Фудбалски/трансфер дискусии

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Па сите овие што ги наброја имаат повеќе од една сезона на високо ниво. Влахович само 1 има. Тоа е проблемот.
Site sto gi nabroja komrad xixka imaat povekje od 30 god.. normalno da imaat povekje od 1 sezona na visoko nivo

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Site sto gi nabroja komrad xixka imaat povekje od 30 god.. normalno da imaat povekje od 1 sezona na visoko nivo
Прашањето беше што гарантира дека добро ќе играат. Одговорт ми беше дека играат на ниво повеќе сезони не само една. Не знам што е толку нејасно.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
Па сите овие што ги наброја имаат повеќе од една сезона на високо ниво. Влахович само 1 има. Тоа е проблемот.
Поентата беше дека иако имаат повеќе добри сезони пак никој не гарантира дека во новиот клуб ќе блеснат.

Од друга страна затоа Лукаку е 100+ а Влахович околу 60-70. Затоа и Кејн е 150+.

Ме сфаќаш шо сакам да ти кажам? :)
П.с и Хааланд е исто 150+ летово.

Е сеа како шо Кејн е 150+, Лукаку 100+ така и Влахович е 60+. :) јбг нема многу добри млади 9ки во европа.
Сигурно е боље опција Влахович од Жиру или Џеко. :D

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Со оглед на тоа што Грилиш е 100+ милиони не знам што ве чуди Влаховиќ да е 70?
Знаеш на Нова земја(остров уџум во мразовите во Русија) колку кошта пола кило моркови или компири? Накај 600 денари! Е кога можат таму оти во Мк се 30-40 денари?
Стомилонипатиекажано, ПЛ врие од пари. Некни ако сретна имаше податок дека Шефилд кој беше здраво последен има земено повеќе пари од Интер шампињонот :toe: Влахович е компир од Серие А не е од ПЛ и не иде во ПЛ, затоа и овие 70 се чудни. Ама Атлетико изгледа сака да цркнат од завист Барса и Реал, па се перчи сега:D

M

Macedon1um

Гостин
Некогаш викате италијанските екипи не знаат да си ги ценат талентите, а сега па за Белоти колку барале пред неколку сезони, за Влахович колку.

Торино си го процени дека вреди 100 мил и беа свесни дека никој нема да ги плати.
Омилен на навивачите и важен за играта на Торино. Им се исплати што го чуваа досега, а и тој не бараше трансфер и беше ептен приврзан со клубот.
Си имаа напаѓач 6 сезони и без него сигурно досега ќе испаднеа во втора лига.
Исто како што Палас бараше 80 мил за Заха.

Фиорентина со Влахович ќе беше доста интересна за гледање, ама таква понуда не се одбива.
Едно е да си ги ценат, а сосема друго е да ги преценуваат. Така Реал за Јович после една сезона во Франкфурт шибнаа 60+ милиона па сега не постои истиот

Не викам дека Влахович ќе биде флоп ама некако ми е трансфер од висок ризик

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
Знаеш на Нова земја(остров уџум во мразовите во Русија) колку кошта пола кило моркови или компири? Накај 600 денари! Е кога можат таму оти во Мк се 30-40 денари?
Стомилонипатиекажано, ПЛ врие од пари. Некни ако сретна имаше податок дека Шефилд кој беше здраво последен има земено повеќе пари од Интер шампињонот :toe: Влахович е компир од Серие А не е од ПЛ и не иде во ПЛ, затоа и овие 70 се чудни. Ама Атлетико изгледа сака да цркнат од завист Барса и Реал, па се перчи сега:D
Јас убаво си пишав.
Со оглед на тоа што Грилиш е 100+ милиони не знам што ве чуди Влаховиќ да е 70?
И двајцата најдобри играчи во своите екипи којшто се mid table. Само што грилиш е 25 години а Влахович 21.

Е сеа излеа ти сакаш тука да ми спинуваш :D

Види јас сфаќам разлика у пазар, ама па и затоа убаво пишав, Чим е Грилиш 100+, зашто Влахович да не биде 70.
Кога реално и двајцата се најдобри играчи во мид тејбл тимови. Е добро сеа Влахович е помлад, и има даено 20+ гола сезонава.

Чисто за споредба, Влахович има повеќе голови и асистенции од Бамфорд, Варди, Ингс и ДКЛ. Баш пошо е во Сериа А и толкава е цената, да беше во ПЛ сигурно повеќе ќе му бараа. :D

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Поентата беше дека иако имаат повеќе добри сезони пак никој не гарантира дека во новиот клуб ќе блеснат.

Од друга страна затоа Лукаку е 100+ а Влахович околу 60-70. Затоа и Кејн е 150+.

Ме сфаќаш шо сакам да ти кажам? :)
П.с и Хааланд е исто 150+ летово.

Е сеа како шо Кејн е 150+, Лукаку 100+ така и Влахович е 60+. :) јбг нема многу добри млади 9ки во европа.
Сигурно е боље опција Влахович од Жиру или Џеко. :D
Со тоа што го постигнале до сега они бар си ги оправдуваат цените и платите. Влахович не. Ако секој играч му рипа толку цената по една сезона добро ќе нема играч ипсод 50 милиони. Кај тие што ги наброја ризикот е многу драстично помал него ли кај Влахович.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
Со тоа што го постигнале до сега они бар си ги оправдуваат цените и платите. Влахович не. Ако секој играч му рипа толку цената по една сезона добро ќе нема играч ипсод 50 милиони. Кај тие што ги наброја ризикот е многу драстично помал него ли кај Влахович.
Затоа и се драстично постари од Влахович. А и богами поголема плата ќе лапаат од влахович.

