Фудбалски/трансфер дискусии

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Некаде прочитав 120к неделно само не знам дали фунти или евра.
Абе мене јасно ми е тоа, зошто е нето и не е многу и 100 и 120 и 150 да се.

Ама постот ми е беше малце во Донев стил зошто бруто не е толку, некаде близу 300 испаѓа. Кога го потпишавме Санчез се вртеа овде суми од 550,000+ неделно и не знам што само затоа што во UK платите се во бруто. Во шпараџиски земји кај што сите кријат даноци како што вика Инглориус, нето е :D

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.775
Поени од реакции
9.578
Абе мене јасно ми е тоа, зошто е нето и не е многу и 100 и 120 и 150 да се.

Ама постот ми е беше малце во Донев стил зошто бруто не е толку, некаде близу 300 испаѓа. Кога го потпишавме Санчез се вртеа овде суми од 550,000+ неделно и не знам што само затоа што во UK платите се во бруто. Во шпараџиски земји кај што сите кријат даноци како што вика Инглориус, нето е :D
И за договорите од Погба и ДДГ имаше такви приказни...добра забелешка.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.860
Поени од реакции
10.231
Не бе, имале некои иницијални разговори ама ништо конкретно. Одбраната се/ќе се засилува, не можеш ти во едно лето да поправиш милион работи. Челзи е критичен скоро на секоја позиција. Профил како Хаверц е исто така потребен, колку и централен дефанзивец. Дали Хаверц токму тој, ќе видиме.
Најкритична е одбраната сигурно, ако го договорат Силва е голем буст ама со 36 години прашање е колку може да игра 90 минути секое коло, мора да бараат уште еден класа млад стопер, греота е на ваков напад во одбрана да ви играат Кристенсен, Зума па и Рудигер, еве Томори е уште многу млад за стопер него не го спомнувам

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.753
Поени од реакции
8.485
Најкритична е одбраната сигурно, ако го договорат Силва е голем буст ама со 36 години прашање е колку може да игра 90 минути секое коло, мора да бараат уште еден класа млад стопер, греота е на ваков напад во одбрана да ви играат Кристенсен, Зума па и Рудигер, еве Томори е уште многу млад за стопер него не го спомнувам
Тијаго Силва во ПЛ тешко дека ќе изигра цели 90 минути саглам! Плус не гледам поента во трансферот, човекот на кој највеќе се потпираш во одбрана, ќе ти игра 30-40% од утакмиците! Ваљда само на битни ќе го игра, додека Кристенсен и Зума ќе бидат за оние ситна боранија екипи!

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.860
Поени од реакции
10.231
Тијаго Силва во ПЛ тешко дека ќе изигра цели 90 минути саглам! Плус не гледам поента во трансферот, човекот на кој највеќе се потпираш во одбрана, ќе ти игра 30-40% од утакмиците! Ваљда само на битни ќе го игра, додека Кристенсен и Зума ќе бидат за оние ситна боранија екипи!
Затоа викам нема поента да го земат ако не може да игра 90 минути или ќе треба паметно менаџирање ама со тоа нема константност

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.290
Не знам дали си свесен, ама на Јунајтед му е релативно океј одбраната и беше 3та ако не се лажам во лига по број на примени голови, има најмногу clean sheets во Европа, проблемот е што нема асални замени.Рохо, Џонс, Смолинг се дрво делци, Далот и Баји се стаклени.Да не ме разбереш погрешно, далеку од совршена е, има работа и таму, но поголем проблем на Јунајтед му е што нема квалитетни замени и десно крило мнооогу години.
Се лажеш, ни во топ 5 не се Јунајтед, ни по број на најмалце примени голови, ниту па по најмногу clean sheets.

Се е фино објаснето, следно е да ти нацртам. Да разберам за тебе не можам :) Ако не можеш да сфатиш немој да обвинуваш за лажење, смешен испаѓаш.

1. 3та во лига по број на примени голови - ти пратив слика претходно, официјална статистика. Слободно скролај погоре. 3 повеќе голови имаат примено од ШАМПИОНОТ ЛИВЕРПУЛ, кој има семоќна одбрана составена од ВВД, Робертсон, Трент, Алисон + по некој телетабис за да попуни место.Имаат и само 1 гол помалку до довчерашниот шампион Сити кој 2 сезони е шампион.Самиот факт зборува за себе.
2. Најмногу clean sheets во Европа - ПСЖ имале 24 во Април.Во ЛШ имаа уште 1 clean sheet против Ред Бул Лајпциг, значи 25 вкупно.Јунајтед од друга страна има +5 во лига и +1 во ЛЕ(против Копенхаген), што значи дека има вкупно 27. Ти ги обоив и евидентирав доколку не разбираш нешто.

1598299617254.png

Статијата е на место и доста солидно покажува дека одбраната не е тоа што пишува на Трол Фудбал трети профил, а уште помалку на исто рамниште ко одбраната на Челзи како што пиша членот погоре пред се зошто имаме примено 50% помалку голови од нив (ВО ЛИГА).

ПРЕД ДА МИ ИЗВАДИШ ОД КОНТЕКСТ што кажав, погоре напишав дека не е совршена одбраната - има што да се смени, ама е далеку од лоша и на исто рамниште со таа на Челзи која патем е 10та во лига.Дополнително има забележано прогрес со носењето на Мегваер и Арон Ван Бисака - 50% помалку примени голови споредено со ланската сезона.

Во иднина читај убаво што ти се пишува и прифати факти, зошто само потсмев можеш да навлечеш, ништо повеќе :)

Па ни во Европа не се тоа ти објаснувам.
Статијава што си ја пратил од официјалната страна на Јунајтед ко прво е до април месец, не за цела сезона.
Ко второ никако не е само за лигите, туку е за сите натпреварувања каде ги рачуна и натпреварите од ФА Куп, Лига Куп и Лига Европа.
Статија направена за да прикаже нешто што не е одбраната на Јунајтед.
Во иднина или давај точни информации или биди конкретен во информациите што ги изнесуваш.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Тиаго Силва и по 2 години ќе биде физички поиздржлив од Андреас Кристенсен, така што ок е.

Kajgana Shop

На врв Bottom