ЧЕНТО
Претседник
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 8.239
- Поени од реакции
- 4.839
Па прво оди наназад некоја страна и види што сум пишал,а не одма да ги земаш на пик фановите на Интер...или што уште те боли финалето ?
Него ако не го освојат трофејот од ЛШ,што тогаш ќе ги мотивира следната сезона ?
Подобри скаутски менаџери од Дортмунд дали ќе доведат ?
Мислам те молам,остави ги на страна титулите,знаеме сите кој е Баерн,а кој е Дортмунд,ама денешниов Баерн со овој исто така денешен Дортмунд нема шанса да ги рамниме.
Во Баерн има играчишта,додека Дортмунд земаат просекуси играчи или hot prospect младинци,па ги прават играчишта за кој потоа се тепа пола Европа.
Моментално нема споредба помеѓу овие два клуба,минатото остави на страна.
Ок бе,не те земав тебе на пик(еве ти си исклучок) него смешно ми беше,до пред 2 години ругавте сите по Бундес и екипите од бундес и сега наеднаш сите експерти станавате се заинтересиравте и за скаути и за играчи,и уште се ситите пред да си погледнете во сопствен двор....Но добро,не ме чуди тоа овдека.
Втора работа,никој не меша историја,Дортмунд си е најпрезаслужено шампион и тоа е тоа,крај на муабетот.
Баерн и да не освои ЛШ годинава(а убеден сум во спротивното) ќе продолжи понатаму да ја брка истата цел,и нормално ќе проба да го детронизира Дортмунд...Не ме плаши воопшто оваа ситуација,ова само може да биде подобро и за Баерн и за лигата....Баерн има фантастична иднина пред себе,целиот костур на тимот е обезбен со договори и играчите се во најдобрите години...Такада и со титула сезонава ЛШ ќе продолжат континуирано да играат на највисоко европско ниво!