Абе навивачи на Мекларен и Ред Бул само на тимските наредби на Ферари ви се гади, а на Ред Бул и Мекларен се му е дозволено така? Себастијан Буеми не вози поќе за Торо Росо ( братскиот тим на Ред Бул ) зато шо лани имаше наредба да го пропушти Вебер, а тој го задржа еден круг зад себе. Така да ова твоето дека само Ферари има наредби не ти држи вода. Секој од поголемите тимој си има свој помал тим, со исти газди, или го снабдува со мотори, и нормално е дека мора некако да му вратат.Разочаран сум од денешава трка, ако воопшто и може така да се нарече.
Апетитот би ми се задоволил делумно ако Петер Заубер излезе до утре пред камери и каже дали кешот на Монтеѕемоло на 10 круга пред крајот, кога Перез беше на +0.9 од Шпионот, вредеше повеќе од првиот триумф на тимот после 2008ма во Канада. Патетично, цревата ми се обраќаа кога го слушав тим радиото : Alonso is on optional, be careful ..... We need these points .. И оп, пар прикочувања и ''случајно скршнување до патеката''.
Кога би имало правда, оваа инсајдерска постапка на Заубер би требало да се казни најригорозно. Сме биле сведоци и порано на тимски наредби, НО ВО ОКВИР НА ТИМОТ. Надвор од него, тоа е веќе сериозно го руши натпреварувачкиот дух на спортот. Поарно што си го скршив сонот и станав за да го видам ова, оти да ми кажуваа немаше да верувам.
Btw индиецот од ХРТ испадна the ultimate insader, ги остави и Батон и Себ без поени при високи натпреварувачки позиции. Осеќам ќе го праќаат по цигари и сончоглед до наредново ГП за да му го дотерат умот.
А каде пишал човекот дека само ферари има тимски наредби? Или избришал во меѓувреме?Абе навивачи на Мекларен и Ред Бул само на тимските наредби на Ферари ви се гади, а на Ред Бул и Мекларен се му е дозволено така? Себастијан Буеми не вози поќе за Торо Росо ( братскиот тим на Ред Бул ) зато шо лани имаше наредба да го пропушти Вебер, а тој го задржа еден круг зад себе. Така да ова твоето дека само Ферари има наредби не ти држи вода. Секој од поголемите тимој си има свој помал тим, со исти газди, или го снабдува со мотори, и нормално е дека мора некако да му вратат.
братче грешка имаш,алгуерсуари го задржуваше фетел,и сега алгуерсуари не вози повеќе.Абе навивачи на Мекларен и Ред Бул само на тимските наредби на Ферари ви се гади, а на Ред Бул и Мекларен се му е дозволено така? Себастијан Буеми не вози поќе за Торо Росо ( братскиот тим на Ред Бул ) зато шо лани имаше наредба да го пропушти Вебер, а тој го задржа еден круг зад себе. Така да ова твоето дека само Ферари има наредби не ти држи вода. Секој од поголемите тимој си има свој помал тим, со исти газди, или го снабдува со мотори, и нормално е дека мора некако да му вратат.
Пишал дека се згрозил од Ферари заради наводниот кеш од Монтеѕемоло, па претпоставувам дека е навивач на Мекларен или Ред Бул, па мисли дека само Ферари работи со тимски наредби. Инаку јас како навивач на Ферари не се згрозив од то шо можи да беше договорена наредба меѓу Заубер и Монтеѕемоло, исто како шо никој навивач на Мекларен и Ред Бул не се згрозват заради нивните местенки.А каде пишал човекот дека само ферари има тимски наредби? Или избришал во меѓувреме?
И шо е битно. Кој и да е би се згрозил ако е точно дека го сецнаа Перез.
А и ако е точно она за Буеми, тогаш оправдано е и Ферари да се користи со такви глупости?
--- надополнето: 25 март 2012 во 14:21 ---
И бад д веј, мислам дека Маса ја прикажува реалната слика за моменталните можности на ферари, а едноставно Алонсо е феноменален возач и ја поправа таа слика. Не можам да го смислам Алонсо, ама то је то.
Можи да беше Аглуерусари, ама муабетот ми беше дека сите имат наредби, не само Ферари, а ова е доказ за то.братче грешка имаш,алгуерсуари го задржуваше фетел,и сега алгуерсуари не вози повеќе.
Буеми тебе да не ти е братучед, па он лично ти го има кажано ова .... Немој да ме јебеш, шо би рекол Кили. Алгуерсуари зошто си замина од истиот тим, да не ја легнал сестрата на Фетел случајно, па овој се налутил.Абе навивачи на Мекларен и Ред Бул само на тимските наредби на Ферари ви се гади, а на Ред Бул и Мекларен се му е дозволено така? Себастијан Буеми не вози поќе за Торо Росо ( братскиот тим на Ред Бул ) зато шо лани имаше наредба да го пропушти Вебер, а тој го задржа еден круг зад себе. Така да ова твоето дека само Ферари има наредби не ти држи вода. Секој од поголемите тимој си има свој помал тим, со исти газди, или го снабдува со мотори, и нормално е дека мора некако да му вратат.
Јас не го измислив ова за Буеми или Алгуерсуари, имаше видео од трката, каде газдата на Ред Бул в лице му викаше и му се налути, а и новинарите истото го рекоја.Буеми тебе да не ти е братучед, па он лично ти го има кажано ова .... Немој да ме јебеш, шо би рекол Кили. Алгуерсуари зошто си замина од истиот тим, да не ја легнал сестрата на Фетел случајно, па овој се налутил.
Ако гледаш повеќе време Ф1, сигурно се сеќаваш дека РБ беше исто middle classed тим, како ТР што е денес. Лименките не се МекЛарен или Ферари, па да си играат ''држава'' со спортот ..