Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
22 јуни 2022
Мислења
946
Поени од реакции
1.218
Отиде овој во Челзи...ма да Арсенал ќе му беше едно 100 пати подобар избор и да се развие како играч, и да се бори за трофеи.
Пс ќе играат ЛШ следна сезона и се на добар пат да бидат шампиони оваа сезона.

Па до негде да. Само што не е иста ситуацијата пошто Наполи не може да се споредува со Арсенал во ниеден случај.
Арсенал е трет најтрофеен клуб во Англија.
Клуб кој не освоил лига 20 години, и никад у историја не освоил ЛШ (има едно финале), да ти бил добра опција за трофеи.

:motorce::motorce::motorce::motorce::motorce:
Автоматски споено мислење:

на добар пат биле

:motorce:

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Неверојатно е колку си глуп. Чудо едно. Прво, не знам што би ме погодило со мачката, немам една мачка, туку две. Имам ставено неколку пати слики во кајгана миленичиња. Не знаев дека е срамота да чуваш мачка, во твојот закржлаен мозок веројатно е. Второ, овде има луѓе кои биле кај мене на гости, тие можат да ти кажат дали сум пропалитет и во какви услови живеам. Ти греву би се посрал од среќа да имаш 10% од она што јас го имам како квалитет на живот. Еве ти јавна покана на форумов да дојдеш и да видиш каде и како живеам. Ти ветувам дека нема да те нашамарам, иако заслужуваш.

Мене ми е форумот заебанција, и понекогаш место каде што си ја вадам негативната енаргија, кога ќе налетам на ликови како тебе.

Отприлика, ситуацијата помеѓу мене и тебе (интернет насилник, прост и безобразен нешто над средновечен лик, кој фрустрациите од неуспехот во коцката и генерално во животот ги лечи на интернет платформа) е навидум ваква:

dk-graphic-page5kicking-cat-v2-1.jpg

* ти си мачката
* јас сум Зума

Додека сум овде и додека не те натерам перманентно да се отселиш одовде, за да не ги загадуваш сите можни теми со простотилак, вулгарности и несоодветно однесување, апропо и секој простор каде што има можност да се развие здрава дискусија, ќе се случува истото. Нека ми простат останатите. Ако те толерираат од форумов, јас тешко. Имам фетиш кон такви бедници пред умирање кои лошо се однесуваат кон луѓе, макар било тоа и на форум.

Тој ќе ме нашлакал. :pos:
Со што, со билтенот од Копачка?

Член од
10 ноември 2022
Мислења
299
Поени од реакции
880
ОК, само се си мислам дека пак ќе бришеш акаунт.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.244
Поени од реакции
28.057
После 24 часа од трансферот на Мудрик веќе се пуштаат шпекулации дека Стерлинг е на излезна врата. И тоа после неполни 6 месеци.

C

confusion

Гостин
После 24 часа од трансферот на Мудрик веќе се пуштаат шпекулации дека Стерлинг е на излезна врата. И тоа после неполни 6 месеци.
И треба да биде, ништо не покажа, пимпла со топката само. Мада чисто се сомневам дека е вистина ова, сезонава е како се вика тоа, аномалија, никој ништо не изигра или покажа, освен Кепа кој се коси со нормална логика и расудување, по тоа ќе видиш Челзи каква сезона има.
После следната сезона ако не покаже ништо, не би ме чудело да си оди, со Нкунку и Мудрик ќе има јака конкуренција, неверувам дека ќе е 100% стартер.

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
Арсенал, првопласиран со изгледни шанси за титула, ги сакаше и Феликс и Мудрик. Двајцата го избраа десеттопласираниот во Премиер Лига, пропаднатиот клуб. Не ќе да е само до плата, бидејќи Арсенал не им нудел по 500 евра месечно.
Да не навлагам во длабоки дискусии, ќе го цитирам само овој дел, бидејки се прави малку погрешна перцепција. Ниту Феликс, ниту Мудрик беа во ситуација да бираат па го одбраа Челзи пред Арсенал, туку едноставно Арсенал не успеа да се договори со Атлетико и Шахтјор, Челзи испрати повисоки понуди и играчите и немаа баш право на избор, бидејки Челзи беше единствениот со кого клубовите се договорија.

А, кога се споменува дека Арсенал ќе беше подобра опција за двајцата, не се работи за тоа кој е поголем клуб, кој има повеќе простор за титули или ќе игра ЛШ, едноставно Арсенал во моментов делува на многу постабилен проект со јасна визија и дирекција, од друга страна Челзи делува како да се тотално без компас во моментов, нов проект без јасна насока. Мене не ми изгледа дека Челзи знае на што цели на трансфер пазарот, купува квалитет и потенцијал, ама не според потребите на тимот. Барем според мене, не ми изгледа како да имаат некаква визија околу стилот на фудбал, формациската поставеност, па оттука и дел од трансферите делуваат апсолутно непотребни, како Феликс на пример, несомнено добар играч ама сличен тип на Хаверц, Маунт, Зијех во поглед на игра, позиција. Од друга страна пак, не ми делува ни дека Потер им е некое долготрајно решение за тренерската позиција и дека градат тим и пазарат врз основа на неговите желби и потреби.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Да не навлагам во длабоки дискусии, ќе го цитирам само овој дел, бидејки се прави малку погрешна перцепција. Ниту Феликс, ниту Мудрик беа во ситуација да бираат па го одбраа Челзи пред Арсенал, туку едноставно Арсенал не успеа да се договори со Атлетико и Шахтјор, Челзи испрати повисоки понуди и играчите и немаа баш право на избор, бидејки Челзи беше единствениот со кого клубовите се договорија.

А, кога се споменува дека Арсенал ќе беше подобра опција за двајцата, не се работи за тоа кој е поголем клуб, кој има повеќе простор за титули или ќе игра ЛШ, едноставно Арсенал во моментов делува на многу постабилен проект со јасна визија и дирекција, од друга страна Челзи делува како да се тотално без компас во моментов, нов проект без јасна насока. Мене не ми изгледа дека Челзи знае на што цели на трансфер пазарот, купува квалитет и потенцијал, ама не според потребите на тимот. Барем според мене, не ми изгледа како да имаат некаква визија околу стилот на фудбал, формациската поставеност, па оттука и дел од трансферите делуваат апсолутно непотребни, како Феликс на пример, несомнено добар играч ама сличен тип на Хаверц, Маунт, Зијех во поглед на игра, позиција. Од друга страна пак, не ми делува ни дека Потер им е некое долготрајно решение за тренерската позиција и дека градат тим и пазарат врз основа на неговите желби и потреби.

Јасно де. Туку, изборот на Арсенал пред Челзи, барем на темава, луѓе го оправдуваат преку тој аспект (Арсенал прв, ќе освои трофеј, Челзи во канал). Не го измислив тоа јас.

Само и друга перцепција малку се искривува. Доколку Арсенал е убедливо подобра почва за освојување титули, дури и да се договореле тимовиве со Челзи, играчите би одбиле/почекале минимум до лето.
Имаше случаи со Барселона. Играчи буквално чекаа Барселона да пронајде пари, за да можат да се преселат таму.
Се ставаат на вага Арсенал и Челзи, но на Челзи се гледа како Ковентри.

Постабилен проект/клуб од Челзи во моментов е секој. Што е и сосема нормално, коренита промена значи и дестабилизација, преку ноќ дека ќе се врати клубот во колосек, тешко. Впечатокот е дека се на добар пат. Има индикатори кои го поткрепуваат ова.
Без компас тераа летово, сега откако пристигна Вивел, момците од Брајтон и Стјуарт, почнува малку по малку да се дефинира структура и долгорочна визија. Не е сјајно, Боели изигрува повремено идиот, ама се движиме некаде.

Кај Потер не можеш да забележиш концепт, формација, тактика, точно е. Имај предвид само дека отсуствата/повредите на голем број играчи ептен го условуваат тоа. Не можеш да планираш кога немаш со кого да планираш. Ќе видиме од лето дали е тој човекот. Засега, радува идејата за тренер кој ќе се задржи повеќе од вообичаено. Дали Потер е тренерот, не знам.

Патем, Бадиашиле, Фофана, Сантос и Мудрик - сите доведени во консултација со Потер.

Последно уредено:
C

confusion

Гостин
И треба да биде, ништо не покажа, пимпла со топката само. Мада чисто се сомневам дека е вистина ова, сезонава е како се вика тоа, аномалија, никој ништо не изигра или покажа, освен Кепа кој се коси со нормална логика и расудување, по тоа ќе видиш Челзи каква сезона има.
После следната сезона ако не покаже ништо, не би ме чудело да си оди, со Нкунку и Мудрик ќе има јака конкуренција, неверувам дека ќе е 100% стартер.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.244
Поени од реакции
28.057
Пак на крај ќе дојдеме до заклучокот за нерационално трошење на пари. Инаку и Реал даде 100 мил за Камавинга, Чуамени, Вини ама откако видоа дека се дефицитарни на тие позиции или откако нивните предходници направиле најмалку 10+ год. кариера на таа позиција во истиот клуб. Овде правиме муабет за промашен трансфер на непоминати 6 месеци.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.188
Поени од реакции
46.398
Na Arsenal mu treba Vlahovic, vo slucaj pak da im e dostapen, ili da pronajdat nekoja druga jaka 9ka napred, ne ukrainecov, ne vo situacija koga i desno i levo imaat igraci koi (vo momentov) se podobri od nego, a pritoa napred maka macat so najisturenite vo napadot, realizacijata im e uzasna, mnogu sansi im se potrebni i na onoj nkgketija i na jesus za da gi konvertiraat vo golovi.

Plus, po potreba ovie mozat mislam i stranicno da igraat, apla po potreba zboram. Imaat dobar skauting sistem i dobra shkola, mozat da najdat igraci za rotacija levo i desno vo napadot, Mirduk totalno nepotreben, odnosno, takvata investicija na toj del od terenot totalno nepotrebna, ne deka e ovoj los igrac, no sepak.

Nisto tuka spored mene ne gubi Arsenal a moze mnogu da dobie ako izigraat pametno so parite sto gi imaat, interesen tim imaat, interesen trener, interesno ke bide da se prati kako ke se razviva ovoj nivni proekt, ja licno totalen skeptik bev i za Arteta i za timot koj go imaat ali iznenaduvaat, prijatno ... i za nekoi, neprijatno.

Последно уредено:
Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Неверојатно е колку си глуп. Чудо едно. Прво, не знам што би ме погодило со мачката, немам една мачка, туку две. Имам ставено неколку пати слики во кајгана миленичиња. Не знаев дека е срамота да чуваш мачка, во твојот закржлаен мозок веројатно е. Второ, овде има луѓе кои биле кај мене на гости, тие можат да ти кажат дали сум пропалитет и во какви услови живеам. Ти греву би се посрал од среќа да имаш 10% од она што јас го имам како квалитет на живот. Еве ти јавна покана на форумов да дојдеш и да видиш каде и како живеам. Ти ветувам дека нема да те нашамарам, иако заслужуваш.

Мене ми е форумот заебанција, и понекогаш место каде што си ја вадам негативната енаргија, кога ќе налетам на ликови како тебе.
Нека дојди, вечерта ќе го префрлиме до Расчекор да го пробушат во деветката и среќен ќе си замини.

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Не доаѓал, се чувал за првата ноќ со Влахович.
Ништо тоа, закасни Влахович, Мудрик ја искористи приликата. Не ќе го чека Влахович еден месец.

Ауууу тоталка забеган. Не е ни сигурен кој сум ама има против мене. :facepalm:
Немам појма за што зборуваш пациенту.
Компјутери, енергетски пијалоци на дескот, сум кажувал колку добро сум заработувал, и сум се откажувал од пишување во фан клуб Интер??? :eek:
Ме подбрале навивачите на Јунајтед па една година сум ги бркал со тажни емотикони? Ахахахаххахахах, што збориш ти бе?
Ти дефинитивно си Бред Пит од Фајт Клуб. Што побрзо излезеш од филмов толку подобро за тебе другар.
И ти си за тепање. Гледаш дека дечкото е нетокму и надреално глуп. Неговите постапки ги рефлектира на другите. Всушност тој е тој што како ненормален демне некој да напише нешто против Челзи и потоа на секој следен твој пост на било која тема инстантно става тажни емотикони. Сериозна шифра.

Последно уредено:
Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ништо тоа, закасни Влахович, Мудрик ја искористи приликата. Не ќе го чека Влахович еден месец.

И ти си за тепање. Гледаш дека дечкото е нетокму и надреално глуп. Неговите постапки ги рефлектира на другите. Всушност тој е тој што како ненормален демне некој да напише нешто против Челзи и потоа на секој следен твој пост на било која тема инстантно става тажни емотикони. Сериозна шифра.

20220921_113009.jpg

Неговите постапки ги рефлектира на другите.
Каква реченица. :pos:

Ебена карикатура од човек, мачкар.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom