Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Ќе можете ли да ми кажете кој е овластен дистрибутер или сервисер на Сименс телефони во Македонија?

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Ќе можете ли да ми кажете кој е овластен дистрибутер или сервисер на Сименс телефони во Македонија?
сименс мобајл банкротира во 2005та и наводно нивните вработени т.е. инжињерите и опремата ватевер со еден збор кажано беше купена од францускиот производител Benq, и она банкротираа некаде почеток на 2007ма.
веќе пола година Siemens Mobile немаат претставништво никаде во светов.

ако имаш некое прашање во врска со Сименс телефоните, значи не бенг-сименсите, слободно постави го тука.
од 2002ра до 2005та повеќето корисници на сименс беа позадоволни до мене и уште 2ца колеги во сервисирањето одколку од самиот Сименс Промо Сервис.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Имам Сименс Ц75, пред некој ден ми падна и видов дека е малце напукнат екранот на страна, а од другата страна пак малце е навлезен воздух или што знам(малце е замаглено на ќошот од екранот). И барам оригинал маска за тој телефон, а знам дека не можам да најдам во секоја продавница/сервис за телефони
И затоа прашав овде ако може некој да ми помогне да најдам:helou:

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Не била нокиата од Америка,туку била земена од нашиов т-мобиле и била заклучена на него,или како и да иде тоа.
Ај пиши колку би коштало тоа да се среди да може да работи на космофон картица.
Ова за 6650.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
грешка, на профилот ти пишав за 3555 еден член ме прашуваше за 6650 нокиа анлокот ти е 35 еурос.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Имам Сименс Ц75, пред некој ден ми падна и видов дека е малце напукнат екранот на страна, а од другата страна пак малце е навлезен воздух или што знам(малце е замаглено на ќошот од екранот). И барам оригинал маска за тој телефон, а знам дека не можам да најдам во секоја продавница/сервис за телефони
И затоа прашав овде ако може некој да ми помогне да најдам:helou:
не е орг, ама добра копија за 400 денари.
лцд - 900 денари.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
necro daj kazi mi kako da dekodiram motorola V3 od T-Mobile USA.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
имаш 3 опции:
1. преку кодови би те коштало околу 6 евра + интернет трошкови ќе те фати до кај 15 максимум.
2. да го донесеш кај мене во алфа мобил за 300 денари и 10/12 минути да ти го издекодирам преку ТП.
3. малце да поризикуваш, да симнеш MS_TOOL cracked, мини усб кабелче, да залемиш жичка на тп и гнд, го приклучуваш телефонот без флет кабел значи треба да биде отворен и со батерија цело време на него, идеш рид инфо, па потоа анлок на мс-тоолот ама пред рид инфо треба да го скинеш тп и телефонот ти е анлокед.
ако го умреш софтверски - 800 денари ти е, ако го умреш хардверски за 500че можам да ти го откупам. *cheers*

п.с. сите потребни програми и п2к драјвери можеш да ги најдеш на:
www.support.gsmmkd.com
user: gsmmkd
pass: demo
п.с. исто така мораш да знаеш дали ти е в3р, в3разр или в3в, има сега една понова верзија в3б што има големи шанси да ти е таа...
секоја верзија има различен тест поинт а се декодираат на ист прицнипт, значи точката на тп е различна.
еве ти неколку тп.
ова е в3р

ова е в3 разр

и имаш на forum.gsmmkd.com другите тп.

D

DeviL_32`

Гостин
неркофилија како ќе го флешираш со програма или со дрнгалашки?? :) ако флешираш користи ХС+++++++++++++++++++++++++ :)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
линукс - ќе идеш на рид инфо претходно.

девил 32, како сервисер користам Setool3 box.
посигурно е, но поради тоа што сигурно не би ти се исплати да дадеш околу 150/160 евра само за боксов, затоа ти препорачува икес++ кој сигурно нема да функционира исто ко алатка која е производ од најдобриот тим за сервисирање на сони ериксон ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom