Харадинај ослободен од Хаг

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Штом си женска повели, ниту јас ниту никој нема да ти врати, само ти уживај во моментот......

‘борци за човекови права‘ секогаш ќе има, не се секирај, тие што тогаш не беа примени затоа што беа деца, денеска ќе бидат........

Формација со 500 припадници ви ја блокираше државата со месеци и имаш лице да ја спомнеш 2001...........
Над 50% армијата ви беше сочинета од присилно мобилизирано роми а ми се фалиш со војска......
Очекуваш герилска формација со се на се 500 припадника да војува фронтално?
зошто се замараш со овие работи? овие се работи за мажи, оди готви нешто таму!
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:00 ---

Се изжувувал врз работници а денеска е во ДУИ уште???
Море јас знам дека од дуи се глупи ама толку просто е невозможно, психопат да држат во своја партија, не биди дете те молам..............

Или го помилуваа, или немаше докази, да имаше докази уверен сум дека досега власта ќе го најдеше и ќе го убиеше и на вести ќе се објавува - се удави во филџан за кафе............
Го велам тоа заради преку 50 убиени припадници на ОНА врз сомнителни околности, а најчесто беше причината дека увезувале оружје............

Нема што цивилизирани сте......колку години беа? 10000 ? или малку се?
А и да .... ОД ВОЕНИ ИЗВОРИ ....вие бевте МИНИМУМ околу 9000-10000 луѓе..... ВТОРО РОМИТЕ БЕА НАЈМАЛЦЕ ОД СИТЕ НАЦИОНАЛНОСТИ ВО ВОЈНАТА ШТО БЕА НА ТЕРЕН ВО 2001......

И ТРЕТО ДОСТА ТРЕСЕШ ГЛУПОСТИ КО МАКСИМ ПО ДИВИЗИЈА АЈДЕ НАЗАД У ПОДРУМ.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Па, ако тоа не било војска по ваш вкус, зошто плачевте да ви ги изнесат мажулињата од Арачиново? Зошто убивавте и напаѓавте САМО во заседа (Вејце, Карпалак, мавровски работници, Бриони...)?
Не само што имаше амнестија, туку имате и амнезија.

Демек дека сум женско нема да ми вратиш?! :pos: Ма, дај...
Ако имате толку почит кон жените тогаш симнете им ги бурките и престанете да ги лечите фрустрациите врз нив. Не ми се прави мене на форум џентламен, демек ти женско на косо не погледнуваш,а камо ли да удриш, кога по дома душа им вадиш на жените. Кои права ги имаат Албанките муслиманки? Уште и верски ќотек им давате, ќотек според Куранот, точно да се знае каде да се удри.
Немој да се филмаш дека имате почит кон жените! Вие немате почит кон ништо!
Герилска војска знаеш што е?????

Тоа требаше да се случи, армијата да влегува во Арачиново, тогаш ќе гледавте војна како во Србија............. но морам да признаам, имате јаки политичари, не влегуваа во арачиново.......

Да да, јас имам неколу жени, и ги тепам.........Ха ХА
Тоа кажува колку си спознаена за албанскиот дом.......
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:16 ---
Бога ми, напад на туѓа држава, посомнителни околности здравје.....дај да се собереме оштета да ви даеме, ако не сте земале веќе од оваа држава водена од копуци....
Нереални работи збориш и влегуваш од една небулоза во друга....
тоа све се случи после 2001 .....

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Само да те потсетам дека „симултанка“ (се обидуваш да) праиш од темава, а длабоко е оф-топик.....
И немој Арачиново за пример да го спомнуваш те молам, првата воена битка во историјата на универзумот во која со автобус си отишла дома една од страните.....којзнае каков споменик за нив имате упм!?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ќе го имаат некој рандом учка со седум прсти на лева рука и калаш у десна со гордо кече на тимба и осмех на сурат качен со една нога на аутобус, а со друга како гордо гази по каурска земја, ама да не му се гледаат белите бечви одзади...дека покакани се.

Рамуш бе!! Кој курац е тој Рамче. Баклаваџија/туљумбар. Ќелеш.
Темава ви е бе...ај да не бидам вулгарен.

H

HITCH

Гостин

Тоа требаше да се случи, армијата да влегува во Арачиново, тогаш ќе гледавте војна како во Србија............. но морам да признаам, имате јаки политичари, не влегуваа во арачиново.......

О, герилци бевте во 2001? :pos:А, јас мислев дека се почна за компирите во Танушевци, а вие да сте биле к`о Че Гевара... Што не ќе треснете на форумов...

Немаме ние јаки политичари, ако имавме немаше да добиете амнестија и државјанства. Штом бевте герилци државата требаше да ги прати Шкорпионите на „прошетка во природа.“
Вие докажавте дека не сте мажи, од вас ниту 5 годишно дете нема да се исплаши.
Човек кој нема храброст да застане и пред сите да каже што сака и за што се залага не е стабилна личност. Оној кој знае за што се бори не убива во заседа издрогиран. Човек кој знае за што се бори не се крие в подрум и не убива деца кои отишле да рибарат. Кажи ми кога Македонците убиле во заседа? Ете, јас ти ги набројав Вејце, Карпалак, Бриони... Кажи ми зошто увезувавте „борци“, ако веќе бевте толку силни?
Вие сте како кучињата скитници, ако те нападне доволно е да земеш камен, нема да го видиш со очи до крај на живот, ама не дај Боже да си побрз и да го мавнеш... одма Шкуп ќе го прави хавуз со бенѕин.
Убивте 4 деца, ни криви ни должни и имаш г`з да ми кажеш дека ние не ве почитуваме вас? Со кој памет?!
Каде ти човечноста???
Повели искористи го форумов и кажи си ги вашите соништа, јатрвите веќе си кажаа за што сонуваат. Ем се криеш на форумов, ем пак немаш храброст да кажеш за што сонуваш. Не ми кажувај ти на мене приказни дека светот не н`е сакал нас Македонците и дека ние сме ве обесправиле на кој било начин. Ние ви дадовме права, права кои вие не ги заслужувате. Вие не сте лојални кон Македонија, а барате Македонија да ве почитува. Кое добро сте направиле вие за Македонија? Навистина е смешно да велиш дека јас не те почитувам тебе, а ти правиш се` за да ми наштетиш мене.
Знаеш Теута Арифи и останатата ваша багра „министри“ што прават на состаноците надвор од Македонија и на средбите со дипломатскиот кор? Лобираат за Косово и Албанија и ја оцрнуваат Македонија.

Вие сте педери у душа, најблаго кажано!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Вие сте педери у душа, најблаго кажано!
Хич мор! Хомофоб еден!! :)

2001 беа пички под кошула, а кај нас имаше ВЕЛЕПРЕДАВСТВА. Не велепредавство, туку множина, велепредавства.
Од Борис, па до најдолната вошка кај она комуњарине и преку другине име да не им споменувам, гниди кои само да наполнат чекмеџето имаа цел.
Да се пуштеше војската, а не пандурине и тоа без оружје, мамката мамина ќе им се плачеше. Ама кур подолг. Борис не сакаше. изиграваше лутерански поп. Со оној Бранко кој ја фингираше целата зезанција од сенка. Да знам што се му фети на Боро за да не прогласи вонредна состојба и да дреме војскана во полиња и да ги гнете однатре што не им се дава да распалат малку по тоа комприте и ватерпољистите. Потоа ни Љубчо нејчешѓе кога виде дека ѓаолот не си игра, а бидна моментот и почна да пуни џебој пари.
Ни Рамуш, ни Мамуш ќе ги переа. Ни Хаг ни Хаг-радинај.

П.С. пичиња.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Елај само нека порбаат пак да ми чепнат во Македонија
CH3NO2 + C2H8O7P2 у сооднос 180 единици на 1, со сампорајски детонатор и штапин и по селана ќе им се фрлаат од страна на "необучени" дечишта и кај имало кечтрева, само каурска ќе расте.

И ние имаме коњ за трка, само да се претера со дрочење. И македонците имат точка на вриеж. А мирољубив народ сме. Значи полека ни треба, ама кога ќе пукне, старите шондри се сеќаваат на четириеспетта, кога беа на издисај по селана. Да не ви беше Тито и Темпо немаше ко народ да ве има освен можда у Албанскине планини.

Па, да не се претеруе. Соживот е како брак. Со компромис, ама разумно. Петелење отпојќе, и кур по челенка.
Оти разводот скапо ќе го платите.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 22:27 ---
100 пати во форумов сум напишал што е мој сон во врска со државава, но тоа не било интересно, затоа не памтиш, интересно вие кога мислењето содржи зборови како шип тар, шошонци, шклонци...... на тоа реплицирате и свршувате на секаков начин, но пак вие сте најцивилизирани......

Ние ја имаме храброста ви ги имате политичарите, тоа е тоа.........
Нашите политичари потпишан договор за кој гарантира цела европска унија не можеа да ги притиснат вашите политичари за да го имплементираат...........такви се, лесно маниипуливи до коска...

Ти сигурно си имала термини во психијатриска установа за отстранување на стравот од албанци, а тука на форум се обидуваш да се убедиш севеси дека си излечена.............
Да бевте храбри немаше да мобилизирате роми за да војуваат, наши комшии роми скришно одеа да војуваат и гледаме едниот често се враќа дома со телевизори, но 3 месеци во болница и 5 месеци во гипс поминал..........
Македонците фрлаа гранати врз цивили,
Жртви???
Прегледај го приврзокот 53635

Гледаш бебиња???

Вие сте ги убиле, Бесими го пцуевте затоа што ги посетил овие бебиња, а бил да ги посети македонските војници................како не ви е срам што ме терате да постирам вакви слики............
Оди легни. Не лажи беднику. Ако има и едно дете загинато, сами сте го утепале за да има за што да серете како фоки.

Мамлаз.

Отидов ја од тука. Ќе ме нанервираш. трај ако сакаш мир, ако не, овојпат и македонците имаат оружје по дома. А на македонец крв на очи кога ќе му дојде и ѓаолот бега ко од крст или полмесечина.

Прашај постарите како се прашани за здравје 45 во Блаце, Порој, или поарно прашај го Али за дедо му, како со спуштени гаѓи плачел од радост кога стигнала депешата од Темпо дека Тито и на вас ви дал амнестија. У Зајас, у Зајас.

Ојдов да не ме нервираш.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Елај само нека порбаат пак да ми чепнат во Македонија
CH3NO2 + C2H8O7P2 у сооднос 180 единици на 1, со сампорајски детонатор и штапин и по селана ќе им се фрлаат од страна на "необучени" дечишта и кај имало кечтрева, само каурска ќе расте.

И ние имаме коњ за трка, само да се претера со дрочење. И македонците имат точка на вриеж. А мирољубив народ сме. Значи полека ни треба, ама кога ќе пукне, старите шондри се сеќаваат на четириеспетта, кога беа на издисај по селана. Да не ви беше Тито и Темпо немаше ко народ да ве има освен можда у Албанскине планини.

Па, да не се претеруе. Соживот е како брак. Со компромис, ама разумно. Петелење отпојќе, и кур по челенка.
Оти разводот скапо ќе го платите.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 22:27 ---

Оди легни. Не лажи беднику. Ако има и едно дете загинато, сами сте го утепале за да има за што да серете како фоки.

Мамлаз.

Отидов ја од тука. Ќе ме нанервираш. трај ако сакаш мир, ако не, овојпат и македонците имаат оружје по дома. А на македонец крв на очи кога ќе му дојде и ѓаолот бега ко од крст или полмесечина.

Прашај постарите како се прашани за здравје 45 во Блаце, Порој, или поарно прашај го Али за дедо му, како со спуштени гаѓи плачел од радост кога стигнала депешата од Темпо дека Тито и на вас ви дал амнестија. У Зајас, у Зајас.

Ојдов да не ме нервираш.
За вас само НАТО, ништо повеќе..........

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Му реплицираш на "човек" којшто тврди дека терористите биле со вкупен број од 500 ..... и дека нашата војска била составена само од роми.
Pa, koga samo pederobraniteli i poddrzuvaci na incesti ima na forumot, zaedno so nekoi debilchugi koi se mislat i dumaat premudri, a za kur ne gi biva. normalno e drzavata da ni e u kurac i vakvi likovi da si postiraat sto sakaat i da mislat deka od makedoncite samo pederite ostanaa.

Moze treba "glavniot guru" citaj: bespoleznik da go ostavime da si pomudruva tuka so ovoj belokapicava sto ne ubeduva deka tuljumbaron Hag-radinaj e cesen i miren covek. Ili da si pozboruvaat deka, a sekoja cest na gjupcine, vojskata nie gjupska i vsusnost ispukala pojke od eden kursum od dosada u 2001
Bidejki, "guruto" kusoumen na isto ramniste so vakov nekoj e. Pa ke si odgovaraat.

Batali. Forumov, vo deveeset procenit e kako sex and the city. Site gomna jadat, nikoj ne ebe. Drkadziska rabota.

Kako i temava,

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Во 2001 се случи војна, договорот го прифативме, и велиме со негово имплементирање сме ОК.....
Извини што те прашувам, но кој не е задоволен со рамковниот???????????
Зошто јас како албанец би сакал да се урне рамковниот договор?????зошто воопшто би сакал да се дестабилизира ситуацијава????????

Е сега, за нас не е трагично ако некој излегува со арапски реченици на протести против исламофобија и албанофобија........

Раму е невин и толку, таканаречени докази многу сме виделе од србите па и од вас, да е како што велите вие и србите ќе испадне дека ние албанците вршевме злосторства и етничко чистење во Косово, што и навистина мислете нели??

Светот=ХАГ против вас и србите, така велиш?????

ААА извор од друг форум, фала за информацијата.....
Но пак ќе коментирам, во уставот на секој држава важи законот за самоодбрана, ако треба да одлучам кој да биде убијен ти или јас, секако ќе биде ти..........

Не ме интересира вера, оправдано е во самоодбрана, тоа е џихадот.........
Јас колку што знам во исламот се дозволува војна само во одбрана..............
епа види сега. таканаречените докази се сепак ДОКАЗИ некакви - и оној сведокот за смилковско езеро е доказ па вие колективно искочивте и тврдевте дека е монтиран счучај - или кога ви одговатра вас само тогаш се признава некаков доказ - кога не ви одговара чекај пу пу неважи тоа - на косово незнам дали некој вршел етничко чистење и не ме интересира - кога го спомнуваш косово - на времето во косово живееа и турци многу и бошњаци и срби и така натака.. кај се сега тие? - зашто се иселија сите од таму? од што им беше многу убаво со комшиите а?

друго - во уставот на секоја држава пишува дека важи законот за самоодбрана според тебе и точно е тоа. кај нас во уставот пишува и дека должност на народот е да ја брани државата на секој начин - јохан е во затвор само затоа што ја бранеше државата - а дека убивал цивили е тооооолку голема лага што нема мерна единица што може да ја измери - се прашувам само колку ли пари се платени за да лежи јохан во затвор.

трето.. во исламот се дозволува војна само во самоодбрана - а кој ги нападна оние на битпазар што извадија и зелени и црни знамиња со арапски букви односно симболи на џихадот? - тие кажи ми за кој кур ги извадиа знамињата? ги тепаше некој? ги удираше? им убиле некого? или оп чекај ова монтиран случај е - вади знамињата идеме во џихад...

Иди у п.м.

Јохан скапа затоа што убил цивили, нешто нејасно? и лежи 12 год, зарем е доволно???
Не знам кој изживувал врз работници, ти ако знаеш нешто има судови, полиција........
Од каде знаеш дека 20 мртви сведоци има???? српски медиум? или сведокот кој со калаш извадил срце???????

Мирољубив, цивилизиран, убав, паметен, образован, генијален народ нема таква мисла како твојата, сигурно си албанец а се маскираш како македонец......
јохан убил цивили? - доказ има за тоа? таа жената што беше сведок на почетокот на судењето на јохан како тоа 6 пати ја смени изјавата во рок од месец дена? - не се присеќала убаво? - цивил е некој што во маскинрна униформа патролира у шума со калаш а?

кој се изживуваше на мавровските работници и тоа незнаеш нели? - кога нешто не ви одговара вас незнаете ништо тоа од дамна го научивме од вас... само те молам немој да извадиш некоја теорија дека сами се изживувале меѓу себе па сеа глумат лудило па сакаат пак монтиран случај да праат македонците... абе пуно не се прави будала со сила - точно се знае кој се изживуваше со нив - и пази ова не е за во хаг туку за кај нас - уште амнестија им дадоа на тие говедата - да даде господ еден ден да дојде во обратна ситуација па да видиме како ке се осеќате вие - предадени од вашите власти ради туѓи интереси.

Штом си женска повели, ниту јас ниту никој нема да ти врати, само ти уживај во моментот......

‘борци за човекови права‘ секогаш ќе има, не се секирај, тие што тогаш не беа примени затоа што беа деца, денеска ќе бидат........

Формација со 500 припадници ви ја блокираше државата со месеци и имаш лице да ја спомнеш 2001...........
Над 50% армијата ви беше сочинета од присилно мобилизирано роми а ми се фалиш со војска......
Очекуваш герилска формација со се на се 500 припадника да војува фронтално?
зошто се замараш со овие работи? овие се работи за мажи, оди готви нешто таму!
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:00 ---

Се изжувувал врз работници а денеска е во ДУИ уште???
Море јас знам дека од дуи се глупи ама толку просто е невозможно, психопат да држат во своја партија, не биди дете те молам..............

Или го помилуваа, или немаше докази, да имаше докази уверен сум дека досега власта ќе го најдеше и ќе го убиеше и на вести ќе се објавува - се удави во филџан за кафе............
Го велам тоа заради преку 50 убиени припадници на ОНА врз сомнителни околности, а најчесто беше причината дека увезувале оружје............

Нема што цивилизирани сте......колку години беа? 10000 ? или малку се?
Да беше формација со 500 души немаше потреба ни едно тересно возило да учествува у војната односно немаше ни да има војна - доволна ке беше полицијата да го средеше тој проблем можеби и мал дел од армијата - а не толку многу резервисти курови врагови и така натака.

болдот - убиен припадник на ОНА под СОМНИТЕЛНИ ОКОЛНОСТИ?!?!?! WTF - припадник кој државата го смета за терорист е убиен под соомнителни околности - у секој случај тој е терорист и богами треба да се награди тој што ке го убие

--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:16 ---

тоа све се случи после 2001 .....
е за ова ми е најкриво - не само мене туку и за цела македонија а богами вие како албанци сте најсреќни - во арачиново беше ептен густо се влагаше чекор по чекор толку сигурно и стабилно од македонската војска - да те потсетам кој вееа бели знамиња молеа и кукаа за да ги извадат од таму - да.. политичарите не ни ги бива за кур ама затоа војската и резервистите кои беа тогаш беа за пофалба и сеуште се - алал да им е... најголем срам за нас македонците ке остане тоа што ви дозволија терористите да се пренесуваат со автобуси и да вадат живи глави од таму - требаше све до еден со земја да се срамнат - ама ниеден жив да не излезе.

и кој го направи сето тоа? - некој од страна - КОЈ? кажи ми ти.

и некој после ова да ми кажуваш дека сте немале подршка од надвор поготово не од американците - дури ни дете од 7 години нема да ти поверува за ова

уште нешто - ромите турците босанците како и СИТЕ останати националности се должни според македонскиот устав да ја бранат државата и тоа секој подеднакво!!! - роми имаше и тоа беа во најмал број - имаше затоа што им плаќаа а нивната социјална и економска ситуација сите знаеме каква е нели?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
За вас само НАТО, ништо повеќе..........
Za tebe ANFO.

Vo soodnos 27/63, bez primer i booster. So petarda enkasirana vo bar aluminium. I aluminiumovi strugotini.
Ortoma mesto shtapin. Ili star nokia 6110 so redno elektricno kolo vrzano za petardata obviena so metal.

Nemaj, gajle, ako ne ti e jasno, doma kaj gtebe ke ja naprajme. ke ti go kazam i brojot na prepaid karticata od One, na Dzabest. Sam da si zavrtis.
Polsem, glej, mesto ognomet, ognoshpon.

Ne bidi glup, povleci se dodeka e vreme, vaka, kako onoj debilnion, samoproglasen guru na forumskine moroni sstanuvas.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
На крај си го покажа лицето. Балистичко. Толку од тебе, на игнор си ставен, оди кај Џемо Хаса и положи му цвеќе.

Браво!, зошто не ги осудуваш стотици други форумџии со секакви расистичко навредување, а јас на игнор ставен??????
Ма немој!!!!!!!!!!!!!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Браво!, зошто не ги осудуваш стотици други форумџии со секакви расистичко навредување, а јас на игнор ставен??????
Ма немој!!!!!!!!!!!!!
Секој кој не ја сака и почитуваа оваа наша мила Македонија е за игнорирање во најмала рака. Затвор треба за такви како тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom