Халуцинации

• Креатор на темата Креатор на темата Setsuko
  • Време на започнување Време на започнување

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.419
Поени од реакции
6.196
Дали некогаш ви се случило такво нешто и што мислите од што би можела да биде предизвикана таа појава, дали човек треба да е умствено пореметен за да халуцинира?

хаха мислиш на дрогата. Него не, мислев вака природно, без наркотични средства дали е можно да се случи

Mozno e ako si umoren,gladen negde sam u pustina,fotomorgani,Pamela Anderson, i drugi korisni stvari :) se desava da

И јас знам дека се дешава .. ми се има десено али не од природни случаеви :)

Pogotovo koga si pijan,ili koga si umoren haluciniras krevet :)

Мене ми се има случено тоа после 56 саати поминати над компјутер. Одејки си накај дома во автобусот (празен беше, само јас и возачот) гледав кловнови и вампири.

Можно е најчесто кога ќе кренеш 40 степени температура. Не ми се случило до сега али баш сакам да видам како е. :icon_lol:

Често ми се случува кога сум во соба да погледнам накај кјошот и гледам некој луѓе , или некој работи што не се луѓе. ( Have you ever been affraid to look , in the corner of the room, sense that something watching you ) :)

walker_girl напиша:
Дали некогаш ви се случило такво нешто и што мислите од што би можела да биде предизвикана таа појава, дали човек треба да е умствено пореметен за да халуцинира?

Не мора да е умствено пореметен за да халуцинира, за тоа постои некоја виша сила:kez:Пример ќе се испијаниш или ќе се изизиздрогираш и автоматски одма ќе почнеш да халуцинираш.Или пак земи ЛСД одма ти идат халуцинации. А друга варијанта можеш да имаш халуцинации ако си нешо болен или преплашен, друго нема.

или пак при преодни состојби(помеѓу сонот и јавето), во делириум, при исцрпување или хипноза, а упорни кај шизофренијата

Jas ednash imav halucinacija zaroniv vo more ... i Neptun iskaca so toa harpunot i mi veli momche morash da prekinesh so taa prskanata... bash taka beshe bachko

walker_girl напиша:
хаха мислиш на дрогата. Него не, мислев вака природно, без наркотични средства дали е можно да се случи

Можно е да се случи...мене лично ми се има случено..и тоа без никакви дејства(дроги,алкохол или не знам што)..едноставно бев преморена..немав спиено многу време..цел ден не бев прибрана дома и мојата бујна фантазија си го направи своето...се враќав накај дома и "видов" заклано бебе у кола..:lud:..ужас...се надевам нема да ми се повтори

najfraer напиша:
Jas ednash imav halucinacija zaroniv vo more ... i Neptun iskaca so toa harpunot i mi veli momche morash da prekinesh so taa prskanata... bash taka beshe bachko

leee....pa ti veke film si snimal....:bravo:

osfen pod dejstvo na droga neveruvam deka ke se postigne "vistinska" halucinacija...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom