Формула 1 - сезона 2012

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Јас не го измислив ова за Буеми или Алгуерсуари, имаше видео од трката, каде газдата на Ред Бул в лице му викаше и му се налути, а и новинарите истото го рекоја.
Сите имат тимски наредби, сите најдуват некој нелегалности и сите играт валкано.
И да е така, чистката изминатава зима што се деси во ТР, сумњам дека има ваква позадина.

Муабетот скршна малце, зборот ми беше дека тимските наредби го нарушуваат спортот и не постои ниту еден навивач што ги поддржува. Оние во рамките на тимот отсекогаш ги имало, и понатаму ќе ги има, со тоа се помиривме. А и донекаде ги разбираме, посебно во тимовите каде има прв и втор возач и хиерархијата е јасна. Но мешање прсти и манипулирање со потценетите тимови е за бесилка и преку ова не може.

Ако си објективен Ф1 љубител, без оглед на тоа што навиваш за Ферари, треба да си искрен и да кажеш дека жабариве се специјалисти за вакви monkey businesses и многу до сега ФИА има премижувано кога се они во прашање. Премногу го брзо ја заборавија Германија од 2010та. Чисто да ве потсетам ..

So, Fernando is faster than u .. U confirm u understood this message .?! (не знам каква интерпункција да ставам)

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
И да е така, чистката изминатава зима што се деси во ТР, сумњам дека има ваква позадина.

Муабетот скршна малце, зборот ми беше дека тимските наредби го нарушуваат спортот и не постои ниту еден навивач што ги поддржува. Оние во рамките на тимот отсекогаш ги имало, и понатаму ќе ги има, со тоа се помиривме. А и донекаде ги разбираме, посебно во тимовите каде има прв и втор возач и хиерархијата е јасна. Но мешање прсти и манипулирање со потценетите тимови е за бесилка и преку ова не може.

Ако си објективен Ф1 љубител, без оглед на тоа што навиваш за Ферари, треба да си искрен и да кажеш дека жабариве се специјалисти за вакви monkey businesses и многу до сега ФИА има премижувано кога се они во прашање. Премногу го брзо ја заборавија Германија од 2010та. Чисто да ве потсетам ..

So, Fernando is faster than u .. U confirm u understood this message .?! (не знам каква интерпункција да ставам)

Јас мислам дека денес нема спорт во кој не е вмешана политика и моќ, зато шо се вртат огромни пари, и не е будала никој залудно да ги фрла. Тимските наредби во тимот ги имало и ќе ги има, а исто така ги има и овие наредби од големите кон помалите. Тие не се потценети, туку тие се во спортот влезени благодарение на поголемите тимој, и нормално е да работат за нив.

Искрено мене не ми сметат вакви наредби, зато шо ги има секој тим, Мекларен во Турција оломнани му рече на Батон да штеди гориво, на Вебер неколку пати му беа одземани делови од неговиот болид и клавани на Фетел. Мекларен крадеше податоци од нивни чоек пуштен во Ферари. Така да сите играт валкано, незнам зошто ги потенцирате само Ферари, како тие да се единствени шо го прат ова.

И јас сакам во спортот да нема политика, да биди се фер и коректно, ама го нема то поќе. Огромни пари се во прашање, работат и кладилниците за спортот, така да мислам дека треба и вие да се навикните да овие валкани работи од цел спорт.

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Луѓе има ли годинава некаде пренос и доколку има на која телевизија е?

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
Разочаран сум од денешава трка, ако воопшто и може така да се нарече.

Апетитот би ми се задоволил делумно ако Петер Заубер излезе до утре пред камери и каже дали кешот на Монтеѕемоло на 10 круга пред крајот, кога Перез беше на +0.9 од Шпионот, вредеше повеќе од првиот триумф на тимот после 2008ма во Канада. Патетично, цревата ми се обраќаа кога го слушав тим радиото : Alonso is on optional, be careful ..... We need these points .. И оп, пар прикочувања и ''случајно скршнување до патеката''.

Кога би имало правда, оваа инсајдерска постапка на Заубер би требало да се казни најригорозно. Сме биле сведоци и порано на тимски наредби, НО ВО ОКВИР НА ТИМОТ. Надвор од него, тоа е веќе сериозно го руши натпреварувачкиот дух на спортот. Поарно што си го скршив сонот и станав за да го видам ова, оти да ми кажуваа немаше да верувам.

Btw индиецот од ХРТ испадна the ultimate insader, ги остави и Батон и Себ без поени при високи натпреварувачки позиции. Осеќам ќе го праќаат по цигари и сончоглед до наредново ГП за да му го дотерат умот.

Па богами срам е за Ферари а башка и он си се брука , не велам дека не е добар возач него после несреќата во Унгарија едноставно никогаш не си ја пронајде старата форма
Маса не е тој истиот сите знаеме, ама не од несреќата во Унгарија. туку од 2008 кога му се лизна титулата низ прстите, односно беше шампион само неколку секунди. ама го подржујем човекот, единствена сезона каде имаше најголеми шанси за титула и не му се оствари сонот. ја изгуби вољата човекот за возење. то е

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Луѓе има ли годинава некаде пренос и доколку има на која телевизија е?
Пренос на наша телевизија нема, можи да ги купи некој правата потаму ама не е сигурно. Е сега зависи од твојот кабелски оператор или сателитска, можиш да бараш пренос на Sky Sports F1 HD, RTL, Rai Uno, некој спомна на некоја албанска тв, итн. Ако не на стрим ќе гледаш.

Член од
2 јули 2009
Мислења
302
Поени од реакции
164
Разочаран сум од денешава трка, ако воопшто и може така да се нарече.

Апетитот би ми се задоволил делумно ако Петер Заубер излезе до утре пред камери и каже дали кешот на Монтеѕемоло на 10 круга пред крајот, кога Перез беше на +0.9 од Шпионот, вредеше повеќе од првиот триумф на тимот после 2008ма во Канада. Патетично, цревата ми се обраќаа кога го слушав тим радиото : Alonso is on optional, be careful ..... We need these points .. И оп, пар прикочувања и ''случајно скршнување до патеката''.

Кога би имало правда, оваа инсајдерска постапка на Заубер би требало да се казни најригорозно. Сме биле сведоци и порано на тимски наредби, НО ВО ОКВИР НА ТИМОТ. Надвор од него, тоа е веќе сериозно го руши натпреварувачкиот дух на спортот. Поарно што си го скршив сонот и станав за да го видам ова, оти да ми кажуваа немаше да верувам.

Btw индиецот од ХРТ испадна the ultimate insader, ги остави и Батон и Себ без поени при високи натпреварувачки позиции. Осеќам ќе го праќаат по цигари и сончоглед до наредново ГП за да му го дотерат умот.
А јас сум разочаран од експерти како тебе очигледно си изгорен фан на редбул или мекларен па така си ги толкуваш работите мало резиме 1 инцидентот на батон со пацерот како прво батон е крив бидејки беше позади пацеорот и направи грешка бидејки треба батон да внимава зашто беше позади него бидејки излегуваа од кривина и он се закачи во него и си ја упропасти трката со тоа што изгуби време во бокс 2 слабата реакција во боксот на хамилтон и брзата реакција во ферари му даде предност на алонсо 3 едино нешто сто си во право е инцидентот со ветел кога се закачи во пацерот зошто беше побрз и ке беше заобиколен за круг бидејки пацерот намерно го блокираше што незначи дека им кажале од ферари да го блокираат 4 радио пораката на перез немора да значи дека е од ферари наредба бидејки тие 18бода значат милиони евра бидејки за бодови се добива додатна парична награда а пораката немора да значи оставиго на победи ти застани туку да внимава ако дојде во дуел да не направи грешка за да не остане без бодови и тимот без додатни средства 5 перез направи возачка грешка што исто немора да значи дека е намерно направена за да се пушти алонсо да победи 6 грешките на ред бул и мекларен се во самите возачи и лошата тимска и бокс стратегија 7 кога не оди на овие два тима одма ферари мести

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Wow wow wow ... Take it easy. Отидов на едно кафе во градот, се враќам тука востание се кренало.

Ај оладете фераристи и смирете топка. Ако не се согласувате со моите ставови, вратете аргументирано и како што личи, а не како повеќето со ликувања и haters gonna hate коментари. Не ја кварете и не ја гушете темата со вакви детски и недораснати работи.

Победа си е победа, на секој фан на Ферари верувам дека му е драга. Ама дај не се чукајте без веза во гради, кога и самите сте свесни како дојде вашиот пулен до денешнава победа. Кажете му едно фала на Перез и прчете капа, dirty works е имало и ќе си има. Сигурен сум дека сами на себе си признавте да не се одвиеше тоа сценарио, Зауберот ќе завршеше на највисокото постоље денес. Не паѓајте на ниво да величите успеси на тимот, кумувани од тимско радио ........................ НА ТУЃ ТИМ. Жално е за еден од тимовите со најдолга историја во Ф1.

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
Незам што толку врева се дигна околу победава на Алонсо , факт е човекот е еден од најдобрите ако не и најдобар од моменталниве возачи , на тркава извади 100% од болидот и извозе неколку брзи кругови кога беше потребно.Не дека Перез не извозе одлично него едно нешто е да го стигнеш Алонсо а друго е да го поминеш , затоа му рекоа да не прави глупости и да го чува тоа второ место што го има оти со годиништа немале таков успех в Заубери + им носи ептен многу пари за нивни стандарди. А за Мекларен и Лименките , е тие сами си ги заебаа трките со питовите и незрелото возење на Фетел , се гледа дека паничи кога не е прв и има уште многу муви да јаде додека да стигне до класата на Алонсо и Батон :cool:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Чичо Џиш ќе речи:
Нека се радва шпиунот, според она што го покажа во Австралија, најверојатно ова ќе му биди и последен трофеј сезонава.

п.с. имаше среќа шо Перез напрај катастрофална грешка, инаку којзнае дали ќе беше толку насмеан.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Феноменално!!! Фернандо Алонсо и се е кажано. Човекот е неверојатен. Со каков болид какви резултати постигнува. Дава 120 % од своите можности (што не можам да кажам и за Маса, меѓутоа денес ќе се задржам само на Алонсо). Впрочем што има да зборам повеќе, уживајте (сите фанови на Ферари).

Уф колку фалат победите на Ферари како во старите добри времиња.

Kajgana Shop

На врв Bottom