Фудбалски/трансфер дискусии

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.629
Поени од реакции
22.365
Што мислиш ти, како би се вклопил Санчо во Јунајтед и ПЛ? Од стално некако сум резервиран за играчите кои доаѓаат од Бундес во ПЛ, се надевам нема да биди истото сценарио како со Мики и Кагава.
Ne znam ne su go gledal Manchester tolku cesto godinava. Za razlika od Miki i Kagawa, Sancho e nekolku klasi nad niv. Dortmund igra brz i napagjacki fudbal mislam toa mu pomaga na Sancho. Ne se somnevam deka nema da prodolzi kako dosega.

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
мене ме боли кур за тебе реално. Ми смета само што креираш сто акаунти и луѓето мислат дискутираат со некого, а уствари некој губитник што нема попаметна работа ги трола.
:pos:
Толку си глуп што мислиш дека сум некој кој те малтретирал претходно, па ти оставил трауми.

И да те прашам нешто, зошто реченицата ја почнуваш со мала буква, а после точката користиш голема? Премногу информации ти се да сфатиш и да ги процесираш?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Bez licni prepuki, fala.

Sancho ima dogovor. Kolku sto toj go ispostuva klubot, tolku i obratno. Ne znam iskreno koj povekje profitiral, site na kraj. Znajs kako, porakata e ako nekoj saka igrac od Dortmund mora da go odvrze kjeseto. Manchester nema prirodno pravo za popust na nekoj igrac. Koga znae za prosek da preplatuva, bi bilo dobar znak za vondredni igraci da plati kolku sto lici. A ne ko lani so bitpazarski finti da pocne so neceli 60m EUR na start. Bidi zadovolen sto ke dobiete odlicen igrac.
Освен кога не е.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.654
Поени од реакции
11.732
Bez licni prepuki, fala.

Sancho ima dogovor. Kolku sto toj go ispostuva klubot, tolku i obratno. Ne znam iskreno koj povekje profitiral, site na kraj. Znajs kako, porakata e ako nekoj saka igrac od Dortmund mora da go odvrze kjeseto. Manchester nema prirodno pravo za popust na nekoj igrac. Koga znae za prosek da preplatuva, bi bilo dobar znak za vondredni igraci da plati kolku sto lici. A ne ko lani so bitpazarski finti da pocne so neceli 60m EUR na start. Bidi zadovolen sto ke dobiete odlicen igrac.
Како тоа Дортмунд не го испоштувал Санчо? Што не сакаат да го дадат под цената која однапред му беше одредена? Од Дортмунд беа кристално јасни, тоа е цената, платете и играчот е ваш. Јунајтед беа тие кои се циганчеа, мислејќи дека се у Шутка на тезгна, па се центаат.
Ставањето нереална висока цена и еве сеа циганчење за некој милион плус не дава порака дека се е коректно плус си наметнуваат лош имиџ па лесно може во иднина да ги заобиколуваат Дортмунд
следна шпанска серија ке биде Халанд

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.629
Поени од реакции
22.365
Освен кога не е.
Ehee, toa bese pred 10 godini. Dortmund ne uspea da go prodolzi dogovorot i ne sakase za smesna suma od 10 i kusur milion Evra da go pusti. Go zacuva. Vo poslednata sezona dade 28 golovi i 13 asistencii. Se isplati. Od togas Dortmund nema izgubeno igrac bez pari, barem ne dobar. Naprotiv ako ne uspee da prodolzi vadi maksimumot sto moze. Drugi ekipi niz Evropa pocesto gubat dobri igraci za bez pari. Da ne nabrojuvam, ama ete i klubot na Lewa e megju niv ;)
Автоматски споено мислење:

Ставањето нереална висока цена и еве сеа циганчење за некој милион плус не дава порака дека се е коректно плус си наметнуваат лош имиџ па лесно може во иднина да ги заобиколуваат Дортмунд
следна шпанска серија ке биде Халанд
Sumata bese so Sancho odnosno toj ja prifati. Znaci toj samiot nemal problem so toa ni lani ne godinava. Od druga strana pa aj da da recam Manchester izgleda ne e ubeden vo Sancho pa ne saka da odvrze kjeseto. Ja ne mislam deka imidzot na Dortmund pati poradi toa. Na protiv mladi talenti tamu brzo sozrevaat, posleden primer e Bellingham. 17 godini i stana prvotimec si pojde na EP.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.743
Поени од реакции
8.462
Фудбалот, трансфер пазарот како и се’ друго е жива материја, се движи се менува, како начините на игра, така и перцепцијата на таа игра! Ова со Санчо е голем пораз за Јунајтед! Не цената, туку времето на купување. Тоа требаше да се случи лани најкасно, кога Бруно сеуште ја ловеше играта на Јунајтед. Сега требаше да се оди на Кејн или сличен напаѓач. Сега нит Санчо е тој Санчо со тој елан од лани, нит конкуренцијата во ПЛ и ЛШ е иста. Смешно би било Ед и ГЕЈзери да ги прашуваат татковците како се прават глупи деца.
А Борусија си ја одигра како треба, к*р ми е двор ми е, што сакам ќе си правам! Аферим!

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
А што математика им е таа на Интер, даваат веќе вклопен и класа млад бек за пари кои пола треба да им ги дадат на Реал (30 мил) што им ги дужат, а другите пола 30 мил ќе ги фукнат на некој трето класен бек од пичкесиматерине... негативна нула

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
А што математика им е таа на Интер, даваат веќе вклопен и класа млад бек за пари кои пола треба да им ги дадат на Реал (30 мил) што им ги дужат, а другите пола 30 мил ќе ги фукнат на некој трето класен бек од пичкесиматерине... негативна нула
Математиката е, го менуваш Хакими со некој basic бек како Запакоста, кој не вреди ни еден милион ако му ги продадеш и органите на црн пазар, а фановите на Интер полека стануваат school shooters, како поминува сезоната.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.136
Играчи со зиро титули вредат тешки милиони :pos: дај соберете се

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Има нешто кај новинарите блиски до Арсенал за шпекулациите со Интер и Белерин?

Kajgana Shop

На врв Bottom