Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.616
Поени од реакции
6.418
Па Барса до 90та година била на ниво на Атлетико М. и Билбао, екипа од врвот на шпанскиот фудбал, но никаков фактор во европскиот, далеку зад Реал М. Би ги споредил со Арсенал од почетокот на овој милениум или со Јунајтед од пред Ферги. Почеток на 90тите почнуваат да се одвојуват од првите и да се приближуват кон Реал. Не заебавајте, Марадона играл и за Наполи и нив ако не да ги сметаме за топ3 тимови?
Шпанија од секогаш била атрактивна дестинација за живеење, поготово Барселона, а клубот финансиски моќен да си ги дозволи фудбалските звезди. Тоа што последните 30 години се издигнаа дополнително со освојување на трофеи е голем плус за денешните фудбалери да ја изберат Барселона.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Би придонесол јас, ако нема мајмуни од типот на @NeymarJunior .
Имаш опција да игнорираш член, ако не ти одговара, држи си се до кладилница темата, нема потреба секое второ мислења да ти е директна и дрска навреда према некого, милион пријави дневно имам од тебе.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Имаш опција да игнорираш член, ако не ти одговара, држи си се до кладилница темата, нема потреба секое второ мислења да ти е директна и дрска навреда према некого, милион пријави дневно имам од тебе.
Да, и сите тие пријави се од десетина исти членови кои се buthurt од мене. Јас ценам дека ти сакаш да бидеш објективен и не сакаш да делиш опомени и банови, но погледни го мојот прв пост денес на оваа тема, и кажи дали е провокативен или навредлив. Е на тој пост првиот коментар ми е дека е најголема глупост, иако е веројатно попаметен од било што што тој мајмунот било кога има напишано на кајгана. Во такви случаи ќе јади со Фирпо по муцка, нема игнор.

Ако не го опоменуваш него и не му кажеш него да ме стави на игнор, зошто мене ме советуваш да го ставам на игнор?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Да, и сите тие пријави се од десетина исти членови кои се buthurt од мене. Јас ценам дека ти сакаш да бидеш објективен и не сакаш да делиш опомени и банови, но погледни го мојот прв пост денес на оваа тема, и кажи дали е провокативен или навредлив. Е на тој пост првиот коментар ми е дека е најголема глупост, иако е веројатно попаметен од било што што тој мајмунот било кога има напишано на кајгана. Во такви случаи ќе јади со Фирпо по муцка, нема игнор.

Ако не го опоменуваш него и не му кажеш него да ме стави на игнор, зошто мене ме советуваш да го ставам на игнор?
Zatoa shto imas minimum 50 isti postovi ko negoviot, forumov nema samo 10 clenovi, ima mnogu povekje, ako samo 10 se totalno nepodnoslivi za tebe ignoriraj gi i prodolzi si so asalni diskusii niz podforumov. (Znam deka si sposoben za takvi diskusii)

Toa e posledno shto ke ti go kazham vo vrska so toa zashto niv ne, a tebe da, ostanatoto e na vas, prijavuvajte gi postovite i ne zapocnuvajte karanici od koi na mnogu im se povrakja od podforumov.

@NeymarJunior ti gi izbrisav postovite i navredite ko posledna opomena, prekini da repliciras na postovi na Stavro, brkaj si rabota na forumot i ne kur umaraj u site temi.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.858
Поени од реакции
10.333
Па тоа ти зборам. Барса освои ЛШ 2006та, следната сезона го земаа Анри кој и година претходно веќе бараше трансфер ако добро памтам. Веќе 2007ма, поготово 2008ма почна една вонсериска Барселона која траеше до пред 2 3 години (иако имаат 2 ла лиги у задњиве 3 сезони, свесни сме деке и дојде крајот на таа Барса, генерациски). Ибра се закачи одма после тоа триплете на Пеп. Тука веќе и се виде кој е и што е Меси у фудбалот.

