Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Прво, Зед го поистовети.. се извинувам, го стави Машинист пред Мулхоланд Драјв. Зед ми е момак од ЛОСТ ерата, момак што крајот му го прави филмот. Последната епизода ги оценува сите прошли 6 сезони по 20+ епизоди. Машинист, кој рака на срце освен трансформацијата на Бејл и сиво-зелената атмосфера не понуди ништо ново, оригинално, револуционерно.. шаблонски трилер со предвидлив расплет. Зед си сака основа, цврстина врз која се расплетува одредена приказна. Хаосот на Линч од друга страна му се рандом нафрлени сцени за финиширање нешто што Линч не ни имал намера да го доврши, туку гледачот.
Предвидлив расплет ? Па филмот на мене ми делуваше како возење на ролер костер те вози цело време и кога ќе заврши уште 1-2 саати си возбуден и сакаш пак. Имаше многу коментари дека ете Линч многу терал на размислување а овие филмови не туку ти сервирале на тацна се. Ма немој да ме јебеш бре, како може човек да не се замисли како тој би реагирал во слична ситуација како онаа на Бејл ти се молам. Тоа што режисерот ти го кажува финалниот негов крај го прави делото комплетно за мене (се фативме за Машинист) каков ќе беше филмот доколку завршеше без да се дознае што направил ќе погодувавме сите кој е зборот на бесилката, зошто е толку пропаднат човекот или што има во тепихот што се размотува и ќе викавме браво за режисерот не оставил ние да одлучиме.

А да во право си не толку за серија, ама за филм крајот го краси делото. Ете пример за Шесто Сетило, го гледаш и си викаш убава драма и идат последните 5 минути каде што се случува I see death people и одма за мене филмот влезе во топ 3 што сум ги гледал, бидејќи сето тоа што претходно се случувало доби значење.

јас нема да доделувам казнени поени на секој што ќе напише: Линч е смече.
Не пишав Линч туку МД, за да пишам Линч ќе ми треба барем уште еден филм да погледам од него што не верувам дека ќе биде наскоро.

Инаку како тргнала работата сега да го пуштам Шајнинг и ако не ми се допадне ќе добијам траен бан на форумот ;)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Izvinete za of-topik, ama volcano i pompei noviot slicni se?

B

Blade Torch

Гостин
абе шо му е на yify ? веќе 2-3 недели како е*ан да е се понаша. Што сакаш пиши на search , ништо не реагира :confused:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
абе шо му е на yify ? веќе 2-3 недели како е*ан да е се понаша. Што сакаш пиши на search , ништо не реагира :confused:
Што им е? Страната си работи најнормално, срчав, најдов, ми даде download... Нешто до тебе е.
Барај им ги торентите на pirate bay ако не.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Кога веќе го спомна YIFI, пробај го програмчево Popcorn Time. Можда е спомнато и порано на темава/форумов, open-source, работи исклучиво со торенти од Yifi, ги стримува директно со најдени преводи. Бираш дали сакаш 720п или 1080п, бираш превод и за 10-20 секунди стартува торентот.
Сеуште е бета и релативно скромно со филмови (за кого како..), али се пуни редовно со нови филмови, и во следната верзија планираат да има серии и торенти од други групи.

П.С. Ако се укочи при стартување на стрим, рестартирај програма.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Izvinete za of-topik, ama volcano i pompei noviot slicni se?
Па вулканот во Pompeii е некако во заден план. Приказната е повеќе за гладиатореки игри, љубов, политика и сл. Солиден е за тепање време без никаков lasting appeal.

Mullholland Drive за прв пат го гледав лани (late to the party) по една иста ваква дискусија на форумов и до ден денес ги имам истите емоции и високо мислење за филмот. Ништо не разбрав од филмот на првото гледање но тоа не ми го намали уживањето, останав 10 мин подзинат да зјапам во одјавната шпица и да размислувам. Се разбира после неибежно е да се иде на Google и да се види како другите го сфатиле. За обичен филм не го правам ова. Обичен го гледам и заборавам истиот ден.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Па вулканот во Pompeii е некако во заден план. Приказната е повеќе за гладиатореки игри, љубов, политика и сл. Солиден е за тепање време без никаков lasting appeal.

Mullholland Drive за прв пат го гледав лани (late to the party) по една иста ваква дискусија на форумов и до ден денес ги имам истите емоции и високо мислење за филмот. Ништо не разбрав од филмот на првото гледање но тоа не ми го намали уживањето, останав 10 мин подзинат да зјапам во одјавната шпица и да размислувам. Се разбира после неибежно е да се иде на Google и да се види како другите го сфатиле. За обичен филм не го правам ова. Обичен го гледам и заборавам истиот ден.
ахам да, мислев дека е како волкано, не гледам трејлери но го погледнав сабајле, не е лош филм, далеку од тоа, одлично осмислен.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Едно другарче на екскурзијата го сликна и ми го прати. Дур сме тука некаде со темава. Вика рачиште огромно, ко го споредив со мојава, се изгубив. Сликано во Кан.

Член од
23 февруари 2014
Мислења
43
Поени од реакции
12
некој во пп да ми прати линк ако нашол за филмов шо излезе со Кејт Аптон? The other woman.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Џенифер Лоренс е исфорсирана и не е ништо посебно убава
Ти мора да си посвоен, нема шанси да си ми братучед, значи нема шанси во роднинска врска да сме :)

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
@Iceboy абе бегај хангр гејмс,фантазии ми снимаше таму..

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286

иако тепањето не треба да се смета како копирано...нема толку многу потези и мавања за да може секоја тепачка да биде оригинална :D тие се потезите во карате или што и да е, секако дека ќе се повторуваат

вака може за сите филмови да се направи..еден филм има мали сличности со стотици други

https://www.youtube.com/watch?v=pVB_DI4ajKA

Kajgana Shop

На врв Bottom