Хемороиди

Master!

Доктор Глобил
Член од
5 март 2010
Мислења
68
Поени од реакции
6
Јас имав хемороиди, пред околу една година бев на преглед кај Др. Благој Јорданов од Велес.
Ми кажа дека имам 5 внатрешни хемороиди од 2 степен. Ми даде 5 недели терапијата, секоја недела ми ставаше по една инекција инекцијата и ми даваше апчиња, секоја недела различни.
После терапијата крварењето после столицата се намали.. веке и го немаше.
Пред некој ден бев пак на контрола кога пак почна да ми се појавува крварење после столица и сега ми кажа дека сум имал фистула. И сега појма немам што да правам :/

Некој ако знае лек за Фистула нека каже ќе ми биде добредојден, ќе го пробам :)

Член од
26 јануари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
5
Јас имав хемороиди, пред околу една година бев на преглед кај Др. Благој Јорданов од Велес.
Ми кажа дека имам 5 внатрешни хемороиди од 2 степен. Ми даде 5 недели терапијата, секоја недела ми ставаше по една инекција инекцијата и ми даваше апчиња, секоја недела различни.
После терапијата крварењето после столицата се намали.. веке и го немаше.
Пред некој ден бев пак на контрола кога пак почна да ми се појавува крварење после столица и сега ми кажа дека сум имал фистула. И сега појма немам што да правам :/

Некој ако знае лек за Фистула нека каже ќе ми биде добредојден, ќе го пробам :)
Да не мислиш фисура?Тоа е пукнатинка на дебелото црево од напон,тврда столица или последица од процес на хемороиди.Само течна храна обавезно маст и чепчиња faktu и пази случајно да не добиеш тврда столица.

Master!

Доктор Глобил
Член од
5 март 2010
Мислења
68
Поени од реакции
6
Да не мислиш фисура?Тоа е пукнатинка на дебелото црево од напон,тврда столица или последица од процес на хемороиди.Само течна храна обавезно маст и чепчиња faktu и пази случајно да не добиеш тврда столица.
Да да фистура.. го добив од последица од хемороиди.
случано да не знаеш каква маст треба ?

Член од
26 јануари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
5
Да да фистура.. го добив од последица од хемороиди.
случано да не знаеш каква маст треба ?
Ти напишав.Маст и чепчиња кој се викаат Faktu.Ги има во сите аптеки

mamba

UNITED MACEDONIA
Член од
13 декември 2009
Мислења
93
Поени од реакции
3
izvinete dali moze za sovet..jas vekje edna godina imam problem so tvrda stolica i nevarenje na hranata, znachi ne odam vo wc po edna nedela 8 9 dena..koristev alkalaks i mislam deka stanav zavisna od nego, no vekje eden mesec prestanav da go koristam i pijam mnogu technosti i potechna hrana, no pak nishto ne mi pomaga..5-6 pati sum otidena na lekar, i pak nisto, vikaat samo techna hrana, no nisto ne mi pomaga...chuvstvuvam kako crevata da ne mi rabotat, a hranata samo mi se talozhi..eve vekje edna nedela ne sum otidena vo wc :( :( :(...ve molam za sovet ili pomos :(
http://www.amazon.com/Benefiber-Fiber-Supplement-Sugar-16-7oz/dp/B000NU4V9S/ref=sr_1_28?ie=UTF8&qid=1335634390&sr=8-28
Ova go preporacuvaat doktorite vo USA probaj mnogu luge go koristat a moze da se kupi vo slobodna prodazba kako i da e pomaga i jas go koristam bidejki mnogu golem del od denot go pominuvam na stolce takva mi e rabotata ....
Treba da go ima i kaj nas vo aptekite ...

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Мене ова ми помогна многу! Имав внатрешни хемороиди, за една недела ми ги среди. Алал вера.

Член од
6 февруари 2013
Мислења
1
Поени од реакции
1
Пред извесно време прочитав дека при редовно кревање на тежини т.е бодибилдинг доаѓало до појава на хемороиди. Не бев запознаен со вакви случаеви и немав разговарано со специјалист.
Пред извесно време почнав редовно да посетувам теретана и да користам хемиски суплименти и стравувам од појава. Дали е можно појава на хемороиди?

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Пред извесно време прочитав дека при редовно кревање на тежини т.е бодибилдинг доаѓало до појава на хемороиди. Не бев запознаен со вакви случаеви и немав разговарано со специјалист.
Пред извесно време почнав редовно да посетувам теретана и да користам хемиски суплименти и стравувам од појава. Дали е можно појава на хемороиди?
Намали со хемијата ,зголеми со тежината и уживај .Хемороиди си можел да добиеш ако по цела ден седиш на компјутер .

M

Muranyi

Гостин
Не сум сигурен дали појавата на хемороиди има некаква поврзаност со кревањето на тежини,но не ти е на одмет да си користиш појас кога креваш поголеми тегови.Пак ќе ти повторам,не сум сигурен дали има некаква поврзаност,но од појасот сигурно нема да имаш штета.
И немај гајле од суплементи,ако имаш финансии цепај си ги безгрижно за подобри резултати.

Член од
4 јануари 2013
Мислења
162
Поени од реакции
89
Појасот ти е само да ти ја држи половината стегната при дигање на голема тежина, зато што постои можност да се искриви (или нешто сл).
Јас ти препорачувам да не користиш глупости само правилна исхрана и редовен тренинг.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Хемороиди 90% се наследна појава ...

M

Muranyi

Гостин
Појасот ти е само да ти ја држи половината стегната при дигање на голема тежина, зато што постои можност да се искриви (или нешто сл).
Јас ти препорачувам да не користиш глупости само правилна исхрана и редовен тренинг.
Појасот се користи за да го оневозможи трансферот на тензија кон абдоминалниот ѕид,кој е неверојатно тенок,со што се спречува појава на хернија и го штити грбот од повреди.Не е појасот никаква глупост,ако конкретно мислеше на тоа,тој е помошно средство во бодибилдингот кој штити од повреди и е препорачлив за секој,барем малку понапреден вежбач кој крева посериозни тежини,но сигурно има превентивна улога и кај почетниците.

Член од
4 јануари 2013
Мислења
162
Поени од реакции
89
Појасот се користи за да го оневозможи трансферот на тензија кон абдоминалниот ѕид,кој е неверојатно тенок,со што се спречува појава на хернија и го штити грбот од повреди.Не е појасот никаква глупост,ако конкретно мислеше на тоа,тој е помошно средство во бодибилдингот кој штити од повреди и е препорачлив за секој,барем малку понапреден вежбач кој крева посериозни тежини,но сигурно има превентивна улога и кај почетниците.
Мојот тренер во теретана (кога вежбав) ми кажа дека појас е помагало за грбот кога дигаш поголема тежина, при дигање на мала тежина (за почетници) немора да се користи. Тоа не е глупост туку е само помагало кое треба секој напреден да го користи во тератана.

Kajgana Shop

На врв Bottom