Хари Потер

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Јас тоа го кажав за да се напраам манга,а и бидејки мислев дека штом на страната на Младинска Книга е објавено мора да ја има и низ книжарите,а кога сватив дека не е така почнав да се вадам со тоа дека сум ја земал преку врски!А ако те навредин со тоа слободно не ме читај.
Што ти е гајле. Јас ја прочитав Хари Потер книгата 4 дена пред да испадне во Америка. Он неможе да знае со сигурност дека тоа што ти го тврдиш не е точно.

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
....... Исто така методот на објавување на апелот е исто патетичен. Исто ако веќе сакаат да им се праќа такви раскази можат барем да го направат во вид на наградна игра.

Па јас искраено не ти верувам кога велиш дека од тоа колку раскази ќе се пратат или колку фанови ќе се регистираат на фејсбук зависи издавањето на 7мата книга и тврдам дека единствен парамтар ќе биде продажбата на 6тата книга.

а од кај знаеш дека не станува збор за изненадна наградна игра?

a Каталонец.. уживај не ме навреди :D

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
а од кај знаеш дека не станува збор за изненадна наградна игра?

a Каталонец.. уживај не ме навреди :D
Затоа што никаде не бараат задолжителни лични податоци. Како ќе знаат на кого да му ја пратат наградата?

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
1. Култура не ја преведе 6тата книга оти петата не се продфаде многу добро земено во предвид дека сите веќе ја прочитаа на англиски или на српски.

2. Па јас искраено не ти верувам кога велиш дека од тоа колку раскази ќе се пратат или колку фанови ќе се регистираат на фејсбук зависи издавањето на 7мата книга и тврдам дека единствен парамтар ќе биде продажбата на 6тата книга.

Мојата поента беше дека Младинска книга ќе сака да ја превете 7цата доколку има добра продажба од 6ката и доколку забележат дека ВООПШТО постои Хари Потер заедница во Македонија. А тоа можат да го забележат само преку нашите активности и слични работи. А не реков јас дека од писмата зависи издавањето.. али зависи од сите мали работи кои ги правиме. Затоа што во Словенија (исто издавачи Младинска Книга) како ФАНОВИ се декларирале повеке од 2000 особи и тоа било доволен мотив за да ги преведат сите книги во ТОП едици..
Any questions?

Што ти е гајле. Јас ја прочитав Хари Потер книгата 4 дена пред да испадне во Америка. Он неможе да знае со сигурност дека тоа што ти го тврдиш не е точно.

Е за овоа си грешка.. можам точно со сигурност да му кажам дека на 14 Март во Македонија пристигна првата испечатена копија од 6ката (на Македонски.. затоа што книгата се печати во страство) и дека книгите се во финална печатна фаза и дека ќе видат испратени наредната недела, царинирани и складени во магацин.

Relax! :P

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Мојата поента беше дека Младинска книга ќе сака да ја превете 7цата доколку има добра продажба од 6ката и доколку забележат дека ВООПШТО постои Хари Потер заедница во Македонија. А тоа можат да го забележат само преку нашите активности и слични работи. А не реков јас дека од писмата зависи издавањето.. али зависи од сите мали работи кои ги правиме. Затоа што во Словенија (исто издавачи Младинска Книга) како ФАНОВИ се декларирале повеке од 2000 особи и тоа било доволен мотив за да ги преведат сите книги во ТОП едици..
Any questions?
А јас велам дека и да нема ниеден фан во Македонија и да нема ни еден расказ пратено на кокурсот ќе ја објават книгата само ако има добра продажба и тоа ќе биде единствен фактор.
Фановите книгата веќе ја набавија или на англиски или на српско-хрватски и тешко дека некој од досега ја нема прочитана.

Е за овоа си грешка.. можам точно со сигурност да му кажам дека на 14 Март во Македонија пристигна првата испечатена копија од 6ката (на Македонски.. затоа што книгата се печати во страство) и дека книгите се во финална печатна фаза и дека ќе видат испратени наредната недела, царинирани и складени во магацин.

Relax! :P
Во Британија книгата се чуваше со стража и блиндирани комбиња и имаше заштита од милиони долари и пак самата книга испадна речиси недела дена пред официјалната.
Од кај знаеш дека такво нешто не се случило и тука и дека некој го ископирал пдф фајлот на преводот и не го препратил некого.

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
Од кај знаеш дека такво нешто не се случило и тука и дека некој го ископирал пдф фајлот на преводот и не го препратил некого.
Затоа шо издаваштвото у Македонија е дека дека поразлично од Англија. И знам го овоа изгледа оти имам директен допир со луѓето кои го прават сето ова.. со книгава..

А јас велам дека и да нема ниеден фан во Македонија и да нема ни еден расказ пратено на кокурсот ќе ја објават книгата само ако има добра продажба и тоа ќе биде единствен фактор.
.
А кој друг освен фановите би ја купил книгата? Рандом поминувач?

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.317
Поени од реакции
269
Абе шо напраивте вие двајца 2 страни само се карате!Дај оладете малце.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Затоа шо издаваштвото у Македонија е дека дека поразлично од Англија. И знам го овоа изгледа оти имам директен допир со луѓето кои го прават сето ова.. со книгава..
Да да затоа пола скопје ги има во pdf книгите Вештица, Кодот на Давничи, Автобиографијата на Игор Џамбазов и којзнае уште што. Ако нешто ние сме бетер.

А кој друг освен фановите би ја купил книгата? Рандом поминувач?
Да баш така. Секој кој сака и му е интересна за читање. Ако ми се допаѓа книгата не значи дека сум фан. Прочитај првен што преставува фан на една книга, а после коментирај.

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
Ok.. so it be

Инаку што очекувате од книгата ?

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
Да не е преводот ко првата книга :) Неможам поќе она Ситникоски да го читам :kesa:
хехеххе дефинитивно не е :)
:D тука не се преведувани така.. башка и оние магични предмети немаат смешен превод..

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.317
Поени од реакции
269
А ги има сите правилно,а не Орлолав,Снајдоски,Окалкоска,така?

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
А ги има сите правилно,а не Орлолав,Снајдоски,Окалкоска,така?

Да да :)
и писмото од Р.А.Б. до Волдеморт е добро преведено..
и овие 3 Д.. за појавување се одлично преведени :D
има илустрации книгата што е битно.

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.317
Поени од реакции
269
Да да :)
и писмото од Р.А.Б. до Волдеморт е добро преведено..
и овие 3 Д.. за појавување се одлично преведени :D
има илустрации книгата што е битно.
Е ова некако чудно ке ми биде!
Ама очекувам ни помалку ни повеќе туку книгата да биде ОДЛИЧНА!

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
Е ова некако чудно ке ми биде!
Ама очекувам ни помалку ни повеќе туку книгата да биде ОДЛИЧНА!

ќе бидееееееееее .. ja видов јас преска..
Има илустрации.. фонтот е супер.. на крајот содржината ги има Македонските Хари Потер и букви ..и убав фонт
првата глава е .. Нивниот 'Премиер'

Дебели корици.. од позади не пишува ништо на книгата.. илустрациите се супер.. ..
Јас сум презадоволен

Книгата се печати во Загреб..

Kajgana Shop

На врв Bottom