Хари Потер

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
1. Јејтс.. (Yates)
после.. верувам дека сепак филмовите ќе бидат хепи ендинг.. зборам дека ќе бидат успешни.. колку и гомна да се јадат.. сепак го ценам Јејтс.. секоја чест и на Кристофер Колумбус шо го направи првите 2 дела топли и незаборавни.. ама тој да беше сеа режисер на 6 и 7.. целосно ќе се изгубеше мрачноста и сите тие тинејџерски моменти..

Инаку се надевам дека погребот ќе го има у 7 дел.. а шо се однесува до Флор Делакур, нејзиниот лик (и ликот на Габриел Делакур) се потврдени за сценариото на 7миот филм.
И сепак мислам 6тиод дел приказната сепак зависи и од седмата книга.. пошто и таму се опфаќа барањето на Хоркруксите.. а поентата на целата приказна од 6 дел (Љубовните лудории и теоријата Драко е смртојад и предавството на Снејп) е задржана

Владе.. имаш нешто друго шо сакаш да ти елаборирам?
Не фала. Елаборирано ми е од ЈЕJТС веке се. Си мислев дека уште подорбар ке биди филмот од 5 ката , од која бев воодушевен ама нешто ми вели дека нема да биди ист филингот.
Додуша не очекував нешто многу и од 5ката поради фактот дека Јејтс не е некој истакнат режисер ама ете. :toe:
Ај вечер ке го гледам 6ката и ке дадам поопширна критика. :)

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
Додуша не очекував нешто многу и од 5ката поради фактот дека Јејтс не е некој истакнат режисер ама ете. :toe:
Нешо као демек гледаш филмови само од реномирани режисери?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Нешо као демек гледаш филмови само од реномирани режисери?
Истото прашање и до тебе. Хах.
Didnt think so. :nenene:
Го изгледав филмот ама утре ке пишам рецензија.

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
Истото прашање и до тебе. Хах.
Didnt think so. :nenene:

Па јас ако гледав филмови само од реномирани режисери и оскаровци немаше крвно да го бранам Јејтс туку ќе се бунев оти не е друг режисер ;)

Член од
26 јуни 2009
Мислења
25
Поени од реакции
0
Филмот како филм му давам 9/10. Но како адаптација на книгата 3/10. Има толку делови што не се опфатени. Крајот на филмот како филм со стапчињата ми се допаѓаше. Премногу внимание е посветено на смешните делови отколку на мрачните. За некој што не ја читал книгата ќе се збуни. Шестиот дел е најважен за уништувањето на Волдеморт, а сеќавањата се ставени колку да се каже дека ги да ги има.
Во седмиот дел не знам како ќе успеат да ја вметнат Флер.
Филмот во главно ми се допадна сепак е базиран книгата и не може да биде ист. Всушност од четвртиот филм па наваму ги гледам како базирани на книгата а не како комплетна адаптација.
Точно поентата е задржана, но ќе ја забележиш ако си ја прочитал книгата.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Филмот како филм му давам 9/10. Но како адаптација на книгата 3/10. Има толку делови што не се опфатени. Крајот на филмот како филм со стапчињата ми се допаѓаше. Премногу внимание е посветено на смешните делови отколку на мрачните. За некој што не ја читал книгата ќе се збуни. Шестиот дел е најважен за уништувањето на Волдеморт, а сеќавањата се ставени колку да се каже дека ги да ги има.
Во седмиот дел не знам како ќе успеат да ја вметнат Флер.
Филмот во главно ми се допадна сепак е базиран книгата и не може да биде ист. Всушност од четвртиот филм па наваму ги гледам како базирани на книгата а не како комплетна адаптација.
Точно поентата е задржана, но ќе ја забележиш ако си ја прочитал книгата.
Тотално ке ја забележиш разликата. Многу се сложувам за секавањата на Дамблдор, тој дел требаше да биди главниот. А и немораше полојна филм да биди Рон и Лавандер. :tapp:
Филмот е многу добро напраен. Специјалните ефекти ме воодушевија, како и во 5ката.
Само тотално разочарување на крајот. Требаше да биди поинтензивно како шо е прикажано во книгата. Ама добро. Сепак супер филм и уште по супер книга. :smir:

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Конечно 6 дел е во моите раце јес :vozbud:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Уффф... одличен е шестиот дел само што сеуште не го имам прочитано на Македонски... Само на Англиски и Хрватски. Сепак не може со седмиот дел, тој е просто феноменален, со многу акција :)

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Седмиот дел не ми е проблем го има еден другар на српски така да кога сакам можам да го земам само јас сакам по ред сите да ги читам
не 7-ми па 6-ти.Инаку неможам да распознаам повеќе ликови оти во 6-ти (на македонски)се со оригиналните англиски имиња а во 2,3,4,5 се со некој измислени македнски презимиња и имиња (Снајдоски,Ситникоски,Зајадливски,Сматков,Лошоткоски,Туѓинска,Желбогорска итн.)

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
Седмиот дел не ми е проблем го има еден другар на српски така да кога сакам можам да го земам само јас сакам по ред сите да ги читам
не 7-ми па 6-ти.Инаку неможам да распознаам повеќе ликови оти во 6-ти (на македонски)се со оригиналните англиски имиња а во 2,3,4,5 се со некој измислени македнски презимиња и имиња (Снајдоски,Ситникоски,Зајадливски,Сматков,Лошоткоски,Туѓинска,Желбогорска итн.)
Затоа има имиња, пример, Хермиона Желбогорска, Драко Лошоткоски. итн.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Затоа има имиња, пример, Хермиона Желбогорска, Драко Лошоткоски. итн.
Има имиња ама например Мек Гонгал од први до пети не беше мек гонгал.Снејп беше Зајадливски.Фаџ беше Сматков.Лупин беше Волков и така.

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Стварно е идиотско ако ги немаш глеано филмовите!

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
A dali e izlezen 6 tiot i sedmiot del od knigata na mak jazik??? stvarno sakam da gi procitam a nemam kade. GO gledav sestiot film no ne me bendisa.Kako film imase super effecti ama prikaznata ne bes enapnata i nemase nisto mracno.Me razocara.Ve molam ako moze nekoj da mi kaze dali se izlezeni ovie dva dela na mak jazik .

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
A dali e izlezen 6 tiot i sedmiot del od knigata na mak jazik??? stvarno sakam da gi procitam a nemam kade. GO gledav sestiot film no ne me bendisa.Kako film imase super effecti ama prikaznata ne bes enapnata i nemase nisto mracno.Me razocara.Ve molam ako moze nekoj da mi kaze dali se izlezeni ovie dva dela na mak jazik .
Јеп.Можиш да го најдиш шести во библијотека и во книжарница (1290 ден.).А седми само на српски од книжара.Инаку Седми дел е супер:vozbud:го читам на српски.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Излезен е 6-тиот на Македонски. 1200-1300 денари е книгата. Врати неколку страни назад ќе си прочиташ поопширно

Kajgana Shop

На врв Bottom