Формула 1 - сезона 2012

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Ферари катастрофа.
По вчерашното “тактизирање“ во последната сесија, само по еден круг за квалификации извозеа и Маса и Алонсо, мислев дека имаат план да ги сочуваат софт гумите и со покасно менување да направат предност. Тактиката на Кими која се покажа успешна. Се кладев дека Алонсо ќе биде на подиум, он едвај 5-то место. Како може лотус со софт гуми да вози 24 круга (Кими) а Алонсо со медиум едвај издржа на двапати по 25?:mad:
Возењето на Алонсо беше како на баба. Батон за малку со 4 питстпа ќе го поминеше а Фетел со 4 питстопа пак излезе пред него. Откако успеа да го мине на почетокот Кими и да се најде на 5-то место изгледа си зацрта доста ми е 5-то. Ниеднаш не стисна, ниеднаш не покажа желба за напредок. Чиста среќа е што не заврши 10-ти спрема тоа како возеше.
Лотус ја имаа вистинската тактика а Кими извозе екстра.
Мекларен се потпреа на брзината на болидот и Хамилтон возеше тамам спрема потребите, односно доволно брзо да биде напред и доволно не агресивно да не ги оштети гумите.

S

Stivie G

Гостин
може некој да го постира денешниот пласман на натпреварувачите(може и целокупниот) бидејки не гледав

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
може некој да го постира денешниот пласман на натпреварувачите(може и целокупниот) бидејки не гледав
PosNoDriverTeamLapsTime/RetiredGridPts
1 4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 69 1:41:05.503 1 25
2 9 Kimi Räikkönen Lotus-Renault 69 +1.0 secs 5 18
3 10 Romain Grosjean Lotus-Renault 69 +10.5 secs 2 15
4 1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 69 +11.6 secs 3 12
5 5 Fernando Alonso Ferrari 69 +26.6 secs 6 10
6 3 Jenson Button McLaren-Mercedes 69 +30.2 secs 4 8
7 19 Bruno Senna Williams-Renault 69 +33.8 secs 9 6
8 2 Mark Webber Red Bull Racing-Renault 69 +34.4 secs 11 4
9 6 Felipe Massa Ferrari 69 +38.3 secs 7 2
10 8 Nico Rosberg Mercedes 69 +51.2 secs 13 1
11 12 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 69 +57.2 secs 10
12 11 Paul di Resta Force India-Mercedes 69 +62.8 secs 12
13 18 Pastor Maldonado Williams-Renault 69 +63.6 secs 8
14 15 Sergio Perez Sauber-Ferrari 69 +64.4 secs 14
15 16 Daniel Ricciardo STR-Ferrari 68 +1 Lap 18
16 17 Jean-Eric Vergne STR-Ferrari 68 +1 Lap 16
17 20 Heikki Kovalainen Caterham-Renault 68 +1 Lap 19
18 14 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 67 +2 Laps 15
19 21 Vitaly Petrov Caterham-Renault 67 +2 Laps 20
20 25 Charles Pic Marussia-Cosworth 67 +2 Laps 21
21 24 Timo Glock Marussia-Cosworth 66 +3 Laps 22
22 22 Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 66 +3 Laps 23
Ret 23 Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 60 Steering 24
Ret 7 Michael Schumacher Mercedes 58 Technical
17

STANDINGS :

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Една буква и една бројка те делат од тоа. Ама ок е. На ретардираните треба да им се помага.

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
ЛУИС ХАМИЛТОН:vozbud::cuc: Победа за враќање на самодовербата. Нема што тука за дискусија презаслужен триумф на ЛУИС и МЕКЛАРЕН кој во текот на целиот викенд беа доминантни или подобро речено супериорни.
БАТОН- На сметка на механичарите по којзнае кој пат:mad: мораше на крај краева да се задоволи со 6-то место. Ама што е тука е, битно за него е до крајот на шампионатот постојано да биде меѓу првите 6, да ја врати формата од претходните 2-3 сезони и да го задржи статусот на возач во МЕКЛАРЕН.
И се надевам дека MЕКЛАРЕН ќе бидат постојани со ваквите перформанси со цел да замешат прсти во битка за титулата,како кај пласманот на возачи така и кај пласманот на конструктори.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
ЛУИС ХАМИЛТОН:vozbud::cuc: Победа за враќање на самодовербата. Нема што тука за дискусија презаслужен триумф на ЛУИС и МЕКЛАРЕН кој во текот на целиот викенд беа доминантни или подобро речено супериорни.
БАТОН- На сметка на механичарите по којзнае кој пат мораше на крај краева да се задоволи со 6-то место. Ама што е тука е, битно за него е до крајот на шампионатот постојано да биде меѓу првите 6, да ја врати формата од претходните 2-3 сезони и да го задржи статусот на возач во МЕКЛАРЕН.
И се надевам ќе бидат постојани со ваквите перформанси со цел да замешат прсти во битка за титулата,како кај пласманот на возачи така и кај пласманот на конструктори.
Па и не се многу далеку. Битката на возачите се сконцентрира на 5 возачи, и тоа Алонсо, Вебер, Фетел, Луис и Кими. Алонсо бега некој поен, иако вака изгледа голема разлика, но доколку си рачунаме по старото иди некаде околу 7-8 бода предност која може да се надополни на трка и пол. Се на се, задоволен, а ако знаеме дека СПА е несудена Меклареновска трка, е тогаш ќе биди интересно. СПА со сите свои убавини и недостатоци, е најубавата трка. Се надевам дека ќе одам, во живо, па да споделам и некоја слика и тука. :D

S

Stivie G

Гостин
Една буква и една бројка те делат од тоа. Ама ок е. На ретардираните треба да им се помага.
Не глуми лудило. Побарав распоред а не филозофирање од тебе демек паметен си.. У секој случај одјеби..

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Не глуми лудило. Побарав распоред а не филозофирање од тебе демек паметен си.. У секој случај одјеби..
И од то те делат една буква и една бројка (www.F1.com), али пак, ок е. Речено е да му помагаме на оние кои не можат да го направат тоа. У секој случај, хуман сум. Да не речам, Тоше Проески во душата.

S

Stivie G

Гостин
И од то те делат една буква и една бројка (www.F1.com), али пак, ок е. Речено е да му помагаме на оние кои не можат да го направат тоа. У секој случај, хуман сум. Да не речам, Тоше Проески во душата.
Хихихихих, браво шо ме просветлуваш. Мајка Тереза си.
Шо кур бараше да ме цитираш кога виде дека некој веќе одговорил на мојот пост? Или паматен сакаш да се направиш...

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Краста ко да ги фатило гумиве :eek:
Ау да, истрошеноста на гумите убаво се виде и за време на преносот кога ги паркираа болидите. Пошто у град ја гледав трката, не знам дали коментаторите пренесоа колку е темепературата на воздухот и на патеката на Хунгаро, ама претпоставувам дека е била изразито висока и надпросечна во однос на останатите од сезоната, што е и карактеристично ако се земе во предвид поставеноста на календарот и изразитата оптовареност на кочниците на патеката.

Кога ќе си го вратам филмот малце наназад, и Бриџстоун кога ја снабдуваа Ф1 во гуми, доста висока истрошеност и оштетеност гумите покажуваа во Маџарска. Па повлечи паралела сега и во однос на Пирели ..

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Хунгароринг одсекогаш досадна трка пружала,таква е патеката,срање.
Како и да е сосема заслужена победа за Хамилтон не попушти на притисок а и гледам отишол на друго ниво, научил како да ги сочува гумите :)
Но сепак Мекларен со стратегии од пит се ужас мора едниот возач да го заебат.
Кими може ке победеше да не изгубеше позиција на стартот од Алонсо таму изгуби многу време возејки позади него.
Но сепак Кими е во борба за титулата и ако земеме во предвид дека е The King of Spa и таму ја забележи неговата прва победа сезонава ке биде многу блиску до првиот во генерален пласман.
Грожјан извозе добро,брзо дуо се Кими и Грожјан во Лотус но сепак не може со олд скул Кими :)
Ред Бул ги следат контроверзии(пак по 1000 пат)и мора го сменат мапирањето на моторот и мислам дека на Спа ке видиме многу послаб Ред Бул,бидејки на Хунгароринг не се познава толку мапирањето на моторот.
A Meцедес тимов ми е повеке wannabe Мерцедес.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
- Берни го најавува влезот на второто ГП на САД (Њу Џерси) во 2013. Нема да има проширување на календарот, ќе останат 20 трки што значи ќе лета некоја од Европа.
http://formula1fanpage.blogspot.com/2012/07/f1-to-keep-20-races-with-new-jersey-in.html

Во статијата како можни трки на излезна врата ги најавуваат Валенсија, или Германија. Првава ако ја шитнат ќе сум најсреќен, ама некако фиши ми е целава приказна. Изјавата излегува месец-два откако падна во вода планот за убацување на Франција, на сметка на Спа, поради падот на Саркози. Ако си нема легнато на брашното вампирот и ова му е планот Б за исклучување на Белгија, за уште една градска трка, нека цркне ..

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
- Берни го најавува влезот на второто ГП на САД (Њу Џерси) во 2013. Нема да има проширување на календарот, ќе останат 20 трки што значи ќе лета некоја од Европа.
http://formula1fanpage.blogspot.com/2012/07/f1-to-keep-20-races-with-new-jersey-in.html

Во статијата како можни трки на излезна врата ги најавуваат Валенсија, или Германија. Првава ако ја шитнат ќе сум најсреќен, ама некако фиши ми е целава приказна. Изјавата излегува месец-два откако падна во вода планот за убацување на Франција, на сметка на Спа, поради падот на Саркози. Ако си нема легнато на брашното вампирот и ова му е планот Б за исклучување на Белгија, за уште една градска трка, нека цркне ..
Колку глупави патеки има,од сите можни патеки мора да ја избацат Спа па дали се нормални,Спа е класика стаза,многу предизвикувачка каде што бара од возачот многу муда.
Наместо да ја избацат Валенсија,одвратно глупава патека они Спа ке ја избацуваат нц нц нц.
Ако еден ден на Арапите ке им скурчи Ф1 па сите тие арапски патеки ке пропаднат ке мора да се вратат во Европа.

Kajgana Shop

На врв Bottom