Хипхоп културата надвор од нашите граници

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.847
Поени од реакции
21.652
Добро е, знаеме сите дека си фанбој на Лоџик немора да се повторуваш.
Лоџик...
еминем е срање, лоџик е срање, кари е срање, 2пак е срање ... дет грипс се најбољи !!!! Лоџик да прдне ќе има боља продукција и текст од 99.9% од нерелевантните што ги наброја.

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421
Добар дис на Еминем, ипак и да не направаше дис пак ми беше се исто
А за Камиказа, далеку е од другите албуми што излегоа годинава ( Kiss See Ghost/Daytona/KoD)

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
еминем е срање лоџик е срање, кари е срање, 2пак е срање ... дет грипс се најбољи !!!!
Да, Еминем после д енимен шоу нема добар албум, мада има само некои светли моменти на Риковери (така беше веројатно) и по некоја ОК песна од наредните албуми.

Дека се срање Лоџик и Кари не сум рекол, незнам па каде и тупак во муабетот со однесуваш како да имаш 16-17 години (што е доста веројатно). Лоџик ти е повеќе од колку што треба рап фан за еден рап артист, премногу се приметува тоа во последниот албум Everybody. Албумот е ОК, фан сум каншс хип-хоп но, премногу Кендрик (ту пимп а батерфлај) и Блектот влијанија, не е воопшто оригинален во било кој поглед. Да не зборувам за логиката или кохезивноста на албумот во целост од лирички аспект.
А овој пак, Кари, незнам што да ти кажам освен медиокритет.

Мубаетот со Дет Грипс и останатите што ги спомнав е во контекст на релевантност и нивното влијание врз рап сцената на светско ниво. Овде можеме да го додадеме и Кање Вест (edit; и El-P/Run the Jewels). Такво влијание нема Енимен, нема Лоџик, нема некој си таму Кари туку тие што ги спомнав но, што знаеш ти? Сепак сеуште си 15-16 години.[DOUBLEPOST=1536962682][/DOUBLEPOST]
Добар дис на Еминем, ипак и да не направаше дис пак ми беше се исто
А за Камиказа, далеку е од другите албуми што излегоа годинава ( Kiss See Ghost/Daytona/KoD)

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Kids See Ghosts, Nasir и Czarface Meets Metal Face се најдобри што сум чул годинава.

Последно уредено:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.847
Поени од реакции
21.652
Да, Еминем после д енимен шоу нема добар албум, мада има само некои светли моменти на Риковери (така беше веројатно) и по некоја ОК песна од наредните албуми.

Дека се срање Лоџик и Кари не сум рекол, незнам па каде и тупак во муабетот со однесуваш како да имаш 16-17 години (што е доста веројатно). Лоџик ти е повеќе од колку што треба рап фан за еден рап артист, премногу се приметува тоа во последниот албум Everybody. Албумот е ОК, фан сум каншс хип-хоп но, премногу Кендрик (ту пимп а батерфлај) и Блектот влијанија, не е воопшто оригинален во било кој поглед. Да не зборувам за логиката или кохезивноста на албумот во целост од лирички аспект.
А овој пак, Кари, незнам што да ти кажам освен медиокритет.

Мубаетот со Дет Грипс и останатите што ги спомнав е во контекст на релевантност и нивното влијание врз рап сцената на светско ниво. Овде можеме да го додадеме и Кање Вест (edit; и El-P/Run the Jewels). Такво влијание нема Енимен, нема Лоџик, нема некој си таму Кари туку тие што ги спомнав но, што знаеш ти? Сепак сеуште си 15-16 години.[DOUBLEPOST=1536962682][/DOUBLEPOST]

Kids See Ghosts, Nasir и Czarface Meets Metal Face се најдобри што сум чул годинава.
Пред да излезе Kamikazi меѓу најдобрите албуми за 2018 беа/се Bobby Tarantino II и KOD !!!! Ама ќе чекаме 28 септември да видиме што ќе биде со YSIV !!!! Не сум фанбој туку сум реален, зборам за цел пакет и содржина и продукција и се а не за индивидуални светли точки. 16-17 годишно дете, кој си ја има мувата на капата демек интелектуално сум заостанат па ти си професорот тука што дели совети за тоа што е добар рап а што е лош рап !!! Тоа што хејташ не значи дека си реален туку лупеташ од инат. Лоџик е најбољи жив рапер у 2018 (после Еминем) чао пријатно !!!!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Пред да излезе Kamikazi најдобри меѓу најдобрите албуми за 2018 беа/се Bobby Tarantino II и KOD !!!! Ама ќе чекаме 28 септември да видиме што ќе биде со YSIV !!!! Не сум фанбој туку сум реален, зборам за цел пакет и содржина и продукција и се а не за индивидуални светли точки. 16-17 годишно дете, кој си ја има мувата на капата си ја ишка !!!!
Боби двојката нема супстанца, генерички албум/микстејп што ги следи моменталните трендови затоа ти велам, премногу е фан на рапот одколку да е рап артист се примеќа од Маркс. KOD е ОК албум но не на нивото на Kids See Ghosts, Nasir и Czarface Meets Metal Face ниту пак го постигнал потенцијалот.

Ти си фанбој на Лоџик и таму неколку што си ги одбрал, јас сум објективен и знам многу добро што зборувам посебно за кој е релевантен и влијанија. Секој којшто слушал разновиден рап и го проучувал доста време знае што значи тоа кога само од првте секунди од траката ќе препознаеш дали е Рубин, Примо, Смут, Алхемист, Дре итн. Денеска такви се Кање, Езоп Рок, Дет Грипс, Клипинг (edit; дури и Дрејк) итн. си имаат свој и уникатен стил и звук - не се генерични репери, црнецу мој.

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.164
Поени од реакции
13.398
Што знам луѓе, ја мислам дека ако не стануваше збор за Еминем туку за некое друго рендом типче, никој немаше да пишува какво убиство се десило итн. Мислам претерано е ова, и лирички ако гледаме (не зборам која песна на уво подобро звучи, тоа нека е индивидуално), Еминем и не фрли нешто толку многу подобро од дисот на МГК за да се збори убиство, погреб итн. Мислам океј кул е се тоа, дека 80 годишен е боље од МГК 20 годишен, дека е во листа со Тејлор Свифт, и други ствари што му кажа, ама некако ко да очекував нешто поиште што знам. Поише внимание ми задржаа муабетот со Тупак и Диди, него нешто што кажа за МГК па да ме запрепасти. А и ова Ријана што му пишала и шливка што плеснал, малку не ми е за Еминем ниво. Како и да е супер што се дешава нешто

Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Што знам луѓе, ја мислам дека ако не стануваше збор за Еминем туку за некое друго рендом типче, никој немаше да пишува какво убиство се десило итн. Мислам претерано е ова, и лирички ако гледаме (не зборам која песна на уво подобро звучи, тоа нека е индивидуално), Еминем и не фрли нешто толку многу подобро од дисот на МГК за да се збори убиство, погреб итн. Мислам океј кул е се тоа, дека 20 годишен е боље од МГК 80 годишен, дека е во листа со Тејлор Свифт, и други ствари што му кажа, ама некако ко да очекував нешто поиште што знам. Поише внимание ми задржаа муабетот со Тупак и Диди, него нешто што кажа за МГК па да ме запрепасти. А и ова Ријана што му пишала и шливка што плеснал, малку не ми е за Еминем ниво. Како и да е супер што се дешава нешто
Баш така се враќам од работа втора смена и отварам фб сите убиство погреби силувања а не е до толку муабетот.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.962
Поени од реакции
15.204
Текстот на дисот е партали, мислам дека нема стих без панчлајн, ама издржан панчлајн, не повисок сум од тебе панчлајн. Битот не ми е за батл рап ама ете сигурно ем и докторот повеќе знаат од мене како да издисаш третокласен рапер. Сигурем дека у ракав чуваат уште асови со оглед на тоа што влегоа во батл со пола свет.
Инаку рандом статистика за 7 саати на јутуб има 18м прегледи. Со ова темпо за 24 часа ќе биде убедливо најгледното видео на јутуб во првите 24h.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Луѓе, слушајте го текстот, гледајте реакции по интернет и барајте дајсект за да разберете што прави Ем со дисов. Па он буквално го погреба, го оживеа и пак го погреба МГК. Ако ова ви е „ништо посебно“, префрлете се на јодлинг или можеби инди рок.[DOUBLEPOST=1536995864][/DOUBLEPOST]два пати пуштена песна - woowow ni60, sranje e, onaka prosek4e.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.677
Поени од реакции
34.161
Луѓе, слушајте го текстот, гледајте реакции по интернет и барајте дајсект за да разберете што прави Ем со дисов. Па он буквално го погреба, го оживеа и пак го погреба МГК. Ако ова ви е „ништо посебно“, префрлете се на јодлинг или можеби инди рок.[DOUBLEPOST=1536995864][/DOUBLEPOST]два пати пуштена песна - woowow ni60, sranje e, onaka prosek4e.
ja nema milozvucnosta, letno hitce, so pevlivo refrence
zaso da se pusti poveke od 2 pati
:boksix:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
ja nema milozvucnosta, letno hitce, so pevlivo refrence
zaso da se pusti poveke od 2 pati
:boksix:
Да да, битот е онака пеер4е, не ми „влага у уво некако, не е за на плажа со пифце“.
Брааааат, значи МГК го прави Стен, опседнат фан, му вика „у реду е, еве ти автограм, не умарај“.
Со обид од лирики што ги има МГК, му врати. Буквално, со негови куршуми, ги сврте и го стрелаше, директно у чело.
if I was three foot 11 You'd look up to me :uzi:[DOUBLEPOST=1536996750][/DOUBLEPOST]Say you got me in a scope, but you grazed me I say one call to Interscope and you're Swayze
Односно, еден муабет у интерскоп и си мртов бе небитен :D[DOUBLEPOST=1536997000][/DOUBLEPOST]Killshot, I will not fail, I'm with the Doc still
But this idiot's boss pops pills and tells him he's got skills
But, Kells, the day you put out a hit's the day Diddy admits
That he put the hit out that got Pac killed, ah!

ништо посебно :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom