Харадинај ослободен од Хаг

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Оружјето е најдено, човекот е затворен - овој случај е затворен, никој не протестираше за тој/нив..........

‘Е пронајдено религиска литература‘, може да замислиш што значи тоа, после ‘имаме сигурни сигурни сигурни информации дека овие се бореле против американците во авганистан‘, ‘имаме сигурни сигурни сигурни докази дека овие се виновниците‘, а случајот е направен две минути пред да се затвори рокот за притвор.............
Жена 50-60 год е приведена за какко што велеа мозокот на опреацијата, ако ова не е провокација, не знам што е?????

Случајот се претвори во режирано сценарио каде пред се филмот требаше да и се допадне на меѓународната заедница демек еве ние што патиме од муслиманите, глупост невидена.............
Пак ќе кажам нема мотив.............

По кој основ? Така пресуди МЕЃУНАРОДНИОТ СУД ЗА ВОЕНИ ЗЛОСТОРСТВА, а не дека се симпатични..............
--- надополнето: 2 декември 2012 во 17:03 ---

Што е мотивот????
--- надополнето: 2 декември 2012 во 17:07 ---

Како сака поединец ќе излегува на јавност, ако знамиња со арабски реченици ти пречат оди жали се во психијатрсика установа.......

Каде е опишан џихадот во Куранот?? може линк,или страница??? Што е џихад???????

Рамуш Харадинај е невиновен според МЕЃУНАРДНИОТ СУД ЗА ВОЕНИ ЗЛОСТОРСТВА...........
И секој народ има право на самоопределување, како што имаше македонскиот...........
мотивот - ширење страв сеење меѓуетничка омраза (ко демек ја нема веќе) покажување заби и слично... - немој да ми поречеш само дека не е така

поединец ке излага како сака - у право си и никој неможе да му забрани за тоа. а што правиме со останаитте кои го подржаваат тој поединец искочен таков каков што е? или тоа пу пу не важи а?

рамуш е невин според меѓунариодниот суд затоа што ги утепа сите сведоци па неможеа да му најдат докази - а според светот и според цела јавност што мислиш невин е? русите зашто го оспорија случајот против рамуш? мислиш дека ги заболе нив за рамуш кој е или што е? - светот гледа што се прави во хаг и која неправда се нанесува јасно ти е тоа или јок?

п.с еве ти што значи џихад - извадок од еден друг форум каде што член кажува што е џихадот (мислам дека е муслиман но да не тврдам ајде.)

ЏИХАД!-Борба на Аллаховиот пат

--------------------------------------------------------------------------------

Естагфируллах-Бисмилах!

Аллах навистина ги љуби оние кои се борат на Неговиот пат во редови како да се, токму бедеми зацврстени! (Ес-Сафф,4)

А за оние кои ќе загинатна Аллаховиот пат не велите дека се мртви.Но не! Живи се ,но вие тоа не го чуствувате.(Ел-Бекаре,154

На Аллаховиот пат убивајтеги оне кои вас ве убиваат.Но не преминувајтеги границите;Аллах навистина не ги љуби претерувачите! (Ел-Бекаре190)

нашиот Посланик Мухаммед а.с. кажува дека Возвишениот Аллах џ.ш. рекол: “Билокој Мој роб да оди во борба на Мојот пат,со желба да го постигне Моето задоволство,загарантирано му е враќање со награда и плен,ако го вратам жив,а ако загине му гарантирам опрост ,милост и Џеннет“ (Ахмед)
Во друг хадис Посланикот а.с.вели:“Водите џихад со многубошците со помош на вашите добра,со вашите личности и вашите јазици!(Дарими)
инаку пуно - нели убивањето во НИЕДНА вера не е дозволено и никако не е оправдано? од кај искочи сеа ова?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
мотивот - ширење страв сеење меѓуетничка омраза (ко демек ја нема веќе) покажување заби и слично... - немој да ми поречеш само дека не е така

поединец ке излага како сака - у право си и никој неможе да му забрани за тоа. а што правиме со останаитте кои го подржаваат тој поединец искочен таков каков што е? или тоа пу пу не важи а?

рамуш е невин според меѓунариодниот суд затоа што ги утепа сите сведоци па неможеа да му најдат докази - а според светот и според цела јавност што мислиш невин е? русите зашто го оспорија случајот против рамуш? мислиш дека ги заболе нив за рамуш кој е или што е? - светот гледа што се прави во хаг и која неправда се нанесува јасно ти е тоа или јок?

п.с еве ти што значи џихад - извадок од еден друг форум каде што член кажува што е џихадот (мислам дека е муслиман но да не тврдам ајде.)

инаку пуно - нели убивањето во НИЕДНА вера не е дозволено и никако не е оправдано? од кај искочи сеа ова?

Во 2001 се случи војна, договорот го прифативме, и велиме со негово имплементирање сме ОК.....
Извини што те прашувам, но кој не е задоволен со рамковниот???????????
Зошто јас како албанец би сакал да се урне рамковниот договор?????зошто воопшто би сакал да се дестабилизира ситуацијава????????

Е сега, за нас не е трагично ако некој излегува со арапски реченици на протести против исламофобија и албанофобија........

Раму е невин и толку, таканаречени докази многу сме виделе од србите па и од вас, да е како што велите вие и србите ќе испадне дека ние албанците вршевме злосторства и етничко чистење во Косово, што и навистина мислете нели??

Светот=ХАГ против вас и србите, така велиш?????

ААА извор од друг форум, фала за информацијата.....
Но пак ќе коментирам, во уставот на секој држава важи законот за самоодбрана, ако треба да одлучам кој да биде убијен ти или јас, секако ќе биде ти..........

Не ме интересира вера, оправдано е во самоодбрана, тоа е џихадот.........
Јас колку што знам во исламот се дозволува војна само во одбрана..............

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
дечки шо се замарате, во кој е силата во тој е и правдата, моментално западњаците имаат зацртано некоја своја стратегија кој да ја лапне трепча, олбрајт фрли око на телеком косово...... и т.н. од сите земји на балканот кје земе по малку и на секоја ќе даде на комшијата и уште сто години ќе си ги вадиме очите, а тие ќе профитираат на нашата мака- е сега кецот е во албанците имаат грб од америте, Но што правиме кога веќе нема да имаат интерс од албанците??? на ред ќе дојдат русите и србите, а може и ние да си поиграме и ајде нова партија крвопролевање. Се додека не сватиме дека заедно сме посилни маф ни е работата.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.599
Ставовите на овие двајца форумски Албанци се директна рефлексија на ставовите на останатите , како и што гледаме.
Ниту еден Албанец немаше ни ронка чест. Сите се приклучуваат, по автоматизам, на хорот кој за секој убиец на каур пее - невин е!

Размислете добро, кога им ги давате парите на Албанците! Не бидете глупави! Можеби денес не ги бранат убијците на вашите деца, но сигурно не сакаме тоа нам лично да ни се случи за да реагираме некако.
Ставете се во положба на семејствата на измачуваните и убиените. Замислете како е еден цел народ да застане зад злосторникот кој го убил вашето дете, зад психопатот кој сексуално го злоставувал и измачувал некој ваш близок.
Секогаш е така и така ќе биде во иднина.

Мороните како овие двајца, кои ја буткаат и онлајн таа линија, немаат трунка сожалување ниту срам. Како вчера, денес, така и утре ќе ги бранат тие кои се со иста религија/нација ко нив, без разлика на монструозноста на делото.
Ова сосема го демаскира нивниот наводен интелектуализам.
..а станува збор за цел народ.
затоа им пожелувам ним лично истото да им се случи, за да видат како е кога сите за твојот осведочен џелат велат дека е невин.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Во 2001 се случи војна, договорот го прифативме, и велиме со негово имплементирање сме ОК.....
Извини што те прашувам, но кој не е задоволен со рамковниот???????????
Зошто јас како албанец би сакал да се урне рамковниот договор?????зошто воопшто би сакал да се дестабилизира ситуацијава????????

Е сега, за нас не е трагично ако некој излегува со арапски реченици на протести против исламофобија и албанофобија........

Раму е невин и толку, таканаречени докази многу сме виделе од србите па и од вас, да е како што велите вие и србите ќе испадне дека ние албанците вршевме злосторства и етничко чистење во Косово, што и навистина мислете нели??

Светот=ХАГ против вас и србите, така велиш?????
Светот не е Хаг....Јохан скапа у затворон со Шешељ и пар српски команданти....вашиве пички од команданти вклучително и оние што се изживуваа со обични работници, ги вратија на судење во МКД и „паторот“ - ш иптар ги помилува со којзнае каква европска уцена (да не речам мито).....
Готовина и Маркач се на јахта.....и овој вашиов е на некое кајче тамо....што не ти е јасно!? Невин бил со 20 мртви сведоци....на очи на цел свет се случува тоа, само вие тука делите некои лекции и се праите луди....

Околу тоа со рамковниот, ај ние што не сме задоволни е едно, него вие не сте задоволни....малку ви е....лапате плати као државна администрација запослена на истиот тој рамковен, ја од данок што ви ја плаќам.....за секира у глава сте од прв до последен.....

.....затоа им пожелувам ним лично истото да им се случи, за да видат како е кога сите за твојот осведочен џелат велат дека е невин.
Бог да те поживее за муабетов.....

Член од
19 февруари 2011
Мислења
619
Поени од реакции
757
Тогаш дефенитивно светот не е Србија или Македонија..........
Јохан скапа затоа што убил цивили, нешто нејасно? и лежи 12 год, зарем е доволно???
Не знам кој изживувал врз работници, ти ако знаеш нешто има судови, полиција........
Од каде знаеш дека 20 мртви сведоци има???? српски медиум? или сведокот кој со калаш извадил срце???????

Мирољубив, цивилизиран, убав, паметен, образован, генијален народ нема таква мисла како твојата, сигурно си албанец а се маскираш како македонец......
Не се само србите што го велат тоа ,еве ти едно убаво видео во Италијанска продукција http://www.youtube.com/watch?v=MiZZj00MeQI човекот истражувал околу убиството на италијански војник во Авганистан а попат собрал многу нешта.И на крај краева немаме ние баш ништо дали Рамуш е слободен или затворен, бидејќи се терети за убиство на срби и албанци како и сведоци-албанци.Тука само размислуваме со свои глави а не како што ќе каже Хашкиот суд кој како и секој суд е корумпиран.
За жал такви како Рамуш има во секоја држава каде секој што ќе им се најде на патот ќе завршат како колатерална штета.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Патетичен ти е одговоров.....не знаеш кој се изживувал врз работници, нормално дека не знаеш.....неќеш да знаеш....тоа да не е македонски медиуми измислено???
Безпредметна е расправава со вас пар „кајгана-учк-и“...постот на Beric горе најпластично го објаснува вашето однесување овде....

А тоа за секирата, тоа е во ваш дух, за да разбереш полесно....јас многу лесно можам да се прилагодам да живеам и во Париз и во Пакистан, ама на вас и бебињата наши ви сметаат, ај нас што не мрзите....

И народов наш е мирољубив и космополитски, оваа ваша дивјачка фаза ја имаме живеено пред 10000 години....ни до муда не сте ни дораснати.....

H

HITCH

Гостин
И не седи пред компјутер туку стани и на улица и тепај, НЕ БИДИ КУКАВИЦА.
Пикасо, бре, сериозен си за тепањево?! :coffee:

Еве, јас не се плашам и ќе ти мавнам два шамари, АМА после ќе треба сите со ќечињата да излезете од подрумите и да го правите Скопје хавуз и со бенѕин да го паљите. Јас немам ништо против, само прашај ги „борците за човекови права“ дали се спремни да го прекинат зимскиот сон и да излезат на дневна светлина.

П. С. Во 2001 г. во вашата „војска“ имаше и дезертери од наша, македонска, страна, па, иако ви ги кажаа некои воени тактики, пак не успеавте да направите ништо. Вие убивавте само во заседа!!! Вашите мажиња во Арачиново дење шетаа во фустанчињата од нивните мајки, жени и ќерки. Ако за тебе вистински маж за време на војна шета во фустан, за да се сокрие и напаѓа само во заседа тогаш нешто не е в ред со тебе. Ти имаш искривена слика што е маж, ама простено ти е, оти немало кој да ти даде пример.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Патетичен ти е одговоров.....не знаеш кој се изживувал врз работници, нормално дека не знаеш.....неќеш да знаеш....тоа да не е македонски медиуми измислено???
Безпредметна е расправава со вас пар „кајгана-учк-и“...постот на Beric горе најпластично го објаснува вашето однесување овде....

А тоа за секирата, тоа е во ваш дух, за да разбереш полесно....јас многу лесно можам да се прилагодам да живеам и во Париз и во Пакистан, ама на вас и бебињата наши ви сметаат, ај нас што не мрзите....

И народов наш е мирољубив и космополитски, оваа ваша дивјачка фаза ја имаме живеено пред 10000 години....ни до муда не сте ни дораснати.....
Сеедно што одговарам, вие пак го читате тоа што посакувате, вадите зборови вон контекст..........

Ти знаеш кој се изживувал врз работници?????

Постот на берич кажува што вие сте........полни со омраза, за среќа светот гледа и знае што како....

Твојот народ живее во балканот, комшии сме, не летај, ве познавам........

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Правдата е слепа понекогаш, поготово кога превезот е од САД, НАТО и генерално Западот но тоа е тоа, на Харадинај нека му бидат на душа сите луѓе што што ги измачувал или убил без разлика дали тие се Срби, Роми или Албанци.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Ти знаеш кој се изживувал врз работници?????
Го има главом и брадом.....ваш командант, јебем ли га кој е (имам проблем со вашите имиња, странски се)....сеа глуми интелектуалец у ДУИ....помилуван е од нашава непатриотска партија на власт, предметот од Хаг се врати во Скопје и за „мир во куќа“ (да не утепате уште некое дете што отишло по риба) оние нашине предавници во го помилуваа....а работниците со трауми од тогаш, мислам дека сите умреа од проблеми со здравјето поврзани со изживувањето....иди да им се праиш паметен на нивните деца....работеа луѓето на пат по кој претежно вие возите, а данок не плаќате за да ви се изгради истиот....не секира у глаа, него double-anal треба да ви праиме еден по еден....

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Пикасо, бре, сериозен си за тепањево?! :coffee:

Еве, јас не се плашам и ќе ти мавнам два шамари, АМА после ќе треба сите со ќечињата да излезете од подрумите и да го правите Скопје хавуз и со бенѕин да го паљите. Јас немам ништо против, само прашај ги „борците за човекови права“ дали се спремни да го прекинат зимскиот сон и да излезат на дневна светлина.

П. С. Во 2001 г. во вашата „војска“ имаше и дезертери од наша, македонска, страна, па, иако ви ги кажаа некои воени тактики, пак не успеавте да направите ништо. Вие убивавте само во заседа!!! Вашите мажиња во Арачиново дење шетаа во фустанчињата од нивните мајки, жени и ќерки. Ако за тебе вистински маж за време на војна шета во фустан, за да се сокрие и напаѓа само во заседа тогаш нешто не е в ред со тебе. Ти имаш искривена слика што е маж, ама простено ти е, оти немало кој да ти даде пример.
Штом си женска повели, ниту јас ниту никој нема да ти врати, само ти уживај во моментот......

‘борци за човекови права‘ секогаш ќе има, не се секирај, тие што тогаш не беа примени затоа што беа деца, денеска ќе бидат........

Формација со 500 припадници ви ја блокираше државата со месеци и имаш лице да ја спомнеш 2001...........
Над 50% армијата ви беше сочинета од присилно мобилизирано роми а ми се фалиш со војска......
Очекуваш герилска формација со се на се 500 припадника да војува фронтално?
зошто се замараш со овие работи? овие се работи за мажи, оди готви нешто таму!
--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:00 ---
Го има главом и брадом.....ваш командант, јебем ли га кој е (имам проблем со вашите имиња, странски се)....сеа глуми интелектуалец у ДУИ....помилуван е од нашава непатриотска партија на власт, предметот од Хаг се врати во Скопје и за „мир во куќа“ (да не утепате уште некое дете што отишло по риба) оние нашине предавници во го помилуваа....а работниците со трауми од тогаш, мислам дека сите умреа од проблеми со здравјето поврзани со изживувањето....иди да им се праиш паметен на нивните деца....работеа луѓето на пат по кој претежно вие возите, а данок не плаќате за да ви се изгради истиот....не секира у глаа, него double-anal треба да ви праиме еден по еден....
Се изжувувал врз работници а денеска е во ДУИ уште???
Море јас знам дека од дуи се глупи ама толку просто е невозможно, психопат да држат во своја партија, не биди дете те молам..............

Или го помилуваа, или немаше докази, да имаше докази уверен сум дека досега власта ќе го најдеше и ќе го убиеше и на вести ќе се објавува - се удави во филџан за кафе............
Го велам тоа заради преку 50 убиени припадници на ОНА врз сомнителни околности, а најчесто беше причината дека увезувале оружје............

Нема што цивилизирани сте......колку години беа? 10000 ? или малку се?

H

HITCH

Гостин
Штом си женска повели, ниту јас ниту никој нема да ти врати, само ти уживај во моментот......

‘борци за човекови права‘ секогаш ќе има, не се секирај, тие што тогаш не беа примени затоа што беа деца, денеска ќе бидат........

Формација со 500 припадници ви ја блокираше државата со месеци и имаш лице да ја спомнеш 2001...........
Над 50% армијата ви беше сочинета од присилно мобилизирано роми а ми се фалиш со војска......
Па, ако тоа не било војска по ваш вкус, зошто плачевте да ви ги изнесат мажулињата од Арачиново? Зошто убивавте и напаѓавте САМО во заседа (Вејце, Карпалак, мавровски работници, Бриони...)?
Не само што имаше амнестија, туку имате и амнезија.

Демек дека сум женско нема да ми вратиш?! :pos: Ма, дај...
Ако имате толку почит кон жените тогаш симнете им ги бурките и престанете да ги лечите фрустрациите врз нив. Не ми се прави мене на форум џентламен, демек ти женско на косо не погледнуваш,а камо ли да удриш, кога по дома душа им вадиш на жените. Кои права ги имаат Албанките муслиманки? Уште и верски ќотек им давате, ќотек според Куранот, точно да се знае каде да се удри.
Немој да се филмаш дека имате почит кон жените! Вие немате почит кон ништо!

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126

--- надополнето: 2 декември 2012 во 21:00 ---

Се изжувувал врз работници а денеска е во ДУИ уште???
Море јас знам дека од дуи се глупи ама толку просто е невозможно, психопат да држат во своја партија, не биди дете те молам..............

Или го помилуваа, или немаше докази, да имаше докази уверен сум дека досега власта ќе го најдеше и ќе го убиеше и на вести ќе се објавува - се удави во филџан за кафе............
Го велам тоа заради преку 50 убиени припадници на ОНА врз сомнителни околности, а најчесто беше причината дека увезувале оружје............

Нема што цивилизирани сте......колку години беа? 10000 ? или малку се?

Приказната за војната од шошонска перспектива....... е стварно сте легенди мора да ви признаам. Секој друг одговор е излишен.

ЛЕГЕНДИ

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Бога ми, напад на туѓа држава, посомнителни околности здравје.....дај да се собереме оштета да ви даеме, ако не сте земале веќе од оваа држава водена од копуци....
Нереални работи збориш и влегуваш од една небулоза во друга....

Kajgana Shop

На врв Bottom