Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.996
Не го ставајте зборот професионална опрема во иста реченица со апарати поефтини од 1000 евра.
Мандаринка, тебе би ти завршил работа и Canon PowerShot SX 120 или 130.
120 мислам дека го спуштија на 11.000 денари додека 130 чини 13 или 14 илјади денари. Зависи кај ќе го најдеш.
Со тој апарат ќе бидеш профи во очите на другарките, а притоа не е гломазен ко Fuji или Nikon L110 кои се во иста класа, ама имаат големо тело.

Член од
10 јули 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Продавам Nikkor 50mm 1.8D
сеуште под гаранција , многу малку користен купен од Рефот
цена 6000 ден.

тел. 075 241 783
Ана

Lunatic

Universal Warrior
Член од
27 април 2007
Мислења
112
Поени од реакции
0
Купувам блиц за никон и 18-155мм објектив. Некој?

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Здраво на сите
Очајно се трудам да го најдам апаратот Kodak Easyshare 575 тука во Скопје, али не можам, никаде го нема...Цврсто сум решена овој апарат да го купам бидејќи најмногу ми одговара и во цената и во перформансите...Прочитав нешто дека во АМЦ го имало, али што знам дали е ок таа продавница...
Ај помош, ве молам...:confused:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.996
АМЦ не е еднакво со ОК.

Ги ѕирнав спецификациите на кодакчето што го сакаш, и можам да ти препорачам неколку апаратчиња кои можеш да ги купиш во Pix+

Pentax Optio RS1500 со подарок Pentax торба + 4GB SD + 15 изменливи маски .... 6.999,00 ден.

Canon PowerShot A2200 ... 7.499,00 ден.

Pentax Optio S1 + Pentax кожна торба ... 7.999,00 ден.

Nikon CoolPix S3100 ... 7.999,00 ден.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Фала Тончи...Иначе ме интересира дали кај нас има претставништво на Кодак? Зошто тие апарати ги нема никаде да се купат? Во АМЦ успеав само да најдам... :unsure: Што е проблемот?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.996
Никој не се потегнал да ги увезува официјално. АМЦ ти е алаш-вериш фирма, жива превара. Еден куп ствари се имам изнаслушано за тоа како ги набавуваат производите кои ги продаваат во Македонија, и сите се грди приказни. Една моја другарка имаше купено Кодак од 16.000 денари пред 3 години и доста време и помина во сервисот на АМЦ, не памтам детали за нејзиниот случај.

Пикс Плус увезува Пентакс.
Рефот-М (македонски канцеларии на Рефот од Белград) увезува Никон.
Канон (македонска канцеларија на Канон Словенија) увезува Канон откако увидоа дека им се продаваат фото апаратите во Македонија, меѓутоа Генел не се на баш највешти со фото-опрема. Нивна специјалност се копири и уште неколку Канон производи.
Аксесорис за фото-апарати увезуваат трите претходно наведени фирми.

И да не заборавам, зошто баш Кодак. Специјалноста на Кодак беа филмовите колку што ме држи сеќавање, во дигиталното доба, слабо се снаоѓаат. По западна европа нивните производи се продаваат по распродажби.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Некако на изглед ми се најубави Кодак, а и чув од некаде дека биле најквалитетни...Јас лично многу не се разбирам...
Иначе сега гледав подетално за нив на официјалната страна на Кодак и конкретно моделот Kodak easyshare c195, сличен на m575 - има добри перформанси ( 14 МП, 5 оптички зум, 3.0 '' , blur reduction...) а цената е смешна, стварно смешна (некаде околу 4000 денари) ...Ист таков Никон, Сони или Канон, т.е. со такви перформанси се многу поскапи... Моментално финансиите не ми се на завидно ниво баш, па затоа ќе се одлучам за поефтина варијанта...
Ама па овие модели на Кодак само во АМЦ ги има... Што да правам? :(

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.996
4.000 денари... АМЦ... и после ќе го заборавиш у срвисот на АМЦ бидејќи шансите да работи ти се минимални. Во онлајн продавниците се продава од 100-140 $. Јас од АМЦ ни подлошка за глушец не би купил, а не па нешто посложено.

Тоа накјвалитетни не можам да судам бидејќи досега не сум сретнал Кодак на компарационен тест. Во рангот до 250 евра во зависност од тоа кој производител каков модел успеал да склопи, се менуваат на врвот Canon (најчесто на врвот) со Lumix (Panasonic), а веднаш зад нив се Pentax, Fuji и Nikon.
На тестовите се споредува крајниот резултат, т.е. фотографијата која е добиена. Опциите како зум, макро, ISO ги одбираш според лични преференци.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Тончи ја гледав веб страната на Рефот и кога кликнав на продажни места Македонија ми даде цел список на продавници (Хенди, Оне, 2ВЕ, Техномаркет, Пикс + и АМЦ дури...) :(
Која е разликата дали апаратот Никон ќе биде купен од Техномаркет, АМЦ или Пикс +??? Тоа не ми е јасно

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.996
Во тој случај проверуваш што пишува на кутијата и гаранцијата. Дали стои дека во случај на евентуални нефункционалности апаратот треба да се однесе на сервис во Рефот-М. Проверуваш дали сите ствари кои треба да ги има во кутијата, се тука, да не фали случајно некое кабелче и слично.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Утре треба дефинитивно да одлучам и во понеделник одам да купам...Најверојатно Никон ќе биде, пошто многу луѓе го фалат...Тој што ми го препорача ти погоре кулпикс 3100 или пак 2500...Има и розеви плус од нив ко за мене вака :cool:
Ќе одам или во Пикс плус или во Техномаркет - најснабдени ми се некако

Член од
3 февруари 2008
Мислења
116
Поени од реакции
37
Здраво, сакам да земам почено ДСЛР апаратче па да ве прашам за помош. Дали се исплати оваа понуда http://www.bestbuy.com/site/Nikon+-+12.3-Megapixel+D5000+DSLR+Camera+with+18-55mm+Lens+-+Black/9311755.p?id=1218082646627&skuId=9311755 или да присоберам уште некој денар и да земам 3100ка. Уствари ако има и некој подобра опција за тие пари предложете.... Фала

Kajgana Shop

На врв Bottom