Финале на германскиот куп: Bayern Munchen-Borussia Dortmund - сабота (20:00)

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Победник?

• Баерн

Гласови: 27 31,0%
  • Дортмунд

Гласови: 60 69,0%

• Вкупно гласачи
    87
  • Гласањето е завршено на .

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Па прво оди наназад некоја страна и види што сум пишал,а не одма да ги земаш на пик фановите на Интер...или што уште те боли финалето ?
Него ако не го освојат трофејот од ЛШ,што тогаш ќе ги мотивира следната сезона ?
Подобри скаутски менаџери од Дортмунд дали ќе доведат ?
Мислам те молам,остави ги на страна титулите,знаеме сите кој е Баерн,а кој е Дортмунд,ама денешниов Баерн со овој исто така денешен Дортмунд нема шанса да ги рамниме.
Во Баерн има играчишта,додека Дортмунд земаат просекуси играчи или hot prospect младинци,па ги прават играчишта за кој потоа се тепа пола Европа.
Моментално нема споредба помеѓу овие два клуба,минатото остави на страна.

Ок бе,не те земав тебе на пик(еве ти си исклучок) него смешно ми беше,до пред 2 години ругавте сите по Бундес и екипите од бундес и сега наеднаш сите експерти станавате се заинтересиравте и за скаути и за играчи,и уште се ситите пред да си погледнете во сопствен двор....Но добро,не ме чуди тоа овдека.

Втора работа,никој не меша историја,Дортмунд си е најпрезаслужено шампион и тоа е тоа,крај на муабетот.

Баерн и да не освои ЛШ годинава(а убеден сум во спротивното) ќе продолжи понатаму да ја брка истата цел,и нормално ќе проба да го детронизира Дортмунд...Не ме плаши воопшто оваа ситуација,ова само може да биде подобро и за Баерн и за лигата....Баерн има фантастична иднина пред себе,целиот костур на тимот е обезбен со договори и играчите се во најдобрите години...Такада и со титула сезонава ЛШ ќе продолжат континуирано да играат на највисоко европско ниво!

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ченто , не се резили со мислењата дека не биле мотивирани за у лига само ЛШ бркале ....пошо сите знаеме дека у Лш пројдоа ради глупата тактика на Мурињо да не напаѓа на 2-0 у 14та минута ....

Реално на среќа стигнавте до финале у ЛШ ...а за домашна лига јбг , Дортмунд се покажа како тврд орев.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ченто , не се резили со мислењата дека не биле мотивирани за у лига само ЛШ бркале ....пошо сите знаеме дека у Лш пројдоа ради глупата тактика на Мурињо да не напаѓа на 2-0 у 14та минута ....

Реално на среќа стигнавте до финале у ЛШ ...а за домашна лига јбг , Дортмунд се покажа како тврд орев.

Нема вака у европа!!!!Со вакво размислување нема напредок!

Ц ц ц.....

Која среќа,среќо една....?!?!?!

ФАЛА ТИ ГОСПОДЕ ШТО МУ ВЛЕЗЕ ВО ГЛАВАТА НА МУРИЊО У 14та МИНУТА И МУ РЕЧЕ НЕМОЈ ДА ГИ НАПАЃАШ БАЕРН,ЗА ДА НА СРЕЌА СЕ ПЛАСИРААТ ВО ФИНАЛЕТО ОД ЛШ!

НЕ НЕ,се правам не го прочитав ова.....

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
ЛОЛ коа ви викам не се замарајте со некои луѓе. Дортмунд на среќа ги победи Баерн,Баерн се криви што напаѓаа толку многу требаше да се бранат од 6 минута и 56 секунда Како што рече Ченто супер е ова за БЛ а и за Баерн истото го изјави и Оливер Кан. Повеќе заинтересираност ќе рипа квалитетот и повеќе пари за сите а и Баерн ќе троши повеќе јебига неможе стално Баерн да е шампион. Супер за Дортмунд ЗАСЛУЖЕНО двојна круна со највеќе поени во БЛ во историјата. Иначе тоа ја неверувам дека не биле мотивирани може не колку за во ЛШ али пак беа мотивирани пошто 4 пати по ред изгубија али јебига реков едноставно моментално Баерн им одговара на Дортмунд и на Баерн не и одговара таква тактика затоа редовно губи од Дортмунд,Гладбах и тимови со слична тактика изгуби и финале ЛШ ради слична тактика али затоа им одговара такви тимови што играат отворено(Реал). Доколку сака Баерн да тепа тимови со такви тактики треба да поработи малце тактички на план Б против тие екипи иначе стално ќе си има проблеми. За финалето ЛШ се е можно само се надевам нема да има некоја индивидуална грешка од Баерн како Густаво за првиот гол,Боатенг за третиот и Ноер за 5тиот

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.554
Поени од реакции
22.245
Za zal nemozev da ja gledam utakmicata ama rezultat e poveke od sto ocekuvav iskreno. Dortmund ja krunisa ovaa fenomenalna godina. Lanskata supergodina ja nadminaa i toa e pregolem uspeh za cel klub. Kagawa si odi, fala za sve ama i nego ke go zamenima kako Sahin i vgodina i vo LS poveke ke pokaze timot.

Na Baern mu posakuvam sve najdobro za finaleto vo LS, da ja osvojte za vas i za Bundesligata!

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Ко Бохум да играше против Баерн рутински не изработија :facepalm: Да нема забуни: со Бохум ги споредувам Баерн а со Баерн - Дортмунд...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893

:facepalm:

Кога 80% од фановите на Реал реално си кажаа дека бевме подобри во двомечот - повеќе игра, посед, повеќе чисти шанси и во Минхен и сред Мадрид - ти се најде да се праиш експерта? Ако е нешто на среќа тогаш на среќа Реал стаса до пенали наместо да прими гол во регуларно.

Баерн на среќа стасал во сезона кога од прво коло и најтешката група гази во ЛШ - па дај не ме јебе бре еј!

А за тактиката муабетот ти е дебилен. А Интер освои предклани ради глупата тактика на Пеп да напаѓа а? Или МанЈу изгуби ради глупата тактика на Ферги две финалиња со Барса?

Како ова има врска со денешниот натпревар не знам само... Може само да им се честита на Борусија - Баерн излегоа ко мали ученичиња на терен денес и Дортмунд си поиграа со нив како сакаа.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.554
Поени од реакции
22.245
Kagawa go baraat vo United, Chelsea i Arsenal. Ke morat da dadat nad 12m Evra inace ke ostane do 2013 ama mislam vredi i za 20m ama jebiga dogovorot mu istekuva i Dortmund ne moze taka lesna tolku pari da odbije.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Kagawa go baraat vo United, Chelsea i Arsenal. Ke morat da dadat nad 12m Evra inace ke ostane do 2013 ama mislam vredi i za 20m ama jebiga dogovorot mu istekuva i Dortmund ne moze taka lesna tolku pari da odbije.
Лудите Сити и ПСЖ може да понудат и 32 мил само за Јунајтед да не го земат. :tapp: :гомце:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.554
Поени од реакции
22.245
Лудите Сити и ПСЖ може да понудат и 32 мил само за Јунајтед да не го земат. :tapp: :гомце:
Rabotata e sto igracot saka da odi vo United a i Ferguson bese vo Berlin najverovatno da pregovara so klubot.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Фергусон оди само кога гледа нареден противник или кога потпишува со играч. Кагава бил известен дека биде гледан и така. Ако му се игра кај нас добредојден е :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Да го земаа само него од смешна лига па добро ама целиот тим им е соберен од слаби лиги ....moneyball идејата доаѓа од скаутинг системот на Дортмунд не на Интер :icon_lol:
Billy Beane's idol is Arsene Wenger

Затоа и си го сакам Дортмунд како втора екипа. :D Само тоа што не му успева на Арсенал, му успева на Дортмунд со послаба конкуренција.

Заслужена победа, како и сите претходни против Баерн, а Баерн посакувам да освои ЛШ.

Иако сакам, не верувам дека и Арсенал е заинтересиран. Мислам дека тоа е само обична шпекулација.

Kajgana Shop

На врв Bottom