Французинка силувана во Скопје

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Пуст капитализам и кај нас почнаа тие срања да се дешаваат
Да де пошто капитализмот те тера да не можеш да ги контролираш сексуалните нагони. Еве се договараме од форум после да идеме да силуваме нешто попосле, малце да се разлади времето не иде да силуваш на 100 степени.

A да и дошле со чоколатце ќе се подадела? Мислам come on сама во дискотека во 3 часот во друга држава и прифатила пијалак од непознато лице? Мене ми смрди исказов на девојкава.
Не бе брат сите се поштени на форумов, не правеле глупости, не се ебеле со непознати во друга држава, не пиеле не се дрогирале, се чуваат невини до брак, сите се ко од муабетите од бабите.
Ја излажале дека ќе ја носат во луна парк, тоа во хотел ја однеле и што да прави бе девојчето се соблекло да си легне и овие ја силувале.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Која и е користа на девојката да лаже? Ајде, образложи логички, кој е нејзиниот мотив во случајот да лажира силување? А со болдот само фрустрациите си ги покажуваш...
Сакаш да кажеш дека ти никогаш ама никогаш немаш во животот излажано. И треба да ти веруваме на збор.
Мислам дај не заебавај.
И какво образложение да ти дадам зошто девојките лажат. Па најверојатно од иста причина како и машките, или не машките лажат ама женските никако.
За фрустрациите нема ни да коментирам, сама ке си сватиш.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Сакаш да кажеш дека ти никогаш ама никогаш немаш во животот излажано. И треба да ти веруваме на збор.
Мислам дај не заебавај.
И какво образложение да ти дадам зошто девојките лажат. Па најверојатно од иста причина како и машките, или не машките лажат ама женските никако.
За фрустрациите нема ни да коментирам, сама ке си сватиш.
Сакам да кажам дека треба да правиш разлика меѓу лажење и лажење околу силување. Нема ни да почнам да ти објаснувам кое понижување и психички трауми предизвикува актот сам по себе, зашто некоја што дошла на 2 дена во друга држава да глуми жртва?!

За фрустрациите ќе ја оставам сваќата да свати..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Го имам читано овој влате мкд во темата за силување.
Што сакаш бе човече да кажеш, дека жените си го бараат?
Имаш некаков проблем со потчинетост?
Или многу филмови гледаш?
Дека таа е туристка па нема никакви права? Истото ќе го кажеш за настраданите срби во Охрид?
Сигурна сум дека луѓето што го водат случајот знаат подобро од тебе да познаат кој е силуван.
Изгледа старо куче не се учело нови трикови.
И шо кажа сега?
Ајде еден совет, оди на почеток и полека полека почни да ја пратиш темата, ама без брзање пошто очигледно имаш потешкотии со донесување на прави заклучоци.
Таму ке го најдиш ова:
Нема врска тоа дали била до 3 сабајле или пијана или незнам што.
Ако е стварно силувана онака одвлечкана нашамарана посината и се таму што си оди со силувањето ок, нека ги судат без разлика дали е Французинка , од Непал или Иран. Службите си знаат да препознаат основни знаци на силување.
Ама ако било од типот по свадба тапани е тогаш...... незнам нека дечките си бараат отштета за нарушен углед.
А чим биле тројца ако било силување сигурно оставиле некоја трага, не оди то туку така.
Сега ако имаш малце доблест во тебе ке се извиниш исто онака како што ме нападна. Тоа е ако имаш , а ако немаш немаш, тоа само кажува каква личност си.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.340
И шо кажа сега?
Ајде еден совет, оди на почеток и полека полека почни да ја пратиш темата, ама без брзање пошто очигледно имаш потешкотии со донесување на прави заклучоци.
Таму ке го најдиш ова:
Нема врска тоа дали била до 3 сабајле или пијана или незнам што.
Ако е стварно силувана онака одвлечкана нашамарана посината и се таму што си оди со силувањето ок, нека ги судат без разлика дали е Французинка , од Непал или Иран. Службите си знаат да препознаат основни знаци на силување.
Ама ако било од типот по свадба тапани е тогаш...... незнам нека дечките си бараат отштета за нарушен углед.
А чим биле тројца ако било силување сигурно оставиле некоја трага, не оди то туку така.
Сега ако имаш малце доблест во тебе ке се извиниш исто онака како што ме нападна. Тоа е ако имаш , а ако немаш немаш, тоа само кажува каква личност си.
Да не ти ги повредив чувствата?
Ако толку многу те погоди опрости, следниот пат потруди се да си стоиш на ставот :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Сакам да кажам дека треба да правиш разлика меѓу лажење и лажење околу силување. Нема ни да почнам да ти објаснувам кое понижување и психички трауми предизвикува актот сам по себе, зашто некоја што дошла на 2 дена во друга држава да глуми жртва?!

За фрустрациите ќе ја оставам сваќата да свати..
Не реков дека лажи , мислам стварно треба да ти нацртам за да сватиш. Само како можна опција ја споменав. Или не смее ни како опција да биди, чим женско спомна силување значи нема шанси да лажи. Тоа го тврдиш??
А за објаснување пробај да објасниш какво е чуството и траумите на некој кој лажно обвинет скапува во затвор, какви се траумите на семејството негово, пријателите и така натаму. Или то не е битно, пошто по твојата логика тоа не е можно некој да биде лажно обвинет, пошто по автоматизам женското некогаш и лажи ама за силување никако. Тогаш наеднаш автоматски и се уклучува моралната страна од мозокот и почнува да ја збора вистината и само вистината.
И што тогаш полцијата има да истражува, да бара докази да се оди на суд, оди на лице место и пресудиму таму само на збор на некоја, очигледно тебе само тоа ти е доволно.
И после јас сум бил фрустриран, господ да чува и да брани, шо не ке најдиш по форуми.
--- надополнето: 16 јули 2012 во 19:19 ---
Да не ти ги повредив чувствата?
Ако толку многу те погоди опрости, следниот пат потруди се да си стоиш на ставот :)
Не туку пред да му реплицираш на некого или да го нападниш барем прелистај некоја страна, види што му беше мислата и поентата. Вака не се прави сериозен муабет на сериозна тема:mad:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
За силувачи добра казна е сечење на полов орган.
Ама после читањево на темава си помислив дека прв пат во Македонија се случило силување.Кај се темите за 11,12,13 годишни силувани девојчиња од комшии, роднини, татковци?Или тие не биле со плава француска крв...немој да ме сфатите погрешно, силување е силување без разлика на држава, ама кај се темите за поранешните вакви случаи?Испадна некаква слика дека таа е повредна од нив поради националноста?

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Не реков дека лажи , мислам стварно треба да ти нацртам за да сватиш. Само како можна опција ја споменав. Или не смее ни како опција да биди, чим женско спомна силување значи нема шанси да лажи. Тоа го тврдиш??
А за објаснување пробај да објасниш какво е чуството и траумите на некој кој лажно обвинет скапува во затвор, какви се траумите на семејството негово, пријателите и така натаму. Или то не е битно, пошто по твојата логика тоа не е можно некој да биде лажно обвинет, пошто по автоматизам женското некогаш и лажи ама за силување никако. Тогаш наеднаш автоматски и се уклучува моралната страна од мозокот и почнува да ја збора вистината и само вистината.
И што тогаш полцијата има да истражува, да бара докази да се оди на суд, оди на лице место и пресудиму таму само на збор на некоја, очигледно тебе само тоа ти е доволно.
И после јас сум бил фрустриран, господ да чува и да брани, шо не ке најдиш по форуми.
Слушај Владе, ни јас ни ти не сме дел од истрагата за да тврдиме било што околу неа. Единствено што можам да ТВРДАМ е дека процентот на лажно пријавување на силување е од 3 до 8% на светско ниво (а нели и ние сме дел од него). Мене поверојатни ми се овие 97%, тебе тие 3. Да не ни навлегувам дека во тие 3 до 8% дел припаѓа на желба за одмазда и слични пориви кои чисто се сомневам дека постоеле во случајов знаејќи дека девојката само една вечер ги знаела напаѓачите.
Завршив со реплицирање, продавај небулози на друг. :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Слушај Владе, ни јас ни ти не сме дел од истрагата за да тврдиме било што околу неа. Единствено што можам да ТВРДАМ е дека процентот на лажно пријавување на силување е од 3 до 8% на светско ниво (а нели и ние сме дел од него). Мене поверојатни ми се овие 97%, тебе тие 3. Да не ни навлегувам дека во тие 3 до 8% дел припаѓа на желба за одмазда и слични пориви кои чисто се сомневам дека постоеле во случајов знаејќи дека девојката само една вечер ги знаела напаѓачите.
Завршив со реплицирање, продавај небулози на друг. :)
Точно ни јас ни ти не сме дел од истрагата, затоа јас сум неутрален а ти завзеде страна и ми се расфрлаш со статистика и проценти, како да и светеше над глава цела вечер.
Така да не продавам јас небулози туку ти немаш капацитет за непристрасност, и верувала или не потполно се сложувам со твојата одлука:)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И не ме прави дека оправдувам силување, никаде не кажав тоа, туку дека сама си го барала, само кажав и дека не ми е жал за неа, и ајде кажи ми ти дечко што има лошо во тоа да си сам одговорен за своето тело? Кој бе друг ќе е одговорен ако не ти сам?
А за моето мислење незнам што не е јасно :
САМА
ВО СТРАНСТВО
ПРИФАЌА ПИЈАЧКА НА НЕВИДЕНО
Секоја девојка мора да си ги отвори очите посебно кога се сретнува со непознати, и комуницира со нив! Ако тоа не е во ред, тогаш јазк на цела младина..... : Ова дали е ненормално размислување?
Исто и за госпоѓите што прават погоре некој ненормален што излегува до 23 часот и што не прифаќа пијачка на невидено од непознат....
И ЈА ПИЕ ПИАЧКАТА И СИ ИДЕ ДОМА. Вака треба да личи крајот, а не си иде дома силувана од тројца. Ти не си ненормална далеку од тоа, ти си само заглавена некаде помеѓу на баба генерацијата и го тепаш тој старински муабет што мислев дека изумре некаде далеку назад. Но ете грешка сум била имало по уште некој. Ти си идеален партнер на God only knows; пробајте ве чека одлична иднина...во пештера.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
И ЈА ПИЕ ПИАЧКАТА И СИ ИДЕ ДОМА. Вака треба да личи крајот, а не си иде дома силувана од тројца. Ти не си ненормална далеку од тоа, ти си само заглавена некаде помеѓу на баба генерацијата и го тепаш тој старински муабет што мислев дека изумре некаде далеку назад. Но ете грешка сум била имало по уште некој. Ти си идеален партнер на God only knows; пробајте ве чека одлична иднина...во пештера.
Епа срц мораш да сфатиш дека постојат луѓе и со на баба сфаќањата.....

Се бара пештерски човек за Јагод4е!
Сите понуди на приватна порака!
:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Z

Zona Pelucida

Гостин
Едно дете од 25-6 години :cautious: нашло кашикара во дворот и почнало да си игра со истата. Али наеднаш експлодирала и го разнела детето од 25-6 години.
Се прашувам кој е повиновен...o_O

Што се однесува до твојата опишана ситуација, не, не сакаш да бидеш силувана, никој не сака, и силувачите треба да се кастрираат, али во ситуацијата што ја опиша дефинитивно го олеснуваш патот до силувањето.
Треба да се има малку свест за причинско-последични настани.
Се изначитав глупости... Прво млада сум, сакам да се забавувам, тоа не дава никому право да ме силува. Второ, сакам да запознавам нови личности, тоа не дава никому право да ме силува. Трето, што не ти е јасно? И како јас тоа го олеснувам патот кон силувањето, со тоа што сакам да излезам со другарки и да се журкам со сабајле, со тоа што ќе облечам кратка сукња од причини што е топло и сигурно нема скафандер да облечам, со тоа што ако некој сака да ме почасти од X причини. Дај немој вакви глупости да тресеш, молим ти се. Каква сака нека е некоја девојка, ако сака и гола нека оди, се додека постои НЕ, треба да се почитува тоа. Според твоето мислење, сакаш да кажеш, ако некоја цура видиш во 5 сабајле и ја почастиш со пијачка, дали тоа ти дава право да ја силуваш?

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Епа срц мораш да сфатиш дека постојат луѓе и со на баба сфаќањата.....
Не ја чепкај "new age girl" aka leandra.

Она не е свесна дека во фразата "на баба сфаќањата",постои зборот "баба"....кој што кај нејзините истомисленици по 30-40тина год ќе биде мисловна именка....бидејќи се премногу модерни за да се замараат со фамилија и секојдневни обврски. :pos:

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Типични муабети за наш менталитет....како да нема тука држава со закони,со полиција и со стручни лица на кои тоа им е работа...ај да немавме па да ја сфати човекот логиката секој втор да изигрува како да е вработен во СВР,во Судот ... сите кур ми знаете што навистина се случило а воедно на сите може да испадне точна тезата која ја пласира,само незнам толку ли ви е досадно на ова топло време па до толку да си го замарате мозочето со некоја странкиња или со некоја урбана случка ,или ве мачи суетноста да се докажете на форум ??

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Еве според тие што сама си го барала, зарем нема културен цивилизиран начин на пристап ????

Kajgana Shop

На врв Bottom