Хари Потер

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
ќе бидееееееееее .. ja видов јас преска..
Има илустрации.. фонтот е супер.. на крајот содржината ги има Македонските Хари Потер и букви ..и убав фонт
првата глава е .. Нивниот 'Премиер'

Дебели корици.. од позади не пишува ништо на книгата.. илустрациите се супер.. ..
Јас сум презадоволен

Книгата се печати во Загреб..
како? каде? :vozbud:

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
Па он е главен известувач за издавањето на книгата на КАјгана!

Не само на кгајгана туку и онака.. им помагам на Младинска Книга во промоцијата т.е. сум линк помеѓу нив.. и нас (фановите)
Затоа и учтиво ве замолив да се зачлените на фејсбук во групата затоа што таму ги има сите официјални известувања за настанот и слични работи.... и е поформално

инаку сеа ќе uploadирам видео од Exclusive за наградната игра..
ќе ви пуштам линк тука.. али пак ќе ве замолам да дојдете на фејсбук

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Јас немам профил на фејсбук. Не ме очекувај:smir:

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.317
Поени од реакции
269
Еј потер_ст се придружив на таа групата!

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
Па кој може да чека до први Април:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

овие денови ќе ве известам ќе има дел од преводот во ВЕЧЕР весникот..
мислам дека ќе биде во вечер.. ќе ви кажам
Поздраввввввввв

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Се надевам дека што побрзо градската библиотека Св Климент Охридски во Битола што порано ќе ја купат книгава оти не можам да ја купам :(

А не знам ни дали воопшто ќе ја купат оти веќе ги имаат купено 6-ката 7-ката на српски

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
Се надевам дека што побрзо градската библиотека Св Климент Охридски во Битола што порано ќе ја купат книгава оти не можам да ја купам :(

А не знам ни дали воопшто ќе ја купат оти веќе ги имаат купено 6-ката 7-ката на српски

:(( znam go toa cuvstvo kakvo e :S jas za 7 del.. odev na rabota cel mesec za da si ja kupam knigata.. mozes i ti takvo nesto da napravis :)
moj sovet.. baska ke se cuvstvuvas gord na sebe i zadovolen deka od tvoi pari e kupena

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.317
Поени од реакции
269
Еве нешто за книгата:

За време на петтата година на Хари, Хари мораше да има О (одлично) по напивки ако сака да продолжи да го учи часот напивки и во шестата година, но бидејќи во шесттата година доаѓа нов професор по напивки Хари може да го учи часот иако нема најдобар резултат на О.В.С. испитите. Бидејќи Хари не смета дека ќе продолжи со напивки во шесттата година не го ни купува учебникот по напивки за шеста година а бидејќи одеднаш дознава дека ќе продолжи со напивки веднаш си порачува нов учебник по напивки но додека тој стигне Хари ќе мора да се служу со стар учебник. Но тој учебник е повеќе од учебник, учебникот мистериозно му кажува трикови на Хари како да прави полесно напивки, трикови кои никој не ги знае. Кога Џини дознава за ова таа му фрла магија на дневникот да открие дали тој крие нешто во него, но кога таа гледа ништо чудно не се појавува му го подава на Хари. Хари во истиот момент сакајќи да го врати во чантата открива нов мал натпис на долната корица на книгата кој гласи Ова е во сопственост на Полукрвниот Принц. Хари решава да го задржи учебникот кој го нарекуваат дневникот на Принцот. Индититетот на Принцот се открива на крајот на книгата на големо изненадувањање на сите.

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
мислиш 6-тата година

А потер_ст, кога ќе излези она во Вечер?

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
мислиш 6-тата година

А потер_ст, кога ќе излези она во Вечер?
Од понеделник ќе има секој ден (12 броја во Вечер) по нешто за Хари Потер книга.. башка има и наградна игра (и после речите дека Младинска книга не се супер :P )

Поздрав :D

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Само да кажам дека Severus Snape (Alan Rickman) RulezzZzzZ :zver:... :baeh: :pos: :pos:
Само за него го гледам хп ... :pos: :baeh:

Kajgana Shop

На врв Bottom