Фото к*рва (а.к.а "секси сум?") - дефиниции и психоанализа

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Билдање самодоверба, можеби немаат друга попаметна работа, сакаат да бидат видени....

Постојат многу варијанти.
Како и да е, не ме интересира.
Нивен живот,нивен проблем.
Секој со своето.

Види вака,девојките со висока самодоверба се сигурни во себе и во својата убавина и немаат потреба да постираат слики каде што се гледаат нивните цицки,газови и сл. на интернет и да чекаат коментари од непознати типови... не знам за сигурно дали немаат постојан партнер,ама ако имаат сигурно не го добиваат потребното внимание од негова страна оти ако го добиваат тогаш не би имале потреба да го бараат таквото внимание на страна т.е на интернет...плус не ми е реално да имаат стабилна врска оти ни еден нормален дечко не би ја оставил девојката да постира слики кај шо и се гледаат цицките и газот и притоа да ги чита лигавите коментари упатени до неговата девојка... а ако девојката го прави тоа без да знае нејзиниот дечко,не знам шо врска е то,ама стабилна врска сигурно не е... никој не рече дека девојките се курви туку фото-курви,шо нема врска со класична курва ...а добро шо мислиш ти,дека сликите ги поставуваат така само за занимација,и не им е битно да добијат позитивни коментари??? ...ако мислиш така во заблуда си,верувај ми...со самото тоа шо постираат слики на интернет ги принудуваат останатите да ги гледаат...и ако ги разгледуваш таквите слики на интернет,ќе приметиш дека никој не остава коментар на слика со девојка закопчана до гуша,туку сите оставаат коментари на разголени и расчепатени женски...коментарите во сите случаи се од типот „вау,баш си секси,имаш добри цицки,прекрасен газ и сл.„ што кај горенаведените девојки предизвикува чувство на пожелност...сепак женската психа е поинаква од машката,девојките патат од ниска самодоверба многу почесто од машките и во многу поголем процент,така шо,до некаде ми е јасно зошто не ја сваќаш целосно поентата на муабетот...

Значи ОК, сакам од одма да кажам дека не викам дека твоето согледување е погрешно, ама погрешно е да се генерализираат работите и на секоја девојка која ке извади провокативни слики да и се лепи етикета на `фото-курва`.
Понатаму, доколку не се сигурни во себе и во својата убавина како би биле тогаш сигурни дека ке има позитивни коментари на нивната слика?
Јас лично знам девојки во стабилни врски кои имаат такви слики и на дечкото не му смета туку му импонираат коментарите кои и ги оставаат, така да сега можам да кажам дека ти не ја сфаќаш поентата на мојот муабет затоа што машката психа и не е толку поедноставна од женската.
Истотака можеш да провериш на хи5 и да видиш дека немора девојката да е расчепена или да покаже дел од телото за да добие позитивни коментари во голем број, што повторно на некој начин ги фрла во вода тезите дека они тие провокативни фотки ги прават заради такви коментари. Така да верувај ми ти, дека си во заблуда кога викаш дека тие слики се закачени таму само од тие причини и дека им е екстремно важно да добијат коментари на нив. Да убаво е да се добие позитивен коментар, на секого му годи но не до таа мера која ти сакаш да ја прикажеш.
На крајот на краиштата па и на кајгана се делат позитивни коментари за мислења, дали тоа значи дека нашава дебата која ја водиме е само за да добиеме поз. коментар и да покажеме колку сме паметни и со тоа да си ја кренеме самодовербата?

Не знам дали се курви или не, али знам дека таквите девојки си го посветиле својот живот и својата младост на hi5. Во ред е една слика со циц*ите на мегдан, ама сите 216 слики со гзови голи, расчепени и коментари од цели песни?
Желни за внимание? А какво внимание добиваат на хај5... Се задоволуваат со коментари од типот срцка најубава си, уф како би ти го ставил и сл?
Повеќе ми изгледа како желба за докажување и покажување:pipi:

Значи ОК, сакам од одма да кажам дека не викам дека твоето согледување е погрешно, ама погрешно е да се генерализираат работите и на секоја девојка која ке извади провокативни слики да и се лепи етикета на `фото-курва`.
Дефинирај ми шо подразбираш под поимот провокативно,молим те.
Понатаму, доколку не се сигурни во себе и во својата убавина како би биле тогаш сигурни дека ке има позитивни коментари на нивната слика?
Цицки и фаз на мегдан ... проверена варијанта за добивање на „позитивни„ коментари.
Јас лично знам девојки во стабилни врски кои имаат такви слики и на дечкото не му смета туку му импонираат коментарите кои и ги оставаат, така да сега можам да кажам дека ти не ја сфаќаш поентата на мојот муабет затоа што машката психа и не е толку поедноставна од женската.
Нема да ти пречи ако твојата девојка си ги слика цицките и ги покажува на интернет??? И ќе се гордееш со коментари од типот „леле срце,какви цицки,баш би сакал да ги грицнам и сл.???... не знам,јас не сум сретнала случаи како горенаведените од твоја страна до сега.
[/quote]
Истотака можеш да провериш на хи5 и да видиш дека немора девојката да е расчепена или да покаже дел од телото за да добие позитивни коментари во голем број, што повторно на некој начин ги фрла во вода тезите дека они тие провокативни фотки ги прават заради такви коментари. Така да верувај ми ти, дека си во заблуда кога викаш дека тие слики се закачени таму само од тие причини и дека им е екстремно важно да добијат коментари на нив. Да убаво е да се добие позитивен коментар, на секого му годи но не до таа мера која ти сакаш да ја прикажеш.
Да,не мора да е расслечена,ама слечена мора да е :) ок,не велам дека сите се расслечени,ама 80% од тие на hi5 се слечени.А која е таја мера шо сакам јас да ја прикажам???

Дефинирај ми шо подразбираш под поимот провокативно,молим те.

Цицки и фаз на мегдан ... проверена варијанта за добивање на „позитивни„ коментари.

Нема да ти пречи ако твојата девојка си ги слика цицките и ги покажува на интернет??? И ќе се гордееш со коментари од типот „леле срце,какви цицки,баш би сакал да ги грицнам и сл.???... не знам,јас не сум сретнала случаи како горенаведените од твоја страна до сега.

Да,не мора да е расслечена,ама слечена мора да е :) ок,не велам дека сите се расслечени,ама 80% од тие на hi5 се слечени.А која е таја мера шо сакам јас да ја прикажам???

Под провокативно подразбирам сликите кои беа објавени на претходните страни.
Мене лично, искрено, би ми пречело девојка ми да става такви слики. Но нема да ми смета доколку мојата девојка ја сметаат за згодна и убава (на кого би му пречело?) а башка неможам да контролирам какви коментари оставаат лугето.
Значи според тебе девојките кои имаат такви слики на профил нема шанси да се во сериозна врска во моментот, само поради тие слики?
Погледни на hi5 и ке видиш стварно згодни и убави девојки кои немаат такви слики т.е. имаат примерни, нормални слики и пак добиваат секакви позитивни коментари, значи немора да се соблакаат за поз. коментари. А тоа дека 80% се слечени е чиста невистина, небулоза.
А мерата која ти сакаш да ја прикажеш е тоа дека овие девојки што имаат провокативни фотки, кои ти и многу други ги нарекувате фото-курви по default... според тебе овие девојки тие фотки ги имаат ставено само поради тоа да дигаат самодоверба, и дека дење-ноќе спијат на своите профили и чекаат коментари.
Значи да ги оставиме тие девојки кои сакаат да ставаат слики од себе (какви и да се) без притоа да им вадиме дијагнози или да ги нарекуваме со секакви погрдни имиња, ако некој нешто прави без притоа да им штети на другите кои сме ние да им судиме.
И не ми одговори на последното прашање, тоа дека и на кајгана има поз. коментари односно репутација и дали ја и ти со оваа наша дебата сакаме да си ја подигнеме самодовербата со тоа што би добиле репутација па после да се сметаме за паметни?

Не прајме муабет за нормални слики,туку за слики кај коишто е очигледно дека целта е да се привлечи внимание... за нормални девоки со нормални и пристојни слики знам дека има на hi5,ама тие не се тука тема на муабет...Јас не реков дека фото-курвите(не ми е јасно зошто изразов толку ти пречи,само обичен израз е) спијат на нивните профили,ама дека не очекуваат реакции после поставените „голи„ фотографии,и дека не се среќни за секој коментар од типот „леле,баш си секси,би те ...„ не можеш да ме убедиш...Сакаш да кажиш дека јас се прам многу паметна??? Јас само си кажав мое мислење,не ми е целта да се прам паметна или не знам шо.Секој си има право на свое мислење и има право да си го кажи.

