Французинка силувана во Скопје

Z

zmej gorjanin

Гостин
Знаеш како викаат во цивилизираниот свет.
Подобро 100 виновни неосудени, отколку еден невин во затвор, па сега ти види.
Јас само гледам да сум непристрасен, да не завземам страна.
А ако се најдиш случајно во тие 3 % мислам дека поинаку ке гледаш на работите. Вака сто стапа по туѓ грб ич не болат.
Исто ко што ти се сомневаш дека девојката ја кажува вистината, така и другите имаат право да мислат обратно.
Процентот колкав е не знам, само знам дека голем дел од случаите не се ни воопшто регистрирани. Најчесто поради тоа што девојките се срамат и се плашат да пријават такво нешто, најмногу од нивните најблиски, а потоа и од опкружувањето. Франацузинкава може била посвесна, па пријавила.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Знаеш како викаат во цивилизираниот свет.
Подобро 100 виновни неосудени, отколку еден невин во затвор, па сега ти види.
Јас само гледам да сум непристрасен, да не завземам страна.
А ако се најдиш случајно во тие 3 % мислам дека поинаку ке гледаш на работите. Вака сто стапа по туѓ грб ич не болат.
Ова со поговоркава сериозен си? Се надевам се зезаш....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.375
Ова со поговоркава сериозен си? Се надевам се зезаш....
Не е поговорка.
--- надополнето: 16 јули 2012 во 14:49 ---
Исто ко што ти се сомневаш дека девојката ја кажува вистината, така и другите имаат право да мислат обратно.
Процентот колкав е не знам, само знам дека голем дел од случаите не се ни воопшто регистрирани. Најчесто поради тоа што девојките се срамат и се плашат да пријават такво нешто, најмногу од нивните најблиски, а потоа и од опкружувањето. Франацузинкава може била посвесна, па пријавила.
Секој си има право на мислење, јас само напонева дека можеби и не е така како што тврди дека е. Јас никого не осудив предвреме, ни таа дека лажи ни дека тие се силувачи. Ке си кажи истрагата што и како.
А и ме интерсира ете од кај знаеш дека не се регистрирани. Тебе ти кажале а на другите не или претпоставуваш дека е така.
--- надополнето: 16 јули 2012 во 14:57 ---
A ako ti se najdish sluchajno vo ostanatite 97% (so drugi zborovi ako te siluvaat nekogash) mislam deka poinaku kje gledash na rabotite.
Vaka i sto ku*a vo tugj chmar ich ne bolat.
Ако ти не се смешаше немаше денот да ми биди.
Се надевам познато ти е што значи непристрасен и дека човек е невин се додека не се докаже спротивното,а не обратно.
Ке ти напоменам дека јас нити ја обвинив Французинката нити био која друга, но од друга страна нити нејзината изјава ја земнам здраво за готово дека е точно таа тоа што го тврди па да ги осудам тие тројца предвреме како силувачи.
Сега ако ти поинаку гледаш на работите посебно ако се работи за силување тогаш е друго.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Не е поговорка.
Ок, мудрост, што и да е. Поентата ми е дека се надевам нема да бидеш лицемер пред себе и истата презумција на невиност би му ја пружил на силувачот на некој твој близок.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Секој си има право на мислење, јас само напонева дека можеби и не е така како што тврди дека е. Јас никого не осудив предвреме, ни таа дека лажи ни дека тие се силувачи. Ке си кажи истрагата што и како.
А и ме интерсира ете од кај знаеш дека не се регистрирани. Тебе ти кажале а на другите не или претпоставуваш дека е така.
Имам пријателка која доживеала такво нешто уште пред повеќе од десет години и има трауми и психички последици до ден денес. Имаше и случај на факултет кај што колешка беше уценувана од професор за секс, и четири години го влечеше еден испит. И никој не знаеше дека тоа била причината, јас се чудев зошто не пријавила во полиција или не кажала дома, таа ми рече дека страв и било како татко и ќе реагирал ако слушнел такво нешто.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.375
Ок, мудрост, што и да е. Поентата ми е дека се надевам нема да бидеш лицемер пред себе и истата презумција на невиност би му ја пружил на силувачот на некој твој близок.
Се надевам дека исто и ти би постапила во дадена ситуација на твој близок.
Или ајде нема везе да не ја тупиме.
Дечките се криви, нема што тука повеќе да мислиме, Французинката е цвеќе миризливо и нема шанси таа да лажи пошто ајде што е Французинка,а французите се познати по тоа дека никогаш не лажат за разлика од ние простите балканци. Згора на тоа ке додадеме дека е женско а општо познат факт е дека женските никогаш не лажат, се се тоа фини добри душички.
Па ајде каде се тие копиљаците да ги обесиме и кастрираме , па да им покажеме како тоа решиле да силуваат. Кој ке се заебава да го чека судот да пресуди или полицијата да собере докази, дирек на плоштад и да им покажеме како ние тука се справуваме со таквите.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Се надевам дека исто и ти би постапила во дадена ситуација на твој близок.
Или ајде нема везе да не ја тупиме.
Дечките се криви, нема што тука повеќе да мислиме, Французинката е цвеќе миризливо и нема шанси таа да лажи пошто ајде што е Французинка,а французите се познати по тоа дека никогаш не лажат за разлика од ние простите балканци. Згора на тоа ке додадеме дека е женско а општо познат факт е дека женските никогаш не лажат, се се тоа фини добри душички.
Па ајде каде се тие копиљаците да ги обесиме и кастрираме , па да им покажеме како тоа решиле да силуваат. Кој ке се заебава да го чека судот да пресуди или полицијата да собере докази, дирек на плоштад и да им покажеме како ние тука се справуваме со таквите.
Која и е користа на девојката да лаже? Ајде, образложи логички, кој е нејзиниот мотив во случајот да лажира силување? А со болдот само фрустрациите си ги покажуваш...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.172
Поени од реакции
30.341
Го имам читано овој влате мкд во темата за силување.
Што сакаш бе човече да кажеш, дека жените си го бараат?
Имаш некаков проблем со потчинетост?
Или многу филмови гледаш?
Дека таа е туристка па нема никакви права? Истото ќе го кажеш за настраданите срби во Охрид?
Сигурна сум дека луѓето што го водат случајот знаат подобро од тебе да познаат кој е силуван.
Изгледа старо куче не се учело нови трикови.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Да бе пеерче, гарант „сама си го барала“, а?
Еј, прост народ.

