http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=375054Prodava li nekoj NIKON D80 ili D200 (TELO ili KIT) ???
одговор на истото прашање.може и до 12000 нештоАј ако може некоја препорака за добро апаратче, отприлика 10.000 цена да е. Фала однапред :helou:
Татко ми има Л16 или Л18 не се сеќавам, и колку што знам нема мануелни опции али вади супер слики и не е уопште скап.Сакам да земам Никон Л-19,има ли некој искуство со овој апарат?Дали има мануални опции??
Сакам да земам Никон Л-19,има ли некој искуство со овој апарат?Дали има мануални опции??
шо цена се ? И кај ги има во МК?Поарно земиси олумпус од серијата сп5** имаат супер објектив и еден куп мануелни опции. :smir:
шо цена се ? И кај ги има во МК?
ќе размислам за овој олимусот,сепак имам ваков сличен,Канон СХ100ИС. Ми треба нешто помало од олимпусот и канонот некое мало идиотче кое има мануелно подесување на ИСО,брзина на затварање т.е. основните работи.Прееска го гледав Никонот Л-19 и сликав неколку фотографии со него,но се е автоматски,ИСОто му автоматски,брзина на затварање нема воопшто,единстевно мануелни работи што му се се модовите Изи,Портрет,Макро,Ауто.Во скопје има продавница за олимпус, се наоѓа негде подлоу од гимназијата ЈБТ .
Пример како мојот сп510 е околу 12 000 денари и го има и во германос мислам . Поновите модели сп550 пример сигурно е поскап , оди провери во продавницата . :smir:
Е па кај помалите фотоапарати, односно point and shoot немаш многу опции, го вадиш од џеб и штракаш. Незнам некој така со повеќе мануелни опции. Мислам дека кај каноните имаше таква опција ама не сум сигурен, зборувам за тие помалите од серијата Аќе размислам за овој олимусот,сепак имам ваков сличен,Канон СХ100ИС. Ми треба нешто помало од олимпусот и канонот некое мало идиотче кое има мануелно подесување на ИСО,брзина на затварање т.е. основните работи.Прееска го гледав Никонот Л-19 и сликав неколку фотографии со него,но се е автоматски,ИСОто му автоматски,брзина на затварање нема воопшто,единстевно мануелни работи што му се се модовите Изи,Портрет,Макро,Ауто.
Предложете нешто :smir: