toa e 2011 lga procitaj malce...Ja imas asus x79 vo SET 14000 i nesto.
Ne gledam on da ima pisano deka bara LGA 1155....i drug pat ke pazam poveke za da ne se macis da pisuvas bezveze komentari itoa e 2011 lga procitaj malce...
bog da cuva Z77 i X79 isto li e? So ogled na toa deka neznaes sto zboris, mozese i mnogu lesno da mi preporacas i nekoja X58 maticna Z....X AlphabetNe gledam on da ima pisano deka bara LGA 1155....i drug pat ke pazam poveke za da ne se macis da pisuvas bezveze komentari i
.........bog da cuva Z77 i X79 isto li e? So ogled na toa deka neznaes sto zboris, mozese i mnogu lesno da mi preporacas i nekoja X58 maticna Z....X Alphabet
Оваа ќе си има проблем со ладење, види го кулерчето, нема да може да постигне. Заеби single slot, нема ќар во тоа.http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7770-7750-benchmark,3135.html
7750 = epic win, во перформанси иста со GTX550 TI, но со дупло помала потрошувачка (само 55W!) и по помала цена. Исто така картата е многу мала и е single slot.
На алјд е 39 степени, на лоад на Metro 2033 е близу 70 степени. (види на AnandTech) Еве нека постигнува и 75 степени на лоад, што не е страшно. Не гледам проблеми тука, освен тоа што кулерчето е малце побучно од тој на 7770. Башка ќе има и афтермаркет верзии.Оваа ќе си има проблем со ладење, види го кулерчето, нема да може да постигне. Заеби single slot, нема ќар во тоа.
Епа гледаш, крева некои 70 степени на чист кулер. Кога ќе фати малце прашина за многу кратко време.... ќе оди и до 80-90 и ќе треба многу често да се чисти.На алјд е 39 степени, на лоад на Metro 2033 е близу 70 степени. (види на AnandTech) Еве нека постигнува и 75 степени на лоад, што не е страшно. Не гледам проблеми тука, освен тоа што кулерчето е малце побучно од тој на 7770. Башка ќе има и афтермаркет верзии.
Kako sto gledav 660Ti ke bide stvarno dobra karta se nadevam nema da kosta milion evra i ke bide dostapna za obicnite smrtnici kako nas...7800 серијата во март, а иначе да има некои наводни бенчмарци и шпекулации на нет за GK104 јадрото (GTX660/660Ti) и спиред нив 660-та ќе биде брза колку и 7950 со многу пониска цена...искрено се надевам дека ќе биде така, мада мене ми звчуи како too good to be true. Од друга страна ако Нвидиа пак направат фејл како со Fermi 1-ва генерација AMD ќе си остане на високите цени и никаков напредок нема да видиме во овој сегмент во скоро време.
Во кој смисол подобра слика?Kako sto gledav 660Ti ke bide stvarno dobra karta se nadevam nema da kosta milion evra i ke bide dostapna za obicnite smrtnici kako nas...
Vreme i Nvidia da se vrati na starite dobri cena/performansi karti, ne deka AMD necinat ama Geforce odsekogas mislam deka imale podobra slika od ATi od toa sto sum sporeduval na kaj drugari doma sto imaat geforce kartici...