Премногу гледање порничи не е на арно.

Да ти се случи ова тебе или на твојата ќерка (не дај Боже), кога ќе ти плаче и ќе размислува за самоубиство (не дај Боже) просветли ја со твоите големи мисли од малиот мозок и кажи и: „Тоа ти е ќерко, секој е одговорен за своето тело!“. Сама била крива зошто прифатила пијалок бе... Од кога тоа стана оправдување за силување? Пострашно е тоа што ова го читам од девојка. o_O

Дали конкурираше на огласот за вработување во Полиција?
Очигледно ги исполнуваш сите критериуми. You go girl!

Јагодче, баш сакам да те запознаам во живо. Не се секирај, нема да те силувам. Морам да видам со свои очи каков човек може да има вакви размислувања.

Прво, има различни дроги. Си слушнала за rape drugs?
Второ, дури и да била свесна кога излегувала, сигурно не знаела дека ќе биде силувана. А не гледам зошто вината ја барате воопшто кај таксистот, кога таксистите пренесуваат еден куп млади, пијани и дрогирани личности секој ден.
И не ме прави дека оправдувам силување, никаде не кажав тоа, туку дека сама си го барала, само кажав и дека не ми е жал за неа, и ајде кажи ми ти дечко што има лошо во тоа да си сам одговорен за своето тело? Кој бе друг ќе е одговорен ако не ти сам?
А за моето мислење незнам што не е јасно :
САМА
ВО СТРАНСТВО
ПРИФАЌА ПИЈАЧКА НА НЕВИДЕНО
Секоја девојка мора да си ги отвори очите посебно кога се сретнува со непознати, и комуницира со нив! Ако тоа не е во ред, тогаш јазк на цела младина..... : Ова дали е ненормално размислување?
Исто и за госпоѓите што прават погоре некој ненормален што излегува до 23 часот и што не прифаќа пијачка на невидено од непознат....

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Не ти е срам Исусе вакви фантазии да ти се вртат во твојот религиозен мозок.
samo bog nema potrebi.
se drugo na svetov e so svoi potrebi :)
--- надополнето: 16 јули 2012 во 16:33 ---
И исус веке не е тоа што беше...
e najmal problem vo ovaa drzava (y)
pred da sudis za nekogo prvo vidi se sebe si :)

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
samo bog nema potrebi.
se drugo na svetov e so svoi potrebi :)
--- надополнето: 16 јули 2012 во 16:33 ---

e najmal problem vo ovaa drzava (y)
pred da sudis za nekogo prvo vidi se sebe si :)
Се видов... Сега може да преминам на судење? :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom