Како онаа Гебелсова максима која велеше дека повторената лага станува вистина, така и со овие небулози од типот на тоа дека доколку Израел паднел ќе паднела и Европа
или дека тоа што Западна Европа се црнеела е наш проблем.
Баш ме интересира како тоа би се прелеало кај нас, као ќе доаѓаат Алжирци и Конгоанци кај нас и ќе прават проблеми? На овие да им уплатиме авион и смештај нема да останат тука, или кога ќе дојдат на власт ќе се полоши кон нас? Стварно би сакал некој што не се согласува со мене аргументирано да ми ги објасни последиците кон нас. Значи безбедносните реперкусии, а не економските.
Друго што доста луѓе забораваат дека сите овие проблеми со мигрантите и бегалската криза се случуваат поради хаосот кој САД, Британија и Франција го прават на Блискиот Исток. Инвазијата во Авганистан, Бомбардирањето на Ирак, војната во Сирија, војната во Либија, поддршката на бунтовниците против Асад од која произлезе и Исис, геноцидот во Газа и тн.
Сите срања во Европа се случуваат затоа што САД со нивните кучки ги уништуваат државите во Северна Африка и блиски Исток. Баш ради Израел се случува сето ова, затоа што се ционистички кучки платени од АИПАК. Дестабилизирањето на земјиве кој што е израелски интерес допридонесе до бегалската криза и зголемувањето на терористичките напади во Европа. Убиството на Гадафи е историска грешка која Западна Европа, а особено Франција скапо ќе ја плати.
И со право ги мразат бре, со право. Тие им отидоа кај нив, им ги убиваа фамилиите, ги бомбардираа, ги масакрираа, им ги запалија домовите. Да не треба фала да им кажат за тоа? Демек тоа што сега ги примаат овие треба да заборават кој тоа ги ставил во таква позиција in the first place?
Морам да признаам дека војнава во Газа ми ги отвори очиве и почнав да ги гледам работите од друга перспектива, а од тоа што читам на X/Twitter не само што не сум единствен туку напротив многу ги има такви како мене.