Харадинај ослободен од Хаг

Член од
7 март 2009
Мислења
1.163
Поени од реакции
829
Иначе тој случај беше од посебен интерес на Хрватска.Преку генералите малце преамбициозната Дел Понте индиректно сакаше да и суди на цела Хрватска држава.
30 милиони од таа перспектива дури се ситница.
--- надополнето: Nov 30, 2012 11:59 AM ---

Реално Хаг требаше да биде суд за крупни зверки.Реално ни случаите на Љубе и Јохан (било они да биле виновни или не) не требаше да завршат таму како прво......само ете,мора некако квота да се пополни во Хаг. Од тука овие двајца беа курбаните.
Реално Хаг го измислија лукавите западњаци за да можат легално да си земаат МИТО и КОРУПЦИЈА од нас балканциве! На некого таму во Брисел му текна максимално да го искористат балканското неединство и војни,и резултатот е 30 милиони евра по адвокати,судии и којзнае уште кој се не! И не се согласувам дека 30 милиончиња се мала сума,па за тие пари Хрватска е можела комотно да отвори 30 фабрики од по 1 милион евра и да вработи еднакупа луѓе,ама нели Готовина е поважен,а поважно е и да се издудла кај лукавите со "мала" легална корупција која се прикажува јавно како "адвокатски трошок" ?!? :свиркам:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Фала што ми помогна во пронаоѓањето на потпис.
Остај тоа и сам ги издефинира како терористи(цивили кои неорганизирано убиваат цивили=терористи). На крај од неорганизирани испаднаа организирани во учк=она, автоматски подлежат под воени злосторства:)
Добар е малиот се сам си издефинира.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
puno: Зошто Хаг го ослободи Љубе? И како реагираа албанците на тоа?

Уште нешто - кумановската брана колку и да се трудиш поинаку да кажеш беше затворена од страна на учките, држејќи еден град под уцени постапувајќи против меѓународните конвенции за војување. Или тоа го сториле фантоми?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Остај тоа и сам ги издефинира како терористи(цивили кои неорганизирано убиваат цивили=терористи). На крај од неорганизирани испаднаа организирани во учк=она, автоматски подлежат под воени злосторства:)
Добар е малиот се сам си издефинира.
Како сакате дефинирајте и разбирајте, еве мене ме убедивте, но ви останаа останатиот свет...........

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Никој не одговори , што мислите , за колку убиства го обвинуваа Харадинај и тројца други ?

Член од
19 јули 2012
Мислења
132
Поени од реакции
85
Никој не одговори , што мислите , за колку убиства го обвинуваа Харадинај ?
За колку убиства го обвинуваа Хитлер? Знаеш дека Хитлер лично нема убиено ни еден човек, и дека бил вегетаријанец? Типот нема убиено ни животно, а пак го обвинуваат за геноцид.
Чудна работа ова ланец на команда мајке ми.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
За колку убиства го обвинуваа Хитлер? Знаеш дека Хитлер лично нема убиено ни еден човек, и дека бил вегетаријанец? Типот нема убиено ни животно, а пак го обвинуваат за геноцид.
Чудна работа ова ланец на команда мајке ми.
Па добро де , тоа и јас прашувам , он бил командант на бригада да речеме , имал 1000 војници , и некој од тие војници убиле луѓе.
Колку луѓе убиле? За колку луѓе ги обвинуваа ?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
puno: Зошто Хаг го ослободи Љубе? И како реагираа албанците на тоа?

Уште нешто - кумановската брана колку и да се трудиш поинаку да кажеш беше затворена од страна на учките, држејќи еден град под уцени постапувајќи против меѓународните конвенции за војување. Или тоа го сториле фантоми?
Липковска брана е фантом случај, не постои, мој роднина кој беше припадник се колнеше дека воопшто не ја запреле водата, туку требале машининисти да ја пуштат од погорната брана водата за да се полни долната брана, затоа што се испразнила.........
Обсе и машинисти влегле и се увериле самите, но се гледа дека со сила се бараат случаи..............
Искрено за другите случаеви не знам ништо, а за липковкса брана пошто е блиску моето живеалиште знам затоа што сум прашувал директни припадници.............
А згора на се за Липковска брана сакаа да го затворат Садула Дураку, човекот кој не видел ништо од војанта...........

Затоа мене мие сомнително сета оваа работа, ан секаков начин се бара да се затвора албанец, исто како србите...........

За ослободувањеот на Лубе немам коментар.............

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Липковска брана е фантом случај, не постои, мој роднина кој беше припадник се колнеше дека воопшто не ја запреле водата, туку требале машининисти да ја пуштат од погорната брана водата за да се полни долната брана, затоа што се испразнила.........
Обсе и машинисти влегле и се увериле самите, но се гледа дека со сила се бараат случаи..............
Искрено за другите случаеви не знам ништо, а за липковкса брана пошто е блиску моето живеалиште знам затоа што сум прашувал директни припадници.............
А згора на се за Липковска брана сакаа да го затворат Садула Дураку, човекот кој не видел ништо од војанта...........

Затоа мене мие сомнително сета оваа работа, ан секаков начин се бара да се затвора албанец, исто како србите...........

За ослободувањеот на Лубе немам коментар.............
Што модел му е подрумот? Арачиновски или приштински?

Член од
19 јули 2012
Мислења
132
Поени од реакции
85
Па добро де , тоа и јас прашувам , он бил командант на бригада да речеме , имал 1000 војници , и некој од тие војници убиле луѓе.
Колку луѓе убиле? За колку луѓе ги обвинуваа ?
Ако имаш етничко чистење на одредена територија, вината секогаш оди кај одговорните. Затоа си генерал, командант , премиер и слично. Не е тоа само да зимаш плата и да се возиш во мерцедеси.
Глупавото кај судот во Хаг е тоа што, наместо како судот во Нирнберг да пристапат кон овие луѓе како воени злосторници, тие пристапија кон ова како обичен злочин - убиство, силување и слично, а тоа е многу тешко да се докаже.
На судењето во Германија на пример, докторот Wilhelm Stuckart кој бил еден од луѓето кои ги смислиле законите против Евреите, иако ништо лично не направил, ниту имал некоја бригада на војници под свое водство, беше осуден за шриење омраза , и беше окарактеризиран како типичен мразач на Евреи.
Тука би ги набројал и луѓето од типот на Хуго Бос, кој ги дизајнираше нацистичките униформи, на кого му беше забрането да гласа на избори по Втората Светска Војна, и плати голема парична казна.
Само на некого му одговара да држи отворена рана во Европа, и затоа добиваме вакви нелогични одлуки.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Што модел му е подрумот? Арачиновски или приштински?
Сега навистина не ве разбирам, што ви е проблемот?
Се е зафрканција за вас? или само кога немате што да кажете?

B

Bonux

Гостин
Сега навистина не ве разбирам, што ви е проблемот?
Се е зафрканција за вас? или само кога немате што да кажете?
човекот ти постави многу логично,прецизно и озбилно прашање од типот на Dardan-style,не гледам кај гледаш проблем тука :cool:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
човекот ти постави многу логично,прецизно и озбилно прашање од типот на Dardan-style,не гледам кај гледаш проблем тука :cool:
Несериозност.............
Еве јас да ве прашам нешто:
Што треба човек да прави за да бидете сериозни?
1) да ве бомбардира како ОЛУЈА
2) да ве бомбардира како НАТО

Kajgana Shop

На врв Bottom