Хемороиди

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
kostur123.....ja go poslusav tvojot sovet i zemav od tie bombici,denes mi e vtor den kako gi koristam.
Sabajle izlegov po nadvor i podocna nekako pocna da me pece a istovremeno cuvstvuvam kako da sum stavil kineska mast na cmarot ..dali i kaj tebe rekcijata bese takva?
pretpostavuvam deka e od bombicite..posto imaat jak miris na mentol .
Да во првите неколку дена и јас имав таква реакција ама мислам дека ментол дефинитивно не е тоа. Постепено ми се тргаше и болката и немав веќе крварење.
Мислам дека и тоа е поентата ги уништува комплетно хемороидите а не е само површно од надвор да се мачка.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.361
Поени од реакции
15.556
Треба да се избегнува:

-кикиритки и слични тврди семки(човекот не е птица која е природно створена за лупење и јадење на семки),
-бибер,
-црно вино,
-луто.

Од било која од овие работи,тој што има хемороиди,ако јади ќе му протече крв.на времето имаше еден лекав во Велес кој ставаше некои белгиски инекции дирекно во хемороидите,ама тоа беше пред повеќе од 10 години.

Многу помага јадење на суви сливи9стенли или ошавки),варени како компот.

А ако не помага и тоа-имало некој палестинец во Автокоманда,калибар 30,па.......:pos:

Член од
21 септември 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
Ako ova bide lekot, ke te castam sto ti dusa saka :D
Помогна чудова против хемороиди?
--- надополнето: 25 септември 2013 во 04:21 ---
Јас купив од овие апчиња
Па ќе видиме за 1 недела и ќе ви пишам што како ;)
Ти помогнаа апчињава против хемороидите?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.563
Поени од реакции
4.626
Чај од ајдучка трева. Навистина е ефикасно. Три лажици од тревата на 1,5 литри вода и нека проврие едно пет минути. Пијте го 3 пати на ден по една чаша. Мене ми заврши работа а претходно уште што ли не се пробав и се беше горе долу неефикасно. Пробајте не кошта скоро ништо, можете самите да ја наберете тревата оти ја има секаде или да си купите од било кој билкар или билна аптека за ситни пари (стотина денари за 100 грама од кои сигурно десетина пати ке направете чај од 1,5 литри). Кој ке проба нека пишува за ефектот.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Секое утро една лажица мед или еден филџан незовриен чај од коприва.
Избегнување луто,кисело,солено,црно вино и се разбира по секое седнување на шоља миење само со ладна вода.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не барајте чаеви вакви или онакви. Го има кај нас кој навистина делува (барем кај мене), го има во секоја подобро снабдена аптека, а е никакви пари. Основа е баш спомнатата ајдучка трева. Еве тука.
http://www.alkaloid.com.mk/gramil-miks.nspx
И како што кажува @Fringe обавезно миење со ладна вода и сапун (после употреба:)). И никако не се задржувајте повеќе од потребно, ако имате многу тврда столица, не напињајте, пробајте покасно, никако со романчиња, крстозборки и мобиљки.....
Ако работата ви е со седење, земете си перниче, не седете на тврдо. Исто важи и за дома, нарочито кога дремете пред компјутер или тв.

Тоа за виното и лутото е мит (ако не се претерува ептен). Нема везе.

Член од
11 декември 2013
Мислења
20
Поени од реакции
15
Прочитав различни мислења за ова, едни викаат полжави, компири, други чаеви, масти, апчиња и сега не знам што помага најмногу. Мајка ми веќе 5-6 дена боледува од хемориди, и се јавувале и претходно ама овој пат се многу болни. Беше на хируршко и и' рекоа дека до висок степен се воспалени. Иначе внатрешни и се и крварат. Кажете некој лек ако сте имале случај како овој зошто не можам повеќе да ја слушам кутрата како плаче и офка... болкава ја опишува исто како при пораѓај. Страшно значи. :(

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Има еден доктор Златко мислам се вика.Ординацијата му е кај педагошка некаде
Петходно беше во Ѓорче кај ОУ Мирче Ацев
Прочитав различни мислења за ова, едни викаат полжави, компири, други чаеви, масти, апчиња и сега не знам што помага најмногу. Мајка ми веќе 5-6 дена боледува од хемориди, и се јавувале и претходно ама овој пат се многу болни. Беше на хируршко и и' рекоа дека до висок степен се воспалени. Иначе внатрешни и се и крварат. Кажете некој лек ако сте имале случај како овој зошто не можам повеќе да ја слушам кутрата како плаче и офка... болкава ја опишува исто како при пораѓај. Страшно значи. :(

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Нека земе од тие бомбоните, мене од тоа ми помина трајно. Имам неколку поста погоре пишано.
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=918845

Член од
11 декември 2013
Мислења
20
Поени од реакции
15

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Фала за советот, ќе ги порачаме, се надевам ќе помогнат...
Еј не се зафркавајте и не губете време со порачување бомбони сериозна е работата правец во Скопје.
Колку повеќе чекате по ризично е

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Еј не се зафркавајте и не губете време со порачување бомбони сериозна е работата правец во Скопје.
Колку повеќе чекате по ризично е
Е што е ризичното? Операција ќе предложат за која никој не може да гарантира дека нема повторно да се појават.

Јас бев готов за операција ама кога слушнав дека повторно можат да се појават отидов да си барам лек и фала богу ми успеа.

Kajgana Shop

На врв Bottom