Вртеше духот на Кројф и после неговиот мандат, ама не може некој да негира или да убедува дека Барса пред Меси била страшно привлечна дестинација зошто таму настапувале Стоичков и Ромарио. Убаво викаш за Ван Гал, дечкото ја потона Барса тој период кога Реал жнееше Лига на Шампиони и Фиго со директен трансфер покажа кој е кој во фудбалот тој период.

Ќе се навратам пак на Меси, 08,09,10 сезоните веќе бевме сведоци на масовно сакање да се игра у Барса од милион играчи. Давид Виља, веќе спомнатиот Ибра, Санчез, Фабрегас, Кутињо, Суарез и уште неколку што не ми текнуваат моментално што плачеа и штрајкуваа за да напраат трансфер у Барса.

Јас моментално после Меси не гледам играч и атмосфера у клубот што ќе биде магнет за најдобрите играчи да побараат трансфер таму.
Ок, различно мислење имаме тогаш за тоа дали ќе биде атрактивна дестинација. Има многу не-спортски фактори што влијаат на ова (клима, околина, Барселона како град, Ибица на 20 минути лет или со јахта, значењето на клубот во градот и цела покраина, култ, секако финансии итн).

Мене лично тоа не би ми пречело, после успехот на дрим тимот на Кројф Барса секогаш кога се потпираше на скапи трансфери имаше голем пад. Јас лично за Барса почнав да навивам затоа што беше underdog (секогаш сум за underdog-от во животот, јебига) во тој момент, начинот на игра, историјата на клубот (опресирани бла бла иако ова веќе не ми значи многу, the coin always has two sides :D ) и ваљда најдетската причина СП 98ма како вечен контраш ги обожавав Холандија додека целото опкружување беше за Југославија/Аргентина/Бразил, а пола Холанѓани играа во Барса тогаш. Така да ова не ми менува ништо. Од друга страна, глупо ми е да се оспорува и дискутира за добро познати факти.

Би менувал титули само да не го гледам очајот од последниве сезони, крв ми протече од очите поради играта што ја играа. Барса од црната ера на Ван Гал ми беше 10 пати поинтересна за гледање. Со младинци ако сакаат нека играт, се додека будат некои емоции во мене покрај целава индиферентност и желба за отров од досада последниве години. На крај крајева, фудбалот е забава, ниту сум излезен од анусот на Кројф (многумина овде ќе помисли човек на сред стадион се родени), ниту имам некоја врска со градот/етникумот/итн. Да бев 15-20 години можеби ќе се замарав сеуште, вака mehhh. Ако сакам да инвестирам емоции во некој/нешто што не се замара со мене ќе си фатам женска :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Се супер, ама сеуште му стои постот каде што мајмунот ми псуе мајка.
Ne mu stoi, gi izbrishav site, prodolzhete so fudbalski diskusii ako imate kejf, ako ne, da ste zivi i zdravi.

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.590
Поени од реакции
2.471
Ја однесе трибиани дискусијата у друг правец. Од посакувани дестинации почна да збори титули, шлакања, шлакања. Во фудбалот прва дестинација на секој фудбалер е Реал, втора Барса.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.751
Поени од реакции
6.156
На 90% од фудбалерите сон и врв во кариерата им се Реал и Барса, без оглед на моменталната ситуација, без оглед од која лига/клуб доаѓаат. Ѕвезди како Роналдо, Бекам, Зидан, Суарез, Кутињо, Ибра итн итн напуштија огромни клубови во најдобрите денови и форма за Реал и Барса, а не пак некојси Сержињо Дест.

Дест беше договорен со Баерн така да врска ти немат муабетов, проблем е шо Баерн сака за 10-15 милљони да купи потенцијален ворлд клас бек, настрана муабетот дека Ајакс се кучиња на Барса, така да нормално Барса ќе има предност во ваков случај.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Дест беше договорен со Баерн така да врска ти немат муабетов, проблем е шо Баерн сака за 10-15 милљони да купи потенцијален ворлд клас бек, настрана муабетот дека Ајакс се кучиња на Барса, така да нормално Барса ќе има предност во ваков случај.
:)

Kajgana Shop

На врв Bottom