Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Јас овој филм си го чекам, а до тогаш ке си гледам европски филмови.
А овој филм,тој што ќе се осуди да го гледа на камрип,тсрип.... ќе му цркне се живо и диво електронско така да си знае.
Нешо инфо кога искача ,вистински ли е барем пола или се е студио?

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Дрогирашов многу сериозно си ја сватил работава со Moviespotting-от, 15 филмови за 6 дена, браво! :ROFLMAO:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Дрогирашов многу сериозно си ја сватил работава со Moviespotting-от, 15 филмови за 6 дена, браво! :ROFLMAO:

ни ги вклучија на бум овие fox movies а и многу сум слободен деновиве па си можам си гледам филмови.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
проверете си информации на торентот (bitrate) и колку повеќе кбпс - подобро
разгледајте рандом торенти на http://publichd.se и споредете
се` зависи од торентот и какви компресии прават
YIFY се катастрофа, компресирани за помалку меморија да зафаќаат и со тоа се сјебува и видео и аудио

За сериите сигурен сум дека се подобри вебдл од ХДТВ, еве споредба на шерлок:
Sherlock.3x02.The_Sign_Of_Three.720p_HDTV_x264-FoV [PublicHD]:
Video...............: H264 @ 2796Kbps
Sherlock.S03E02.The.Sign.of.Three.720p.WEB-DL.DD5.1.H.264-BS [PublicHD]:
Video...............: H264 @ 4552Kbps
Плус вебдл сериите немаат реклами (поп-упс), логоа и слично ко од ТВ

Двете гравити вебдл снимки имаат 3900 bitrate, значи квалитетот е сличен со 720п ХДТВ снимката од Шерлок, ваљда таа сте ја гледале. А и двете гравити снимки имаат иста резолуција, па не знам зошто на торентот пишува 1080п :D

Ако сте обичен смртник со обичен монитор џабе ви е, не ма да приметите разлика. Не сте вие псисајд па да се замарате толку за снимкиве. :D
Колку за инфо, REMUX bluray снимките се најдобри. Некомпресирани. Баш оригинални блу-реј. Bit rate........: 28539 kbps
Псисајд ваљда на вакви снимки ги гледа секси актерките и актерите...

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Добро од ЈИФИ 1080п до вистински 1080п има 3646КМ разлика,али сепак не се лоши

1080p се, само што се рипови од оригиналот. И нормално тука се губи на квалитет, да го смалиш од 8 гига на 1.4

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
А овој филм,тој што ќе се осуди да го гледа на камрип,тсрип.... ќе му цркне се живо и диво електронско така да си знае.
Се прикажува премиерно у биоскоп ширум светот, а кога ке го има на торент, поима немам, се надевам за брзо време.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Како мислиш вистински е или студио ?

Инаку ако си в Скопје филмот од Четврток ќе почне да се прикажува во Синеплекс а најверојатно во Милениум или Рамстор.
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 21:16 ---
Eve yify

eve ne yify
Многу лоша споредбава едниов е филм што се случува во минатиот филм и треба да изгледа малку постаро, требаше од ист филм да ставиш слика :) (не викам дека не си во право)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Како мислиш вистински е или студио ?

Инаку ако си в Скопје филмот од Четврток ќе почне да се прикажува во Синеплекс а најверојатно во Милениум или Рамстор.
Па според трејлеров има многу убави места ставено во него ,прашањето беше дали е сниман на тие локации или е студио

Edit> Лос анџелес и исланд ,другото е студио
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 21:18 ---
Многу лоша споредбава едниов е филм што се случува во минатиот филм и треба да изгледа малку постаро, требаше од ист филм да ставиш слика :) (не викам дека не си во право)
И тој и тој се 1080п ,само ја покажува разликата,ма да на компјутер не се познава ,само на тв

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Шо му фалеше на филмов бе? :)
Ми имаше некои дупки и веќе видени работи во многу други филмови, како The Time Traveler's Wife, One Day, If Only и мн други, сепак совршен е за feel good после гледање, ама сепак не би го повторил, има доста филмови кои вредат да бидат повторени илјадници пати од ваков тип (Notting Hill, Love Actually, Four Weddings and a Funeral etc) и други бритиш клише филмови кои порадо би ги гледал. Сепак солидно си го оценив филмчето претежно заради атмосферата(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom