Формула 1 Сезона 2011

Член од
14 август 2010
Мислења
1.223
Поени од реакции
1.481
Hamilton po obicaj ne znae da preteknuva, osven ako ne se raboti za DiResta ili Sutil ili slicni, mu ja zapusti i na Masa trkata, ne deka ovoj ke napravese kojznaesto, ionaka ako bese postrpliv ke go pominese potamu bese ocigledno deka e prebrz za Masa, ama mora po nekoj da nastrada vo skoro sekoja trka od Luis, osven ako ne se trgni nastrana toj sto e pred nego da ne se brani, da si reci - ostaj go ovaj budala e neka me pomini neka krsi glava, e pa ne razmisluvaat site vozaci na toj nacin na koj sto racuna Luis, kaznite od drivethrou se veter na magla, treba sekoja sezona eden ili 2 incidenti po vozac da se kaznuvaat vaka a sekoj nareden vo sezonata da se suspendira za neredna trka, taka Luis pola trki vo sezonata dali ke ima pravo da vozi :tapp:
Mislam deka vozenjeto na Luis ne moze da se narece riskantno vozenje kako sto toj samiot izjavi za sebe deka vozi i deka vtoro mesto ne go interesiralo, rizicno vozenje e ako preteknuvas nekogo rizicno pa mozda ke uspees nekogas da preteknes, nekogas ke se sudris i ne se isplatel rizikot - to da, ama ako skoro vo sekoja trka se sudiras - to ne e rizik tuku nesposobnost, pa sega neka tolkuva sekoj kako saka.

I Shumi kako da gi izgubi nervite denes otkako bese pominat od Perez, ili go izgubi veke osetot

Alonso verovatno dade maximum sto mozi od ferari vo ovoj moment

Fetel standarden, za 1 sezona gi nauci site greski od minatata sezona, vozi vnimatelno bez mnogu rizici ko lani kade gi gubese nervite koga ne ke bese napred, ovaa sezona i koga ne vodi (so bese retkost) sepak vozese pametno so ladna glava za razlika od Luis koj i po 3-4 sezoni nemoze nikako da stekne neophodno iskustvo na zrel vozac

A za Baton - nemam zborovi - pokaza koj e koj vo McLaren i koj treba da e No.1 vozac vo timot

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Фетел уште пред 4 трки ја освои титулата. Не дека Фетел е ептен брз, туку Ферари и Мекларен се спори. Оваа година нема конкуренција за него. Но од следната.....и тоа јако треба да го загрижува.

Член од
18 јули 2010
Мислења
278
Поени од реакции
177
По глуп коментатор може да стават? Па миленко беше за овој измислен. Ма од сите досега најдобар беше миленко. Бар беше интересно да се слуша.
А овој дрво невидено. Нема основни познавања од формула 1. И добар дел од трката го дрвеше со комбинаторики кој како да заврши за фетел да биде шампион. Ај да беше последна трка во која сите имаат шанса па да кажуваше но алоо има уште 5 трки до крај. А и одамна е јасно дека Фетел е шампион. А дали ќе биде официјално прогласен на оваа на наредната или по 3 трки исти кур различна димензија. Понатаму го дрвеше за “одличното“ возење на хамилтон. А овој е како камиказа мава све што му стои на пат. И мал милион грешки. А кога го слушаш не ти е досадно туку нервира.
Да беше тоа приватна телевизија веднаш ќе си добиеше нога но во МТВ каде се е на родбинска врска и партиска типов си тресе глупости и си зима плата и го боли кур. Е заради таквите ми доаѓа да си апнам од она за секоја платена радио дифузна такса.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
По глуп коментатор може да стават? Па миленко беше за овој измислен. Ма од сите досега најдобар беше миленко. Бар беше интересно да се слуша.
А овој дрво невидено. Нема основни познавања од формула 1. И добар дел од трката го дрвеше со комбинаторики кој како да заврши за фетел да биде шампион. Ај да беше последна трка во која сите имаат шанса па да кажуваше но алоо има уште 5 трки до крај. А и одамна е јасно дека Фетел е шампион. А дали ќе биде официјално прогласен на оваа на наредната или по 3 трки исти кур различна димензија. Понатаму го дрвеше за “одличното“ возење на хамилтон. А овој е како камиказа мава све што му стои на пат. И мал милион грешки. А кога го слушаш не ти е досадно туку нервира.
Да беше тоа приватна телевизија веднаш ќе си добиеше нога но во МТВ каде се е на родбинска врска и партиска типов си тресе глупости и си зима плата и го боли кур. Е заради таквите ми доаѓа да си апнам од она за секоја платена радио дифузна такса.
Миленко најдобар коментатор за Формула1 до сега. Овој ни некоја добра информација да каже, а ни кога се претекнуваа некои големи возачи збори. Миленко супер си коментираше, знаеше и да ти го крене адреналинот уште повеќе. А и факти кажуваше и интересни информации. Штета што ја сменија канал5 и Миленко. Со овој коментатор ништо не бидува. Едино на МТВ, формула и фудбал Зоран Видевски коментира добро.

Член од
14 август 2010
Мислења
1.223
Поени од реакции
1.481
Pa otprvo i jas se nervirav koga ke go slusav kako tresi gluposti, so vreme se naviknuva covek, sega se smeam koga kini zeleni komentatorot, denes se iznasmeav koga Masa go pretekna nekoj od poslabite, mislam alguersuari bese, e ovoj (komentatorot) ne vide i posle gleda alguersuari (veke pominat) zalepen pozadi Masa i veli - eve masa se brani - ke bidi pominat od alguersuari, pa masa se odlepuva a ovoj se cudi, i ja davaat repeticijata od preteknuvanjeto na masa a ovoj komentira - eve masa go preteknuva momentalno alguersuari, zaboravajki pred 1 minuta sto komentiral za niv, i toa sto veli kolegata Kimi Makedonski go iznafali vozenjeto na Luis koj se probivase od 17to mesto pozadi autsajderite, Milenko e greota da go sporeduvate so ovoj, Milenko komentirase F1 uste vo devedesetite godini koga ovoj prostum pod masa setase.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Уффффф грми :D
--- надополнето: Sep 22, 2011 11:42 AM ---

Од кај си сигурен дека нема да видиме?
-Другар, денес све е можно.
изгледа нема да видиме никогаш со затворен кокпит после ова
иако пак тестираат со затворени ама смешно ќе биди оти ќе личи на леман серијата а не Ф1
ова со кацигите мислам дека е добро иако пак ќе има опасност како во случајот со Шуми и Лиуци во Аби Даби 2010 http://www.youtube.com/watch?v=qve8RHYh--4

па сега ако е пишано и тенк да вози нема да го спаси.....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Раиконен се враќа во Ф1 во тимот на Вилијамс?
Дајбоже да се врати Раиконен уште од мал ми е омилен возач во Ф1 :vozbud:
Кубица и Раиконен ми се најдобри возачи во Ф1!
Па со оглед дека очајно им требаат спонзори од една страна, од друга страна Баричело веќе е во поодминати години...

Мада јас би сакал Кими да се врати во конкурентен тим (калибарот на Ред Бул, Мекларен, Рено) кај шо ќе можи да се трка. Вилиамс не е таков, барем засега.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Па со оглед дека очајно им требаат спонзори од една страна, од друга страна Баричело веќе е во поодминати години...

Мада јас би сакал Кими да се врати во конкурентен тим (калибарот на Ред Бул, Мекларен, Рено) кај шо ќе можи да се трка. Вилиамс не е таков, барем засега.
И Red Bull не беше конкурентен. Се бореше за 20 место. Од кај знаеш Вилијамс какви ќе бидат. Не збори пред време.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
И Red Bull не беше конкурентен. Се бореше за 20 место. Од кај знаеш Вилијамс какви ќе бидат. Не збори пред време.
Седи мирен... ред бул имаат кешарац за цело Ферари и цел Мекларен да ги купат. Ко ја купија А1 ринг патеката (во Австрија) само прашање на време беше кога ќе направат шампионски болид. Со оглед дека не произведуваат мотори, можи да се свати дека со просечен мотор од Рено Ред Бул победува.

Арно ама Вилијамс ни тој просечен мотор го нема. Го возат срањето наречено Косворт... Види кои екипи се на дното на табелата? Сите што возат Косворт мотор. Така да и да измислат некоја аеродинамика некој пакет кој што ќе е подобар од Ред Бул, сепак нема да имаат шанса да се натпреваруваат за нешто повеќе од 2 бода.

Kajgana Shop

На врв Bottom