Филолошки факултет - Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата JeCILaDy
  • Време на започнување Време на започнување
При запишувањето, примените кандидати поднесуваат:
1. индекс, студентска легитимација и пријавни листови
2. три фотографии (две фотографии со димензии 3,5 х 4,5 и една со димензии 2 х 3)
3. потврда за уплатени 750 денари за информативни, информатички, културни и спортски активности на студентите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, со назнака ИКСА на УКИМ, _______ (да се наведе факултетот - носител на студиската програма), на жиро-сметката 100000000063095 депонент: НБРМ, со сметка на буџетски корисник 1600103689 788 18 приходна шифра 723012, програма 41.
Сигурно ова?

А уствари уписите беа на 30-31? или грешка сум?

А добро има ли некаде по нетов испаднато шо и колку треба да уплаќаме....
Никаде не најдов јас уплатнцииве какви се.

pa eve ti sto treba:

2. три фотографии (две фотографии со димензии 3,5 х 4,5 и една со димензии 2 х 3)
3. потврда за уплатени 750 денари за информативни, информатички, културни и спортски активности на студентите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, со назнака ИКСА на УКИМ, _______ (да се наведе факултетот - носител на студиската програма), на жиро-сметката 100000000063095 депонент: НБРМ, со сметка на буџетски корисник 1600103689 788 18 приходна шифра 723012, програма 41.

a uplatnicata e ista kako taa so koja uplakase pri prijavuvanjeto, samo sto sega ke vnese drugo ^

pa eve ti sto treba:

a uplatnicata e ista kako taa so koja uplakase pri prijavuvanjeto, samo sto sega ke vnese drugo ^
Абе добро за тоа, ама неможе ваљда само со 750 денари уплатени да си поминеме.
На другиве факултети по 4-5 уплатници уплаќале, за Филолошкиов само една ли?

Ќе може превод на ова ? На пример, број еден, каде да ги најдам овие ствари, број два може л ида биде црно-бела сликата ? и некако многу малце документи м исе ова xD

100000000063095

Ова е жиросметката на Филолошки?Дали и треба прва рата да се плати веднаш?На оваа жиро-сметка?

Таму ваљда се земат тие.. и се таму ќе се разјасни незнам друго ништо ни јас. Иначе та е жиро сметката :)

Да прашам јас некој да не знае да не има истакнато кои се стипендисти на факултетов, зошто не знаеме дали да уплаќаме или не:confused:

Абе добро за тоа, ама неможе ваљда само со 750 денари уплатени да си поминеме.
На другиве факултети по 4-5 уплатници уплаќале, за Филолошкиов само една ли?

малку се мрзливи изглеа се од Филолошки, касно објавија што се треба. еве тука имаш: http://www.flf.ukim.edu.mk/документизаупис/tabid/881/Default.aspx

После две години одлучив да го сменам факултетот. Се запишав на филолошкиот факултет во Скопје - Англиски јазик и книжевност. Многу интересна работа е тоа што скоро се што се учи во прва година Англиска книжевност го имам учено во средно во Америка.
Имам едно прашање-дали многу ке пропуштам ако почнам од 16ти Октомври?

Запишана сум на француски јазик и книжевност, ме интересира дали можам да го земам англискиот како втор јазик?

Дали некој знае кога точно ќе почниме на Англиски и книжевност? Од некои факултети објавија дека на 15ти ќе има свечено доделување на индекс, но некои во салата Борис Трајковски а друго во самите факултети и некои со настава почнуваат од 19ти . . . Ако некој случајно има точни информации за Филолошки го замолувам нека пиши :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom