Хемороиди

R

Roten 96

Гостин
Настојувајте редовно празнење на цревата,но афтерот претходно мачкајте го со малку маст за да го избегнете напрегањето.Исто така избегнувајте долго седење на тоалет.Настојувајте да ја намалите телесната тежина доколку е претерана и хранете се со прехрамбени производи кои се богати со влакна.Движете се што повеќе9шетање,гимнастика итн.).
Поздрав :)

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
izvinete dali moze za sovet..jas vekje edna godina imam problem so tvrda stolica i nevarenje na hranata, znachi ne odam vo wc po edna nedela 8 9 dena..koristev alkalaks i mislam deka stanav zavisna od nego, no vekje eden mesec prestanav da go koristam i pijam mnogu technosti i potechna hrana, no pak nishto ne mi pomaga..5-6 pati sum otidena na lekar, i pak nisto, vikaat samo techna hrana, no nisto ne mi pomaga...chuvstvuvam kako crevata da ne mi rabotat, a hranata samo mi se talozhi..eve vekje edna nedela ne sum otidena vo wc :( :( :(...ve molam za sovet ili pomos :(
Ова со една недела ме загрижува ама ако ме јдеш многу па не очекувај вулкан од тебе да излезе, ама штом не ти помагаат течности и житарки веројатно не се држис добро до диетата, може ги комбинираш со други работи кои прават сето тоа да изгледа како да нема ефект, иди у виталиа таму мораш од сега па натаму супер е и здраво е, а инаку кафето зависи на кој како некои пијат за да не идат у wc ако имаат пролив

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
izvinete dali moze za sovet..jas vekje edna godina imam problem so tvrda stolica i nevarenje na hranata, znachi ne odam vo wc po edna nedela 8 9 dena..koristev alkalaks i mislam deka stanav zavisna od nego, no vekje eden mesec prestanav da go koristam i pijam mnogu technosti i potechna hrana, no pak nishto ne mi pomaga..5-6 pati sum otidena na lekar, i pak nisto, vikaat samo techna hrana, no nisto ne mi pomaga...chuvstvuvam kako crevata da ne mi rabotat, a hranata samo mi se talozhi..eve vekje edna nedela ne sum otidena vo wc :( :( :(...ve molam za sovet ili pomos :(
А и ќе заборавев за малку не го пиј тој алкалакс толку често, преголема употреба на лаксативи има анатагонистично дејство на она за што се употребува

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Сега кажете го лекот.
Hepathtrombin, Modolex или Flogocid?
јас би рекол Модолекс зошто овoј првиот е антикоагулант и ако случајно имаш фисура и многу крвариш не би го препорачал искрено, може да ја влошиш ситуацијата...сепак консултирај се со матичен лекар

R

Roten 96

Гостин
Има дрѕга тема за хемороиди барај таму дадов многу совети :)
--- надополнето: Oct 12, 2011 7:44 PM ---
друга*

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Znaci ova hemoroidive se okolu ili vo analniot otvor?
Jas imam edno drugo problemce malce pogore od anusot me cesase i se cesav i sea mi e ko crvena kozata. Nemam pretstava od sto moze da bide? Sto da prevzemam?
Хемороидите можат да бидат внатрешни и надворешни,внатрешните се на почетокот на аналниот отвор а надворешните на аналниот отвор проследени со крварење,во случајот кај тебе не верувам дека се работи за хемороиди туку нешто друго сепак убаво е да отидеш на преглед.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
246
Поени од реакции
106
Маслиново масло - „медитеранско злато”
Во Куранот пред 1400 години Семоќниот Создател со следниве зборови им се обраќа на луѓето во поглавјето Му’минуун:
20.И стебло кое расте на брдото Синај(маслинката) кое дава зејтин и зачин,и од него јадете!

Мухаммед алејхи селам кажал во хадисот кој го пренесува Ибн Омер кажал: „Користете го маслиновото масло и мачкајте се со него бидејќи тоа се добива од благословеното дрво“ Од Алкаме ибн Амир ни доаѓа и следниов хадис од Муахммед а.с.:„ Секоја врста на маслинка е за вас, па намачкајте се со маслиновото масло бидејќи тоа е навистина помош за оние кои имаат проблеми со хемероиди.“ Ова предание го бележи и Ибн Кајим ел Џевзи.
Маслиновото масло се користи и како природно средство за клистирање.

Маслиновото масло може да се користи и за лекување на кожни чиреви, а се употребува во вид на загреани облоги.

Маслиновото масло помага и при воспаление на цревата или желудникот. Во тие случаи се зема една до две кафени лажички девствено маслиново масло.

Маслиновото масло е благо средство за чистење, кое не ја надразнува кожата. Поради тоа може да се користи и за лекување на хемороиди кои крварат.

Девственото маслиново масло е високовредна и корисна намирница и за здравите луѓе. Една мала лажичка, 3 до 4 пати дневно, на празен желудник, е одличен лек за слабо подвижните, крути зглобови, за лошото варење, за запек, за болести на црниот дроб и на желудникот, но и за многу други заболувања.

Сите медитерански кујни не можат да се замислат без употреба на маслиново масло.

Салатата со маслиново масло и со лук е природен лек богат со лековити состојки, витамини, минерали и најкорисни масти.

Маслиновото масло најдобро е да се купува од произведувач кој има сертификат.
Други лековити својства на маслинката

Ако во децилитар маслиново масло ставите 2 супени лажици вински оцет, ќе добиете извонредно природно средство за спречување и ублажување на изгоретините од сонце. Пред употреба, маслото добро се протресува.
Кој сака здраво да потемни на сонце, после секое сончање може да испие по една супена лажица маслиново масло, а потоа и две лажици лимонов сок со малку вода.
Кај реуматските болки, разните воспаленија на кожата и при јадеж, многу е делотворна масажата со маслиново масло.
Чистото девствено маслиново масло помага и во терапија на разни екцеми и псоријаза.
Преземено од:
http://www.rak.mk
http://www.povikkonvistinata.org

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Јас конечно ги решив хемороите и сега сум раат. Со лек кој го купив во вид на бонбони. Нема да верувате за 3 недели сум како нов. Алал вера на човекот што го направил овој лек. Нема глупи мачкања што не помагаат, само едно бонбонче пред јадење. КОНЕЧНО се отарасив !

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Јас конечно ги решив хемороите и сега сум раат. Со лек кој го купив во вид на бонбони. Нема да верувате за 3 недели сум како нов. Алал вера на човекот што го направил овој лек. Нема глупи мачкања што не помагаат, само едно бонбонче пред јадење. КОНЕЧНО се отарасив !

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
А како се викаат?И од каде ги набавуваш?Ти благодарам.

factotum

конвертит
Член од
3 јануари 2012
Мислења
121
Поени од реакции
38
4) !Ова е најбитно! Миј се темелно со вода после секоја успешна мисија. (и после не заборавај да си ги измиеш убаво рацете со сапун)

На мајка ми ова и помогна, и веќе 20 години нема вакви проблеми. Се надевам и тебе ќе ти се најде.
Исто и мене ми помогна! Само топла вода после „истовар“(и нормално хигиена на рацете и ноктите:) ). Меѓутоа, морам да приметам дека во услови на совршено здравје „товарот“ од истоварот е во таква состојба да не остава воопшто траги па нема ни потреба од дополнителни активности.

T

tanja5

Гостин
Najdobro da se odi na lekar, a ne sekakvi babinski lekovi. Kozniot lekar moze da die spriza vo hemoroidite eden lek, i toj gi isushuva niv.
Inaku ima dovolno masti( Faktu akut, Posterisan, itn.) Ako toa ne pomogne togash operacija. Toa ne e strashna. Ama ke se oslobodish za sekogash. ;)

Член од
23 март 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
првпат пишувам ама кога ја видов темата сакав да ви помогнам.До пред еден месец мојот сопруг имаше проблеми со хемороиди и тоа со години.Спасот е во кремата флогоцид-ја има само во ветеринарни аптеки и хит е на балканот.Отворете на интернет Флогоцид и ке ви биде јасно.Ако ве интересира за што све ни помогна оваа маст прашајте ме поздрав
--- надополнето: 24 март 2012 во 20:47 ---

Kajgana Shop

На врв Bottom