Апсолутно секој има право на свое мислење и несакав да кажам дека се правиш паметна туку само правев една споредба помеѓу нашава дебата и ставање на провокативни слики по профили.
Дали јас и ти сме несигурни во себе па затоа на форумов учествуваме со свои мислења за да добиеме позитивни коментари или репутација која ке ни ја зголеми самодовербата и заради која ке се чувствуваме паметни... како што ти тврдиш дека тие девојки не се сигурни во себе и својата убавина па затоа ставаат провокативни слики за да добијат позитивни коментари кои ке им ја кренат самодовербата за да можат да се сметаат за згодни и убави.
Немам намера да се карам или да навредам некого на форумов, така да немој да мислиш дека ја нешто со лутина ти пишувам или сум ти пишувал претходно.

Не да е в ред темата, ептен е. Се согласувам со голем дел од ставовите на Unknown Artist, но има и доста Фото Курви. Мене друг дел ме иритира...Тоа шо во овие 7 страници се изначитав со ставови кои не се совпаѓаат со тоа што го гледам во нашава галерија.

Како и да е, за тие шо спаѓат во фото... јас разбирам да има човек секакви провокативни фотографии па на крај краева нека има и домашен порнич ама не гледам причина тоа да го истакнуваа пред непозната раја.

Во контекс на темата:

Фото албум на 17 годишно девојче од Македонија, Скопје, кое „позира“ за Hi5.
Интересно е да се прочитаат и коментарите на сликите, кои според мојата ПСИХОЛОШКА анализа (поздрав до Unknown Artist, типчето што ни суди затоа што сме суделе) ја "хранат" самодовербата на оваа малолетничка и и даваат поттик за секојдневно водење љубов со чкарт фото-апаратот. Читнете ги, повеќето од нив се: wow, me palis, sto bi ti pravel. sexy wow. veke stanuva zesko! sexy mace! You're so hot! и тн...

Кој е моментот? Зошто?
Родителите не ги запишале на пливање/карате/ракомет, па на друг начин бараат публика и внимание од јавноста?

Неколку фотки:
2BF5I0356977-02.jpg

CCxbz1217909-02.jpg

zHSQbx896851-02.jpg

Z.Uq6t839175-02.jpg

Другите ги имате во продолжение...

И уште еден профил на фото-курва, овој пат за среќа, полнолетна.

И машка фото курва. Или не?

Ауууу, страшно. :nesvest:
Јас вака да сум се облекла некогаш, што ќотек ќе ми тргнеле од дома, можам да замислам само, а пак скраја да е уште и да се сликам.

Во контекс на темата: Фото албум на 17 годишно девојче од Македонија, Скопје, кое позира за Hi5.

Неколку фотки:
2BF5I0356977-02.jpg

CCxbz1217909-02.jpg

zHSQbx896851-02.jpg

Z.Uq6t839175-02.jpg

Другите ги имате во продолжение...

И уште еден профил на фото-курва, овој пат за среќа, полнолетна.
И после вакви слики да не судам...
На што личи ова, на нормално и неопсесивно сликање со цел да не се извлечат коментари од перверзњаци:nesvest:

Не, јас би рекол дека се ова се прави заради да привлече внимание, а воедно да истакне дека нема едноставно домашно воспитување. Дека ке има еден куп отварања и еден куп коментари ко којзнае што да се добило. Инаку во контекст на темата... Сликај се колку сакаш тоа не те прави к**ва. Објавувањето на сликите на нет е клучниот момент. Сликата како слика е дел од времето на кое можиш да се потсетиш по 10-15 години, без разлика што имаш сликано.

И после вакви слики да не судам...
На што личи ова, на нормално и неопсесивно сликање со цел да не се извлечат коментари од перверзњаци:nesvest:

Морам да го потврдам ова...посебно последните две слики...

незнам зошто и се облекла веќе,требала да се соблече...:tapp:

шо има да судитееееее?!?!?!? ги знаете? ве засегаат?! КАКО ВООПШТО ДОПИРААТ ДО ВАС?!
кажете ја ебаната нивна психологија упм. зашто тоа го прават!?
ацид,не ги залажувај со слики... се палат одма.

Потполно се согласувам со Acid. На што личат бе тие слики?Ги најде баш вистинските.
Ама мислам дека треба да го смениш насловот на темата оти како шо гледам многу не го разбираат и го сфаќаат со буквално значење на зборот курва и покрај то шо на претходните стрници и ти и уште неколку објаснаја дека не се работи за курва со основно значење на зборот.Очигледно не ги читаат претходните страници и не ја сфаќаат поентата на темата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom