Филмски вести

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
2008 za Hollywood

Нема рецесија на црвениот тепих

Иако не собори некој рекорд, 2008-та година ги задоволи холивудските студија на финансиски план. Кога во прашањe e американската филмска индустрија - нема криза.

Традиционално отпорен на рецесија, Холивуд е генерално задоволен од успесите во годинава која изминува, иако не беше соборен нити еден рекорд за гледаност или профит.
Познато е дека филмовите во 2005-та беа најуспешни воопшто во историјата на Холивуд. Исто така се вели дека иако во 2008-ма немаше филмови кои би срушиле историски рекорд (како Spiderman, Pirates of the Carribean и Transformers). Успесите на блокбастерите (особено Batman) ќе се паметат уште долго време, особено 531 милиони долари кои ги заработи Batman:The dark knight. Се претпоставува дека годишната плата на целата продукција ќе биде нешто помала од рекордните 9.7 милијарди од 2005-та година.
Суперхероите, како и секогаш владеат на кино благајните - а освен Batman, Ironman го здрма бокс-офисот со заработка од 318,3 милиони долари во САД, а нему зад врат му дише Indiana Jones 4 со заработени 317 милиони долари.
Меѓу другите финансиски успешни филмови се и: Hancock, Quantum of Solace, Wanter и WALL-E, a речиси рамо до рамо со нив стојат Sex and the City, Mamma Mia!, Twilight и Hannah Montana како филмови кои донеле барем 100-тина милиони долари во киноблагајнитe

radzo

Man Utd!
Член од
20 јануари 2008
Мислења
696
Поени од реакции
17
Terminator : The Sarah Connor Chronicles тера више 2ра сезона без Арнолд,па пак е меѓу најгледаните во Америка....некој рече славата на втори дел Judgment Day неможе да биде надмината!Тоа е точно,помоќно нешто здравје....но требале да се решат едно..или 4-5-6...дел ќе вадат или серија да снимат..а не вака ќе расипат се..човек нема да знае што да гледа

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Терминатор нема да биде терминатор без Шварци,ама баш ме интересира што ќе искочи од ова,така да едвај чекам да го гледам
se slozuvam, bez Svarci pomalku ke bide interesno!

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
НЕшто како ова изгледа ќе е (Видеото е фан-мејд ама е супер)

П.С НЕ можам да чекам да излезе филмо :vozbud:
Не веруем дека е фан мејд... прилично добро е :) Сакам да го гледам :)

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Хмммм... филмов или ќе биде ТОТАЛЕН ПРОМАШ, или ќе биде Oscar Quality :). Според мене CG Animation би било појако :). Ах и за ваков филм на чело треба да е Питер Џексон :). Цар е човекот :)

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
НЕшто како ова изгледа ќе е (Видеото е фан-мејд ама е супер)

П.С НЕ можам да чекам да излезе филмо :vozbud:
хмз ај бре не заебавај ова не е филм ова е микс од сите трејлери за игрите warcraft... ај доста ширите шпекулации кога ќе има нешто официјално тогаш пишете :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Да ја реактивирам темава. Некако подзаборавена е па се отвараат теми за нови филмски адаптации.

Се снима втор дел за Night at the museum.
Вториот дел е насловен како Night at the museum 2: Battle of the Smithsonian.

Ben Stiller е во главната улога, а со него заедно се појавуваат и Owen Wilson, Eugene Levy и Robin Williams.
Премиерата е закажана за 22 мај.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Jas mislam deka ke ima najmalku 3 dela, i ke bide zakon nesto mn slicno kako gospodarot na prstenite

Znae nekoj od prilika koga izlaga?Koj mesec,godina?

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Terminator : The Sarah Connor Chronicles тера више 2ра сезона без Арнолд,па пак е меѓу најгледаните во Америка....некој рече славата на втори дел Judgment Day неможе да биде надмината!Тоа е точно,помоќно нешто здравје....но требале да се решат едно..или 4-5-6...дел ќе вадат или серија да снимат..а не вака ќе расипат се..човек нема да знае што да гледа

kako sto pocna i 5 del ke probat da snimaat

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Првиот дел не беше лош, се надевам дека вториот дел ќе биде уште појак, сепак комедија со Бен Стилер, ретко да не биде смешна :pipi:

radzo

Man Utd!
Член од
20 јануари 2008
Мислења
696
Поени од реакции
17
стигнале до 4ти....зошто не и 5ти дел..нема веза дали после 1 или 3 години..првиот дел е снимен 1984 па сеа ти види разлика

Bobi_kr_palanka

Dwayne The Flash Wade
Член од
26 јули 2008
Мислења
350
Поени од реакции
150
Леле одвај чекам да излезе филмот ќе биде лудница.

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
стигнале до 4ти....зошто не и 5ти дел..нема веза дали после 1 или 3 години..првиот дел е снимен 1984 па сеа ти види разлика
за малце пари мислам дека ке направат 5-ти дел

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
само глумецот го вади филмов од пропаст(кристијан бејл),иначе немам ништо против филмов и едвај чекам да го гледам,ама без шварцернегер не ја бива.
Терминатор нема да биде терминатор без Шварци,ама баш ме интересира што ќе искочи од ова,така да едвај чекам да го гледам
Потполно се согласувам со ова Терминатор без Шварценегер не бива и мислам дека филмов нема да биде толку интересен али ипак во прва можност ке го глеам за да видам како ке изглеа терминатор без шварци.
se slozuvam, bez Svarci pomalku ke bide interesno!
Исто и јас. Не верувам оти ќе биде нешто подобро од претходните, затоа што од шварценегер нема подобар глумец за овој филм. Ќе го гледам филмот ама не се надевам оти ке ми остави добар впечаток во мене. Во трилерот се гледа на крајот голем робот - терминатор. Идејата ја видоа од реклама за коли и сега сите направија такви филмови (мислам на трансформер).

Kajgana Shop

На врв Bottom