A na smerot Angliski jazik i knizevnost nema drugi jazici taka?ќе имаш и друг јазик ако си на пит
A na smerot Angliski jazik i knizevnost nema drugi jazici taka?ќе имаш и друг јазик ако си на пит
нема други јазициA na smerot Angliski jazik i knizevnost nema drugi jazici taka?
Здраво јас сум прва година на македонски и книжевност па ако може некој да ми објасни отприлика што се изучува на Агиологија
Предметот Агиологија го предава проф.Добрила Миловска.Во овој предмет станува збор за жените - светици.Се полага најчесто преку семинарска.Професорката си бара доста многу, а и воопшто не го потценува својот предмет.ту мртва тема, разлистав наназад од 2012 год гледам агиологија се споменува и словенска митологија како полесни изборни предмети.Уште држи вода тоа или сменето е?Ако има некои такви полесни предмети.На ПиТ сум ако има нешто везе тоа
И шо знаеш да кажиш нешто во конотација од содржината на предметот?Не знам која беше професорката ама ја Агиологија полагав со телефон и читав од Википедија за Света Петка или нешто слично, во училница за 20 студента полагавме 50 души и беше општо препишување.
Имаше до сега француски јазик и книжевност и има француски превод и толкување. Слушнав дека можно е да се укинува смерот за книжевност зашто немало заинтересираност, баш ме интересира нека каже некој дали има слушнато таква информација.Dali ima smer po francuski jazik ?