- Член од
- 7 јули 2013
- Мислења
- 1.837
- Поени од реакции
- 12.028
Овие не учат на демократија
Мило ми е што им се деси ова на Французите - педери и Алкаеда да им бидат главни и да го потврдат правецот во кој се движи земјата што полека, али сигурно, се претвара у некаков педеристан.Тоа е од изборите за Европски Парламент пред еден месец. Ова е од вчера:
Прегледај го приврзокот 422911
Црвено и розово - партии од коалиција на левицата
Виолетово - партии од коалиција Заедно (Макрон / Сежурне)
Сино и светло сино - партии од коалиција предводена од Републиканци (десен центар)
Темно сино - коалиција предводена од Национален Фронт (Бардела / Ле Пен)
Жолто - регионални партии
Kај нас имаше потполно исти вакви шарени куртончиња - па ете кај сме денес.Ај чумунгиве ги разбирам зошто слават, ама овие педерчиња навистина не можам да ги разберам. Да земеш да се радуваш тоа што државата и културата ти пропаѓаат. Испрани мозоци.
Голема заблуда е ова, без навреда.Многу ми е мило за се што им се случува на Французиве последниве години, во сите срања коишто ни се прават они се секогаш замешани, а гајле ми е за цела Западна Европа. Јас не мислам дека тоа што на запад им се дешава со мигрантите е наш проблем, баш напротив колку повеќе проблеми имаат толку е подобро за нас.
Не се согласувам, ние цело свое постоење како држава имаме проблеми со Макроновци, Карл Блинкевци, Урсула фон дер Лајновци, Чарлс Герети, тоа копилето од Британија го забоварив како се викаше што се мешаше во конфликот. ББС, СНН што ги претставуваа терористите како борци за човекови права. Тие се нашите сатрапи што во овој момент направија да живееме во апартхејд, поддржуваа терористи и ги спасуваа во климатизирани автобуси и не направија да капитулираме, го направија Артан Груби премиер, не направија протекторат, со нивен амин се ставаат корумпирани судии, фалсификуваа попис, да редам уште?Голема заблуда е ова, без навреда.
И Трамп победи со помалку гласови 2016.Овие не учат на демократија
Никој не очекува да се подобри реалноста во Македонија и општо на Балканот доколку централна, западна и северна Европа банкротираат пред се` општествено и културно, а потоа и економски и политички.А мислите дека кога Европа ќе биде на колена дека проблемите нема да дојдат тука?
Ни во втора светска не не засегало ништо па сепак пак се прелеа и навака.
Ние сме поврзани и зависни од нив и што да се случи ќе има последици и на нас. Затоа мислам дека повеќе ни одговара нормална Европа, ама веќе работата иде на друга страна и би рекол касно е за оправање.
САД е специфична земја и нивниот изборен систем има логика, тие се составени од 50 сојузни земји и нормално е нивниот глас да има исто значење. Електоралниот колеџ е направен за големите градови да не ги надгласуваат малите рурални земји.И Трамп победи со помалку гласови 2016.
Џабе ја тупите ништо не ја спасува Франција и Британија. Треба да почнеме да размислуваме и ние за ѕид.
не знам чија е изрекава ама погодува во центар, да можеа да сменат нешто изборите, одамна ќе ги направеа нелегалниОвие не учат на демократија