Фудбал, Лондон 2012

Статус
Затворена за нови мислења.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Неверојатниот Хулк му даде живот на Бразил и во последна минута Оскар промаши зицер.

Џабе се трудиш друже,подобро ќе ти биде да се вратеше кон твојата стара професија-да се претвораш во голем зелен монструм и да рушиш се пред себе.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Браво за Мексико. Најслатко е вака коа некоја "златна генерација" ќе биде начукана од послаб тим. Браво (y)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Бразил тикви едни,никад злато нема да освоите.

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Силва - 50 милиони
Моура - 40-50 милиони
Оскар - 35 милиони

Овие беа продадени летово.

За Пато даваа едно 30-40-50 милиони ПСЖ
Порто го проценува Хулк на 90 милиони
Пеле тврди дека Нејмар е најјак на свет, го проценуваат на 60 милиони

Овие поскапи од Барса и Реал заедно, а изгубија од деца од мексиканска лига што немаме слушнато за нив. Е до тука е дојден фудбалот, да ти ебам и трансфер пазар и се.
А колку вреди тренерот?:D Не озбилно поочаен тренер не сум видел

R

Rigel Kent

Гостин
Kako ke im skokne cenata za Meksikancite (y)

Sega ke treba i Branca da odi da pazari malce(da kupi sesirce):icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
А колку вреди тренерот?:D Не озбилно поочаен тренер не сум видел
Не е до тренерот целата кривица. Сите се кренаа поготово од кога влегоа во финале, интервјуа давање сегде и тоа е...

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.451
Поени од реакции
58.840
Е баш ми е мило што тепаа Мексико...
Многу се трескаа по Бразил, јаки играчи и ајде, уште пред почеток на олимпијада шампиони ги направија :)

Сега уште шпанциве да ги тепаат САД во кошарка, и ќе ми се направи ќеифот :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.934
Поени од реакции
73.461
Какви лоши ждребови бе, скоро секогаш минуваат групи, они да играат квалификации во Европа, нема ни да изборат пласман на СП.;)
Абе седи...:)
Баш Европските екипи им се лесен залак :D Во ланската група ја плеснаа Франција 2-0 :D
Проблем се јавува кога играат само против САД :icon_mrgr:
Секогаш во последниве СП вкрстуваат со некоја отров репрезентација во осмина финале. Притоа иако се подобри на мечевите, губат наивно...
Треба повеќе да работат на психолошки план :icon_mrgr:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Бразил изгуби што изгуби, Мексико младите се шампиони во свет и оваа е таа генерација...

Инаку Бразил во следниве 4 години треба да пишува историја

2013 Куп на Конфедерации во Бразил
2014 СП Фудбал Бразил
2015 Копа Америка Бразил
2016 ЛОИ Рио Де Жанеиро Бразил

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Не е до тренерот целата кривица. Сите се кренаа поготово од кога влегоа во финале, интервјуа давање сегде и тоа е...
Toчно така ама што беше тоа паничење уште во 30 мин прави замена цел среден ред го извади за сметка на нападот, како прв пат да води екипа

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Бразил изгуби што изгуби, Мексико младите се шампиони во свет и оваа е таа генерација...

Инаку Бразил во следниве 4 години треба да пишува историја

2013 Куп на Конфедерации во Бразил
2014 СП Фудбал Бразил
2015 Копа Америка Бразил
2016 ЛОИ Рио Де Жанеиро Бразил
Исто така ќе испише и еден огромен долг поради неверојатните трошоци за тие настани.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Знаев дека Нејмар ќе се посере пред организирана одбрана и среден ред, знаев дека Хулк ќе го направи истото, знаев дека ... Али никако да уплатам.

Последните 4 години Мексико ги краси фактот дека имаат многу организиран среден ред и одбрана, страшна дисциплина. Можеби немаат играчи да пимплаат со топката и да изведуваат финти меѓутоа и те како знаат да одиграат во одбраната и да направат притисок каде што треба, да го принудат противникот на грешка. Е сега не очекував дека и овие младите се толку добри спрема нивните генерации. Нека им е честито титулата, сосема заслужено.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Има муабети дека Копа Америка ќе ја преместат, само СП и Олимпијадата се поклопија купот на конфедерации секако пред СП мора да се одржи во земјата домаќин.

B

BooBojan

Гостин
Мислам дека Челзи заврши најдобра работа со Оскар.Единствениот играч од Бразил кој денес доби прелазна оцена од мене.
Мене ме импресионираше.Трча цел меч во средината на теренот,се врака зема топка,проигрува.Цело време се однесува како обичен просечен фудбалер,цел меч не дриблаше воопшто како оние напалените у напад пред се Нејмар,потоа и фрустрираниот Рафаел.Кога Рафаел излезе тој се врати назад на десна бековска позиција за да ја покрие дупката.Еден скромен ама доста комплетен фудбалер,20годишен и мислам дека ке биде еден од подобрите играчи во Англија само да се адаптира добро(и ако не го изедат повредите и ако биде физички спремен,пошо ми изгледа дека му фали некој килограм)Има се за да биде новиот Кака.

H

HoT IcE

Гостин
Мексиканциве земале школа од Челзи за бранење против пимплачки фудбал, едноставно Бразил се изгуби на мечот. Браво за Мексико, заслужено си го земаа златото, Бразил од ѕвезди и самопрогласени фудбалери ко Нејмар еве како изиграа.
Си бев за Бразил да земе злато секако, но превише се разочарав, освен Оскар и Хулк никој не се трудеше да пробие, Нејмар веќе претера со дриблинзите, коментаторот на МТВ убаво рече, додека играчи како Оскар фудбалот го сфаќаат како бизнис и професионален спорт а не игра - ќе прават трансфери во Европа, а играчи како Нејмар кои неможат да пораснат ќе скапуваат во Бразил, респект за коментаторот кој и да беше.
Инаку да, и мене Оскар ме изненади колку смирено и безбедно игра, беше засигурно еден од подобрите на мечот, како и на изминатите мечеви беше главен мотор, но и тој денес тотално отсечен од беспрекорната и тактички подговтена одбрана на Мехико..
Оскар ќе игра до Микел, нешто како Лампард, покрај Мата и Хазард во Челзи не би го играл како полушпиц, со таква игра смирена и прецизна, покрај Микел кога ќе се воигра има да биде апла опасен и креативен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom