Хемороиди

Член од
9 мај 2013
Мислења
331
Поени од реакции
222
2013 bidejki ne sretnav skoro otvorena tema za hemoroidi,pa zatoa zapocnav nova..
inace imam isprobeno od Modolex,ama ne pomaga..
Најдобро иди на лекар нека те прегледа. Ако ти крварат хемороидите иди на доктор што е можно побргу за да не се искомплицираат. Знам дека е незгодно ама кога се мора се мора :(

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Менувај исхрана (течна храна, свежи намирници, зеленчук и овошје,избегнување на брза храна и разни грицки, газирани сокови, алкохол и зачини) и животен стил (вежбање, движење vs. седење) под итно!
Инаку, хемороидите и болките поврзани со состојбата не се ништо во однос на зголемениот ризик од рак на дебело црево.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.090
Хидроциклин? Си пробал со таа маст?

Член од
4 јули 2013
Мислења
20
Поени од реакции
2
Dali nekoj znae kakfi moze da ima posledici od klasicna operacija ?!?! .. Povtorno pojavuvanje ili ostetuvanje na prstenestiot muskul ?!?! ..

Член од
4 март 2013
Мислења
9
Поени од реакции
0
Здраво на сите форумџии,ако некој знае за лек за хемороиди кој го испробал нека пише,јас запишав неколку масти за да земам од аптека па чим дознаам која е ефикасна веднаш ке пишам,инаку ми треба моментално помош за намалување на болката оти е стварно неподносливо иначе ова е ново за мене и не знам како да се справам,по мое си зедов антибиотик мислам дека ке поможи,и зедов од маста од кај скендер оџа од Битола доколку е ефективна ке ви пишам одма.Еден совет до сите ОБАВЕЗНО миење после истовар како што прават муслиманите и никогаш нема да се добие ова нешто,ако нешто грешам нека извинат сите не е наменето за лошо да се свати.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Здраво на сите форумџии,ако некој знае за лек за хемороиди кој го испробал нека пише,јас запишав неколку масти за да земам од аптека па чим дознаам која е ефикасна веднаш ке пишам,инаку ми треба моментално помош за намалување на болката оти е стварно неподносливо иначе ова е ново за мене и не знам како да се справам,по мое си зедов антибиотик мислам дека ке поможи,и зедов од маста од кај скендер оџа од Битола доколку е ефективна ке ви пишам одма.Еден совет до сите ОБАВЕЗНО миење после истовар како што прават муслиманите и никогаш нема да се добие ова нешто,ако нешто грешам нека извинат сите не е наменето за лошо да се свати.
Напишав во претходните постови, ептен ми помогна ова. Фала богу ете толку време помина не ми се вратија. Не знам дали уште продаваат.

Член од
14 февруари 2013
Мислења
33
Поени од реакции
11
Кај мене се повлекоа за неколку минути со маст со ментол, или позната кај некои како грчка маст, се користи и за инхалација и отпуштање на затнат нос. Малку пече, ама за неколку минути се повлекуваат. Конечно и трајно решение сеуште не сум нашол.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Ako moze da vi pomognam,dodeka odite na lekar,procitav deka uspesno se lecat hemoroidi so ziv kompir...za nadvoresni se renda kompirot se kapnuva nekolku kapki maslinovzejtin se mesa se stava oblogi na gaza.Za vnatresni hemoroidi kompirot se secka kako za pomfrit,znaci stapce se macka so maslinov zejtin i se stava vnatre,posle netreba da se vadi zatoa sto koga se odi ponadvor se isfrla.
Se nadevam deka na nekogo ke pomogne...:)

Член од
4 јули 2013
Мислења
20
Поени од реакции
2
Ima li nekoj da znae da se pravil klasicna operacija na hemoroidi,pa potoa da ima neshto komplikacii .. bilo kakvi,ili nesto kako ostetuvanje na prstenestiot muskul na anusot ?! ..

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ima li nekoj da znae da se pravil klasicna operacija na hemoroidi,pa potoa da ima neshto komplikacii .. bilo kakvi,ili nesto kako ostetuvanje na prstenestiot muskul na anusot ?! ..
Со операција колку што знам, никој не може да ти гарантира дека пак нема да се појават....
Не е решение операција.

Член од
24 септември 2013
Мислења
1
Поени од реакции
1
Со операција колку што знам, никој не може да ти гарантира дека пак нема да се појават....
Не е решение операција.
kostur123.....ja go poslusav tvojot sovet i zemav od tie bombici,denes mi e vtor den kako gi koristam.
Sabajle izlegov po nadvor i podocna nekako pocna da me pece a istovremeno cuvstvuvam kako da sum stavil kineska mast na cmarot ..dali i kaj tebe rekcijata bese takva?
pretpostavuvam deka e od bombicite..posto imaat jak miris na mentol .

Kajgana Shop

На врв Bottom