Ти си граѓанин на земја членка на НАТО, што ни отпоздравуваш од таму?Претпоставувам го чу говорот на претседателот на Албанија Бамир Топи... "Албанија (меѓународната заедница, ЕУ и НАТО) ќе им помогнат на Косово и Македонија да се интегрираат " ...
На Косово веќе очигледно е колку и помогнаа да се интегрира... останува да се види како ќе и помогнат на Македонија... Претседателот на САД веќе изјави дека ќе и понуди на Македонија заштита а заштита од странска земја или организација се вика протекторат нели (ова правници нека го толкуваат)... На сите бре им помага САД ... дури и на Украина и Грузија ќе им помогне да се интегриираат во НАТО... Ехеејјј до карпатите...
P.S.: GREETINGS FROM NATO :helou:
Јас сум граѓанин на оваа држава а дел од албанскиот народ (ова според уставот) ... И нормално е дека членството на Албанија е од огромен интерес на селиот албански народ, значи затоа се гледам себеси во НАТО... Сега дали само нам албанците ќе ни помогнат ?! Сигурно и Бугарија ќе дае свој придонес да и се помогне на Македонија да се интегрира во НАТО и ЕУ... Проблематични се само србите кои сеуште немаат идеја по кој пат да тргнат кон иднината... дали со интегрирање во ЕУ и НАТО или пак кон прекројување на границите на Балканот.Ти си граѓанин на земја членка на НАТО, што ни отпоздравуваш од таму?
Ме интересира една работа, Бамир Топи како и на кого ќе помогне од Македонија да се интегрира? Само на вас Албанците нели?
Другар ај не летај толку во облаци. Од толку меѓусебно лижење што си го имате со бугарите, станавте кратковидни.Јас сум граѓанин на оваа држава а дел од албанскиот народ (ова според уставот) ... И нормално е дека членството на Албанија е од огромен интерес на селиот албански народ, значи затоа се гледам себеси во НАТО... Сега дали само нам албанците ќе ни помогнат ?! Сигурно и Бугарија ќе дае свој придонес да и се помогне на Македонија да се интегрира во НАТО и ЕУ... Проблематични се само србите кои сеуште немаат идеја по кој пат да тргнат кон иднината... дали со интегрирање во ЕУ и НАТО или пак кон прекројување на границите на Балканот.
Јас се слагам со ова.Со Албанија немаме отворени прашања.Mr.M[][]N;1274568 напиша:Vrtete kolku sakate braka makedonci, Albanija i albancite sepak se pokazaa kako vasi najdobri prijateli vo ovie prostori....Site drugi sakaat da ve snema, toa e fakt
Iskreno, mislam deka taka se pokaza vo celi ovi 17 godini....I prva bese od sosedive so ja podrza makedonija vo vrska so imeto....Јас се слагам со ова.Со Албанија немаме отворени прашања.
Јас се слагам со ова.Со Албанија немаме отворени прашања.
си имаат нивни права како што немаат никаде во другите околни земји,си учат Македонски и се тоа...Македонците од Мала Преспа?????
Тоа е најмалиот проблем со Албанија. Проблем се декларативните заложби на албанската влада во врска со правата на Македонците во останатите места. Заложби кои веќе подолго време се само декларативни.Македонците од Мала Преспа?????
Таму имааат права,ама проблемот е што не се само тие 5000 признаени таму.Има уште многу за признавање.Ама се во свое време.Македонците од Мала Преспа?????