Хари Потер

Член од
30 јануари 2007
Мислења
74
Поени од реакции
11
Duri i pomalku Grundge girl. Losata vest sto doagja od Warner Bross brakjata e deka 6 film i ako e gotov zaradi strategiranje i zgolemuvanje na filmskite sedstva ke go pustat officijalno za 11 meseci, vo Juli 2009. A trebase vo noemvri 2009

Druga nova vest e deka vo Dekemvri ke bide objavena kngata na JK Rowling The Tales of Beedle the bard (http://www.scholastic.com/harrypotter/books/beedle/index.htm) tuk ima informacii za Dumbeldore i ostanatite, jas veke ja poracav... uziivajte i vie

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
И што ќе има во неа?Приказни?

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Duri i pomalku Grundge girl. Losata vest sto doagja od Warner Bross brakjata e deka 6 film i ako e gotov zaradi strategiranje i zgolemuvanje na filmskite sedstva ke go pustat officijalno za 11 meseci, vo Juli 2009. A trebase vo noemvri 2009

Druga nova vest e deka vo Dekemvri ke bide objavena kngata na JK Rowling The Tales of Beedle the bard (http://www.scholastic.com/harrypotter/books/beedle/index.htm) tuk ima informacii za Dumbeldore i ostanatite, jas veke ja poracav... uziivajte i vie

Od kaj ja najde knigata?

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Da ama od kade potocno, od kaj da ja simnam?

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Прашај го Уникор, или подобро, прашај го Гугл.

Член од
30 јануари 2007
Мислења
74
Поени од реакции
11
Ne,ja nema na internet da se simni uste, zatoa sto ke bide izdadena vo Dekemvri, mislam deka moze da se poraca preku amazon. Mene edni prijateli ke mi ja donesat.

Vo knigata ke ima objasnuvanja odnosno memoari na Dambldor, i nekoi drugi raboti povrzani so svetot na Poter

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Barav na google i ne ja najdov. Fala sepak

Член од
30 јануари 2007
Мислења
74
Поени од реакции
11
Сега на Амазон има и кратка содржина на секоја тема /поглавје од книгата

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Книгите и филмовите...луѓе дај не ги мешајте...филмовите се ок...само што не ми се свиѓа што не е се опфатено...Ама книгите...книгите се нешто невидено...Ј.К. толку прекрасно го опишала тој волшебнички свет, јас лично додека ги читав книите, се чувствував како да сум дел од тој свет...како јас да го добивам писмото за Хогвартс, јас да седам во Хогвартс Експрес, заедно со Хари, Рони и Хермиона, како јас да учествувам во сите нивни лудории, јас да го проучувам Хогвартс...како да сум дел од се што се случува во книгите...Книгите се едноставно како да отвараш но прозорец и пополека изегуваш од реалниот свет...влегуваш во некој замислен, не толку совршен(зашто нели нема ништо совршено), а сепак толку прекрасен...:) А што се однесува до тоа дека некои мислат дека ХП е глупости за мали деца...баш напротив, ХП на магичен начин ни преставува дека никаде, дури ни во некој волшебен свет, не владее само доброто...и дека Јинг и Јанг постојат секаде...А всушност...малку(т.е. малку повеќе) фантазија на никого не штети нели?:smir:

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Сега на Амазон има и кратка содржина на секоја тема /поглавје од книгата
Можеш да ми кажеш дали ќе има некое продолжение на сериалов оти подразбрав дека ќе имало
и потписов ти е супер ова беше во 6 дел кога ќе го убија дамблдор и во раката негов ќе го најди хари така??

Член од
30 јануари 2007
Мислења
74
Поени од реакции
11
Да Ангел, потписот е од 6 кинига. Во врска со твоето прашање, колку јас што знам, а редовно ги следам збиднувањата на Ј.К Роулинг, досега нема најавено некое продолжение, а начинот на кој што заврши седмиот дел не остава многу простор за креативно продолжение. Секоја книга некогаш треба да заврши, и тоа е најтешкиот дел за еден автор.

Од друга страна Роулинг ја објави последната книга Beedle the Bard книгата е индиректно поврзана со Потер, има мемоари на Албус, и коментари на Хермионе. Во седмиот дел се прави кратка референца на ова книга како на познати бајки од волшебни~киот свет.

Роулинг најавува и следни вакви проекти, НО ДЕФИТИВНО НЕ 8 ДЕЛ. Потер заврШи, безразлика колку бев приврзан со серијалите сепак мислам дека последната книга беше Епски Промашај! Не ми се допадна начинот на кој заврШи серијалот. штета

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Mислам дека гледав интервју со раулинг и на прашањето дали да очекуваме продолжение на хари потер нешто како возрасен хари потер и неговиот живот таа рече дека размислувала за ова и рече дека ако има нешто ќе било благовремено најавено
и јас сум исто така доста приврзан за серијаливе a сеуште го читам седмиот дел и незнам како завршува ама според интервјуто....
А филмовите ми се некако....
Премногу се обрнува внимание на ефектите а содржината не е целосно доловена

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
Порано сум бил луд по Хари Потер, ги иам сите книги, освен 6 и 7 дел прочитано, али ке ги прочитам и тие наскоро.
Книгите се стварно неверојатни, а и филмовите се закон, се секавам за 5 дел коа го гелдав во кино, ефектите беа феноменални...

Kajgana Shop

На врв Bottom