Јас немам ништо против ваквите слики, се додека не се премини некоја граница.
Темата е токму за тие кои ја преминуваат таа некоја граница, која нели е различна кај секого. И да, сликите кои Ацид ги стави во првиот пост се со некоја премината граница дека се извештачени. Немора да се испрчат усти, за да се истакне тоа што се има, кое е одобрено од повеќето тука да се објави јавно. Тоа е повеќе курвинско во вистинска смисла на зборот, отколку невино или природно.
А и не смее да се збори само за женските, затоа што има колку сакате машки, што вика Скул, што си се сликале пред колата, позади колата, со вискито, со златниот ланец од баба, со бицепсот, трицепсот и стомачните.. тие се еднакво очајни со девојките
Се сложувам со твоето општо мислење златна, со сосем мала лична корекција. Мислам дека е во ред што се збори повеќе за женските. Мажите кои се сликаат позади кола, со виски или со бицепс се неизживеани сељаци кои посакуваат барем на момент да се фраери, нешто што сосема спротивно го протолковале како поим. Женските доловуваат сосем поинаква поента, со нивниот начин на претерување. Можеби е мала разликата, но сепак дели, барем според мене.
А ќе се сложам и со тоа дека поголеми виновници се напатените мажи кои немаат како, па се палат токму на таквите слики од девојките. Само им придаваат преголемо значење на толку ефтини нешта.
Подобро би било фото зависници..
Иначе реков така оти Трн беше малце нејасен, зато така искоментирав.
Не ми е јасно, шо има тука психолошко, ментално или шо знам факинг шо..
Цурите сакат да се сликат, сакат да ги прчат муцките, сакат да бидат гледани, сакат да бидат коментирани..Едноставно сакат да ја покажат нивната убавина..И ете на некој налин си ја покажват.
Колку сака нека изгубиле време, колку сака нека истрошиле батерии.
Шо не` засега нас то?
Сеа ќе речи некој, форум е, се дискутира, ова она..
Да, се дискутира, се кажва мислење, ама судење?! Ние да судиме на некој шо појма немаме кој е и да ги нарекуваме патетичени душички, кутри душички..
Впрочем, од кај знајме ние какво мислење имат тие? Демек со 1370954734 слики можиш да видиш дали чоек е глуп или паметен?
И да велиме дека флертува?! Од кај знајте дека флертуват, то не ми е јасно..
Дај жити се..
За тоа што зборуваме ние, не е подобро фото зависници. Тоа за мене е друг поим...поим за луѓе кои обожаваат да се сликаат во посебни моменти, на посебни места и ги покажуваат тие слики со цел да кажат нешто друго со нив. Не би рекла дека е завист од сликање тоа што Ацид го кажа - сликањето пред излегување, после излегување, пред шопинг, после шопинг, пред легнување, после станување итн. Тоа е и тоа како веќе психолошки проблем. Психолошки проблем е таа опсесија да сакаш да се покажуваш, да сакаш да бидеш коментиран, да сакаш да го имаш целото внимание само со испрчени усни. Има многу други позрели и понормални начини.
Во врска со судењето ... исто ти е ... ти ги судиш тие што судат ... без навреда, така испаѓа нели?
А тоа со флертувањето, некои веќе кажаа, ама да не останам јас покусо ...
Јас кога сакам да флертувам со некого кога излегувам, ќе се раслечам, нашминкам, ќе се светнам цела до максимум, ќе прчам усни пред мажите и сл. Истото е и со сликите, разлика апсолутно нема. Која би била поентата да ги покажувам градите на сите (пример де), ако не тоа? Нешто као случајна слика која сама ми се ставила на интернет во моја галерија? Сигурно не.
Сфатете ме како сакате, но јас сум прилично разочаран од темава и од мислењата на мнозинството кои постираа.
Зошто ако некој сака да се слика (макар тоа било прекумерно) би бил фото-курва?
Океј, ајде називот некако го прифаќам како сленг кој нема допирна точка со вистинското значење на зборот `курва` и ке разберам доколку на шала и без лоша намера кажеш на другар/ка дека е фото-курва затоа што има мерак да се слика... но никогаш нема да ми стане јасна таа малодушност и малограѓанска потреба на некои луге (кои за жал се мнозинство) да судат и навредуваат, да изигруваат квази-психолози и да вадат заклучоци од ракав дека тоа било лечење комплекси, да нападнат некого со цел да се чувствуваат подобро за себе и да `покажат колку се тие подобри` од другите.
Која е таа потреба да се гледа од височина и со презир према се што е различно од вас?
Која е таа желба и фетиш да се суди на некого кој и не го познавате?
И за тебе едно прашање ... кој е твојот фетиш да ми судиш мене што судам некои, кога не ме познаваш?
Не им судам, ама кој е психолошкиот момент тука? : )
Башка што не судам, нали. Не можам да ги судам, затоа што со тоа не постигнувам ништо, а не ни сакам. Можам само да се згадам, да се разочарам и да продолжам. Секако ќе се згадам кога ќе видам јако разголено тело, а кога зголемувам слика гледам фаца која едвај доловува 15 години. Особено пред некој ден кога малку повеќе го разлистав hi5. Се запрепастив, незнаев ни што да си помислам. Па срамота е тоа. Срамота за самите девојчиња, кои демек растат пред време мислејќи дека тоа се прави со разголување и перверзно провоцирање. Срам ќе им биде од себе си еден ден кога ќе се сетат дека којзнае колку и какви гадови дркале на тие слики.
Туку ептен забегав, да се вратам на темата.
Психолошкиот момент? Јасно е дека во последно време луѓето буквално живеат во, на и со интернетот. Изгубена е убавината на излегувањето, на дружењето, на забавувањето со друштво во живо, па сега тоа го прават со компјутерите. Нормално, тоа дружење си бара и покажувања и докажувања, комплименти и флертувања, па понекогаш и врски итн. За тоа, нормално девојките мора да изгледаат пожешко, поатрактивно, за да биде бројот на удварачи се` поголем, со што би си ги надоместиле сите недостатоци од вистинскиот живот. После коментарите во галериите, сите тие девојки најверојатно се чувствуваат како да биле на најдобрата забава и мирно заспиваат. Тоа е според мене, така на кратко и на јасно.:podsmev: