се согласувам. ни мене не ми личи баш нормално нормален човек да има халуцинација.marga_k напиша:halucinacii imaat sizofrenicarite ,narkomanite i alkoholicari vo moment na apstinencija.normalni luge,nema sansa.
Леле мене ми се има случено. Имав 3 дена пез прекин 39,8 температура и халуцинирав дека сум компир и дека се шетам во пустина.:pos2: Најсериозно и тоа траеше можеби 1 саат и на крајот отидов на лекар и лекарката ми каза дека е тоа од висока температура, али кутрата ми се прсна од смеење. Ми вика а компир а? А каков, како од чипс или цел? Мрдната!Можно е најчесто кога ќе кренеш 40 степени температура. Не ми се случило до сега али баш сакам да видам како е.
Да, можно е и без ментално/психичко пореметување, како и без наркотици, да се доживеат халуцинации. Односно, и нормална особа(ова нормална е прилично дискутабилна категорија, но нејсе ) може да има халуцинации, и тоа најчесто во периодот кога се буди, или заспива.Дали некогаш ви се случило такво нешто и што мислите од што би можела да биде предизвикана таа појава, дали човек треба да е умствено пореметен за да халуцинира?
Хахахахахаха....:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:.Jas ednash imav halucinacija zaroniv vo more ... i Neptun iskaca so toa harpunot i mi veli momche morash da prekinesh so taa prskanata... bash taka beshe bachko
Наречи ме ненормален или шизофреничар, но јас многу често халуцинирам. Гледам сенки во 3D, слушам гласови кои се караат на неразбирлив јазик, ги гледам предметите во сосем други форми, гледам дрвја како ми се смеат или мрштат и ред други работи. Никаква дрога или опијат не сум земал никогаш. Понекогаш можам да ги контролирам своите халуцинации, но понекогаш не. Тогаш е гадното.Можно е да се случи...мене лично ми се има случено..и тоа без никакви дејства(дроги,алкохол или не знам што)..едноставно бев преморена..немав спиено многу време..цел ден не бев прибрана дома и мојата бујна фантазија си го направи своето...се враќав накај дома и "видов" заклано бебе у кола..:lud:..ужас...се надевам нема да ми се повтори
Не се плашиНаречи ме ненормален или шизофреничар, но јас многу често халуцинирам. Гледам сенки во 3D, слушам гласови кои се караат на неразбирлив јазик, ги гледам предметите во сосем други форми, гледам дрвја како ми се смеат или мрштат и ред други работи. Никаква дрога или опијат не сум земал никогаш. Понекогаш можам да ги контролирам своите халуцинации, но понекогаш не. Тогаш е гадното.