си се затупел во историјата.
Поздрав
Prvo bate zadovolen sum so sum se zabolel so istorijata,barem vo istorijata e srzta i su6tinata...a ne mi zbori deka si slusal za tram 2002 2003 koga ja ne sum gi slusal...uzivaj ne se furaj, toa ne ti dava dozvola da sudis za mene iako i jas gi slusav togas.Bas togas pocnav da gi slusam 2003ta godina...
ponazad vo postovite neznam dali ti ili nekoj drug kaza vaka.Ne znaci deka ako ima 5 albumi ima kvalitet.Kvantitet-vs-Kvalitet...isto i ti ne znaci deka ako imas 30 pesni deka si kazal kojznae so u niv...i ne veruvam deka ke kazes oti veke se e kazano pa samo se blamirat site u rapot (osven so isklucoci u koj ne veruvamdeka nekogaske bides i ti)..i daj veke ne mi repliciraj pisav jas pogore.Tuka sum da pridonesam za rapo da se slusa kvalitetot a ne luge koi na rapot go zgolemuvaat mortalitetot...(bas kako gospoda so im teknalo aj kur ta6ak ke praveme spot4e ete taka se unistuva rapot-kako so procitav komentar za 50 cent od nekoj si koj veli "50 thanks for killing the Rap" ete i toj jade barbiki po tvojto mislenje neli)
I aj nema so da se raspravame.Jas sum zatupen u istorijata i so rap undergrund ke se drogiram dodeka di6am.I nesakam da mi prakas RAR papki so tvoi pesni.Ne sakam da se zagaduvam.Veke stvarno me iznervira.Koga ti mozes da mi kazes deka Deniro i Gospoda bile carevi na balkanot onda sam ja Mahatma Gandi.Mi gi stavas tie pred Marcelo,Djaka,Rns,Piki Sipi,Stoka,Bahattee,Tram i drugi.Aj barem jas rekov Tram se carevi i imam so sto da kazam deka se carevi.A kade Deniro so taj suv vokal??Rekov deka ima lirika ne deka nema ama treba uste mnogu da vezba i da uci.Eve brat ti si zboruvas so Bata Barata jas so 10 hrvati na net so me pocituvaat do jaja i ne mi trebaat zvezdi iako i so zvezdi sum zborel i si odrzuvam kontakti i se druzam.Kako na primer CRONITE!!Hravat.Si cul za nego!Naravno deka nisi.
Odi cuj.Deckoto napravi pesna so Masta Ace,Afu Ra mu bese gostin vo spot,i pred grupa bese na koncert na Wu tang u New York.Zna4i de4koto napravil kvaliteten rap i stignal do tamu kaj sto e.E bate se zapoznav so nego preku drug hrvat i koga on moze da mi kaze bravo bate znaes sto e dobar rap,mislam nema so da zboram so tebe.Deckoto e tolku kul,ne e nafuran,pocit ima kako BOG,ni eden zbor los ne mi e pisal.Retko se naogaat takvi luge.A nie makedoncite se pokazavme kaj hrvatite koga na Elemental na spotot Iz Dan u Dan nekoj glup makedonec prv i pisal deka e SRANJE.Haha.A hrvatite ja imaat najjakata rap scena na balkanot i najkvalitetniot Rap.Sreken sum so se druzam so takvi luge koi pak me pocituvaat od srce a ne ko tebe samo se karaat i raspravaat...aj odi vidi koj e tipot i so koj luge e (zboram za CRONITE)...pozdrav brate ....i ne mi repliciraj veke.Ne sakam da pisam so tebe.Use koga ti ja vidam slikata na avataro se gleda deka misles samo na pari i za pari si u rapot (koj veruvam deka nema nikogas da gi dobies).Nestoto koe go unisti rapot ti go podrzuvas.Ok fala brat prodolzi taka..
I pak ke kazam...ke si ostanam so istorijata i minatoto oti tamu e srzta i su6tinata...a ti pravi si eksperimenti.
Rap veke nema be alo.Ne se treskajte ostavete go rapot na onie so znaat kako treba da se prave rapot.Ne go unistuvajte
so vaste pateticni obidi da napravete rap.Na balkanot najmnogu 12 dusi vredat da rapuvat se drugo e Classic Bull Shit...