Види вложуваш во иднината. 21 годишен талентиран шпиц ќе кошта многу и тоа е нормално.

А сеа не им расте цената? Јебига, таков е бизнисот, на многу играчи им рипнала драстично цената после 1 добра сезона. Некој оправдале некој не. Ако не се коцкаш нема никад да добиеш. :)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Iguain na vremeto so 1 sezona u River, na 20 god potpisuva za real i odma prva postava igra..
Автоматски споено мислење:

Aguero na 18 god potpisuva za Atletico...

Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.073
Поени од реакции
1.571
Јас убаво си пишав.

Е сеа излеа ти сакаш тука да ми спинуваш :D

Види јас сфаќам разлика у пазар, ама па и затоа убаво пишав, Чим е Грилиш 100+, зашто Влахович да не биде 70.
Кога реално и двајцата се најдобри играчи во мид тејбл тимови. Е добро сеа Влахович е помлад, и има даено 20+ гола сезонава.

Чисто за споредба, Влахович има повеќе голови и асистенции од Бамфорд, Варди, Ингс и ДКЛ. Баш пошо е во Сериа А и толкава е цената, да беше во ПЛ сигурно повеќе ќе му бараа. :D
Какви муабети терате браво...значи чисто за споредба Влаховиќ е на нивото на Кејн и Салах, нели само тие имаа повеќе од овие што ги наброја.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Едно е да си ги ценат, а сосема друго е да ги преценуваат. Така Реал за Јович после една сезона во Франкфурт шибнаа 60+ милиона па сега не постои истиот

Не викам дека Влахович ќе биде флоп ама некако ми е трансфер од висок ризик
Секој скап играч е од висок ризик и Мбапе да отиде во Реал може да го снема.
Јович го има она балканското во него.

Го плаќаш потенцијалот на играчот и зависи клубот што продава во каква ситуација е. Фиорентина не се брза со негова продажба и знае дека и следна година може да земе иста сума или повеќе.

Ако ти одговара сега го купуваш, ако не имаш други опции.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Секој скап играч е од висок ризик и Мбапе да отиде во Реал може да го снема.
Јович го има она балканското во него.

Го плаќаш потенцијалот на играчот и зависи клубот што продава во каква ситуација е. Фиорентина не се брза со негова продажба и знае дека и следна година може да земе иста сума или повеќе.

Ако ти одговара сега го купуваш, ако не имаш други опции.
Исто и за СМС, Кулибали, Белоти, Доларума :icon_mrgr: ...
Абе ако некој вреди 20, 20 вреди, 20 сосе потенцијалот, жената и колата. Чување на играчи за продажба во иднина е коцка ако имаш на маса добра понуда.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
Какви муабети терате браво...значи чисто за споредба Влаховиќ е на нивото на Кејн и Салах, нели само тие имаа повеќе од овие што ги наброја.
Споредба правевме околу цените, пред се на Грилиш и Влахович и му укажував на членот што е цитиран зашто не ме чуди толкава цена за Влахович. Никаде не го споредив со Кејн или пак Салах.
Набројаните играчи ги ставив за споредба, како пример - околу тоа зашто не ми е чудна таа цена од 70 милиони.

На крај краева, Влахович го ценам како играч. Сакав да дојде во Интер но пропадна тоа, нека му е со среќа во Атлетико. Ќе повторам, според мене вреди ризикот дури и да се платат 60-70 милиони за него, 21 година, шпиц, 20+ гола во Сериа А во МРТВА Фиорентина и тоа е тоа.

Јасно ни е на сите дека во Премиер Лига и особено англичаните вредат повеќе на пазарот, едноставно повеќе ги ценат, повеќе финансии има и се тоа. Муабетот со Фенел беше баш околу тоа а не споредба на Влахович со Кејн и Салах *којшто не ги ни спомнав

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.196
Поени од реакции
25.374
Им побарал загарантиран првотимски статус, Анчелоти му рекол дека ќе треба да се избори за прв тим со остантите средњаци, од кои:
Крос ќе биде подолго време повреден и ќе влече хронична повреда до крај на кариера, Модрич има 36 години, Иско е веч од давно мртав, Асенсио на распиратор.. после тоа одма си побарал трансфер.

Има огромен тален, али карактер нула. Поздрав и секое добро, трансфер сума најверојатно слична како за Варан.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.531
Поени од реакции
8.079
Им побарал загарантиран првотимски статус, Анчелоти му рекол дека ќе треба да се избори за прв тим со остантите средњаци, од кои:
Крос ќе биде подолго време повреден и ќе влече хронична повреда до крај на кариера, Модрич има 36 години, Иско е веч од давно мртав, Асенсио на распиратор.. после тоа одма си побарал трансфер.

Има огромен тален, али карактер нула. Поздрав и секое добро, трансфер сума најверојатно слична како за Варан.

Печен за (модерниов) Арсенал. Ќе изеде ремет од некој второлигаш, ќе стави пост "sad to lose today, we move on" у меѓу време ќе рекламира брендирани чорапи и гаќици + можда ќе гејма на твич и то е то.

Kajgana Shop

На врв Bottom