Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Член од
10 февруари 2013
Мислења
240
Поени од реакции
81
момци ми треба помош од некој стручен или некој кој што веќе поминал низ процесот на рутирање на телефон... иам LG G3 32 гига варијантата и сакам да го рутирам .... некој за помош??
https://www.youtube.com/watch?v=3a5Y53w2XoE
Се е објаснето само гледај полека и работи полека.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Имам Samsung Galaxy S4 со Андроид 4.3 Од кога е декодиран (пред година и пол) никако неможам да направам апдејт на андроидот, веројатано сервисерот што го декодирал, направил рутирање на истиот. Сакам да прашам овде поискусните и оние што се занимаваат со сервис, дали воопшто има решение и како да го изведам истото?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Имам Samsung Galaxy S4 со Андроид 4.3 Од кога е декодиран (пред година и пол) никако неможам да направам апдејт на андроидот, веројатано сервисерот што го декодирал, направил рутирање на истиот. Сакам да прашам овде поискусните и оние што се занимаваат со сервис, дали воопшто има решение и како да го изведам истото?
Симни флеш од саммобиле и флешни го со один на понова верзија ако сакаш
после тоа откога ќе се флешне направи wipe data и wipe cache

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Симни флеш од саммобиле и флешни го со один на понова верзија ако сакаш
после тоа откога ќе се флешне направи wipe data и wipe cache
Се убаво, но некако како Шпанско село ми е ова. Дали е комплицирано и дали се бришат сите податоци од телефонот, нешто како фактори ресет?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Imam iPhone 5 so ios 7.0.4. Sakam update na 7.1 ili 7.1.2. Probav preku iTunes so restore file da napraam update ali mi javuva celo vreme error 3004,3194...etc. Dali voopsto moze da se napravi na 7.1.2 ili mora na najnoviot
Оди на оваа страница https://www.icj.me/ и регистрирај се и логирај се па потоа вклучи се ајванот со ПЦ-то и покажи му на оваа страница и таму ќе ти покаже дали ќе може да се даунлодира iOS 7xx или ќе мора најновиот iOS.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Се убаво, но некако како Шпанско село ми е ова. Дали е комплицирано и дали се бришат сите податоци од телефонот, нешто како фактори ресет?
Sekako deka se brise se ... napravi si backup na toa sto ti e bitno
Ne e komplicirano, ima i tutorial na forumov step by step
http://forum.kajgana.com/threads/Туторијал-unroot-unbrick-samsung-galaxy-s3-s4-note-2-note-3.73267/

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Дали може да му се подобри перформанс и да му се зголеми цена за продажба на Iphone 6 кинеска реплика со тоа што ќе му се смени ROM и ќе му се стави нов не пикселиран екран ? и сето тоа колку би ме коштало се разбира доколку вреди да се смени ?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Дали може да му се подобри перформанс и да му се зголеми цена за продажба на Iphone 6 кинеска реплика со тоа што ќе му се смени ROM и ќе му се стави нов не пикселиран екран ? и сето тоа колку би ме коштало се разбира доколку вреди да се смени ?
Продади го таков каков што е ... да не останеш без тој кога ќе пробаш да смениш софтвер
а каков ти е тој не пикселиран екран незнам, секако неможе да се стави друг екран

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
12633196_1673504372923112_1198769238_o.jpg

ХТЦ 310 - што му е кварот дали може да се поправи и дали може во ваква состојба да се продаде ?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Дали можи да се отклучи iphone 6 16 gb заклучен на icloud со r sim 10+
немаше да се продаваат толку ефтино ако можеше, за ајклауд отклучување е околу 180-200 евра, плус не поминуваат сите ... секако ако помине плаќаш ако не ништо
и да се разбереме тоа е само за ајклауд ремовал ... за декодирање од оператор е башка

р-сим е чипче да може да го користиш на други сим картички освен онаа на која што е заклучен и нема никаква поврзаност со ајклауд

Kajgana Shop

На врв Bottom