Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Некој да не има искуство со овластен сервис на LG, Мобико ? Локација вика дека е партизански одреди бр.101 ( до палма ) ми треба потврда и за локација !!!
Добри се, локација е до тоа факултетот за туризам мислам беше, во тој ред има и горење
доаѓа спроти лептокарија каде што се влегува во паркингот после автобуската постројка
доколку ти е уредна гаранцијата и телефонот да не е нешто физички оштетен ќе ти го средат

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.802
Поени од реакции
2.370
Поздрав луѓе . Имам 3 телефони за поправка, алкатели идол 2,идол 2с и мпоп. Скршени им се стаклата и тачот, а кај мпопот само стаклото, тачот функционира. Цена за поправка?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.809
Поени од реакции
21.553
Добри се, локација е до тоа факултетот за туризам мислам беше, во тој ред има и горење
доаѓа спроти лептокарија каде што се влегува во паркингот после автобуската постројка
доколку ти е уредна гаранцијата и телефонот да не е нешто физички оштетен ќе ти го средат
Телефонот е фабрички не е пипнат софтверски, имав стандард апликации и е пазен и мазен со футроли и стаклени фолии. Вчера во најпотребно се исклучи, и не сакаше да се уклучи повторно, и само на вадење на батерија и повторно враќање ќе подигнеше loading screen ( LG screen ) и се гасеше ( не сака ни со пц да се поврзе ). Вака што би можело да биде по твое (LG G4 H815 sn:505 build)?

gug1

њњ
Член од
14 мај 2011
Мислења
330
Поени од реакции
101
Телефонот е фабрички не е пипнат софтверски, имав стандард апликации и е пазен и мазен со футроли и стаклени фолии. Вчера во најпотребно се исклучи, и не сакаше да се уклучи повторно, и само на вадење на батерија и повторно враќање ќе подигнеше loading screen ( LG screen ) и се гасеше ( не сака ни со пц да се поврзе ). Вака што би можело да биде по твое (LG G4 H815 sn:505 build)?
Отидена е плочата.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Процесор, прво и најчесто нешто што им рика на г4ките, ужас серија
ако ти го признаат под гаранција ќе ти сменат плоча ... после продавај
Поздрав луѓе . Имам 3 телефони за поправка, алкатели идол 2,идол 2с и мпоп. Скршени им се стаклата и тачот, а кај мпопот само стаклото, тачот функционира. Цена за поправка?
Кај првите два оди комплет екран и тач, кај м-поп само тач
цени ти пратив по ПП

Член од
25 јануари 2013
Мислења
202
Поени од реакции
94
Го има "утепано" бутлоадерот, затоа бара репартиционирање/Jtag.

Тоа со Samsung PC Suite ниту со Kies ниту со Odin се оправа.

(изглеа има нешто грешно флешнато преку Один и се е "мртов" уредот, претпоставувам.)

Телефонот мора да се врзе на бокс за да се "воскресене"

Барај го торте,мислам он ќе то помогне.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.675
Поени од реакции
4.154
Имам Sony E3 и пред некој ден ми падна на плочки , екранот пајажина се направи линии на сите страни? Тачот работи. Цена за поправка?

Член од
16 јуни 2013
Мислења
418
Поени од реакции
344
Имам Huawei P8 Lite и ми падна на земја... екранот парче ама ептен беше ниско, е сега телефонот е сеуште под гаранција во нептун, дали би ми ја важеле гаранцијата во овој случај за да го однесам, што да правам? чаре? :mad:

Член од
25 јануари 2013
Мислења
202
Поени од реакции
94
Мислам дека никој не признава Гаранција за механички дефект поготово не за паѓање на земја
(освен ако не си го осигурал "каско" преку Варда осигурување)

Али, прашај у секој случај, можда ќе ти се посреќи ;)

(чаре, плати си за замена на нов екран+тач асембли)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
Имам Huawei P8 Lite и ми падна на земја... екранот парче ама ептен беше ниско, е сега телефонот е сеуште под гаранција во нептун, дали би ми ја важеле гаранцијата во овој случај за да го однесам, што да правам? чаре? :mad:
физичко оштетување никој не признава, ама пробај си ја среќата прави се мутав, наудрен.

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Некој да не има искуство со овластен сервис на LG, Мобико ? Локација вика дека е партизански одреди бр.101 ( до палма ) ми треба потврда и за локација !!!
троа скапи се мобико

Член од
12 септември 2008
Мислења
746
Поени од реакции
533
Ако може цена одприлика за нова батерија за хтц оне м7 и промена на микрофон ? да знам дали воопшто се исплаќа да се поправа...

Kajgana Shop

На врв Bottom