Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Што вреди од овие "оскаровскиве" филмови да изгледам што е излезено или ќе излезе во 720p/1080p деновиве? Дајте предлози, само Prisoners го гледав.

Гледај го Star Trek, мене ми беше супер, а воопшто не сакам вакви филмови.

Добро нормално дека римејкот е безвезе ама во период сум кога ми се гледаат боза филмови за релаксација. :)

Новиот Riddick демек back to the roots ќе го правеле како Pitch Black, за кој имам високо мислење во Sci-Fi жарнот, но везе немаше филмот. Ликовите се патетични а дијалозите смешни и згора на тоа CGI ефекти како за семинарска работа а не за блокбастер. Најлош од серијалот.

Што вреди од овие "оскаровскиве" филмови да изгледам што е излезено или ќе излезе во 720p/1080p деновиве? Дајте предлози, само Prisoners го гледав.

Rush/Gravity. :cuc:

Dallas Buyers Club

Драма, инспирирана од вистинска приказна за животот и делото на Рон Вудворт. Каубој и електричар од Тексас кој спротивно на тогашните стереотипи за сидата е заразен од ХИВ вирусот. Главната улога ја толкува Метју Меконахи а споредната Џенифер Гарнер.

Од каде да почнам пак исто ќе завршам, приказната е уникатна,трогателна и инспиративна. За животот на овој човек осуден на смрт од болеста и како тој се бори против неа, стереотипите, државата и корпорациите. Глумата и режијата се совршени, особено мора да се напомене дека Метју ептен се потрудил за оваа улога која покрај одличната глума е надополнета и со неговата неверојатна трансформација. Во целост филмот го заслужува епитетот Ремек Дело !

Да скратам, сега за сега ова е мојот фаворит за Оскарите. 10/10

ММ ти е тежок просек, има два изрази на лицето, еден кога е сериозен и еден кога се заебава. И двата се граничат толлку што не е лесно да се направи разлика. Wedding Planner филмови се единственото во што е добар и треба да си остане во истите. Толку му е капацитетот. Во посериозни филмови само им го јаде лебот на подобри актери.

Не дека го хејтам нешто, добар е за просек no-brainer филмови, пријатен лик е, но тапа актер.

:)

шта речи..

препорака и од мене, мада не е препорака филм runner up за оскари, онака..

Гледај го Star Trek, мене ми беше супер, а воопшто не сакам вакви филмови.
Гледан ми е и супер е. Мислев на сериозни филмови, блокбастерите скоро сите ги гледав. Фала на сите предлози.

Јас овој филм си го чекам, а до тогаш ке си гледам европски филмови.

^720p најчесто се таа големина од YiFi, филм со 1080p би му дошло некаде 1.8 - 2gb.

Јас овој филм си го чекам, а до тогаш ке си гледам европски филмови.

А овој филм,тој што ќе се осуди да го гледа на камрип,тсрип.... ќе му цркне се живо и диво електронско така да си знае.
Нешо инфо кога искача ,вистински ли е барем пола или се е студио?

Дрогирашов многу сериозно си ја сватил работава со Moviespotting-от, 15 филмови за 6 дена, браво! :ROFLMAO:

Дрогирашов многу сериозно си ја сватил работава со Moviespotting-от, 15 филмови за 6 дена, браво! :ROFLMAO:

ни ги вклучија на бум овие fox movies а и многу сум слободен деновиве па си можам си гледам филмови.

проверете си информации на торентот (bitrate) и колку повеќе кбпс - подобро
разгледајте рандом торенти на http://publichd.se и споредете
се` зависи од торентот и какви компресии прават
YIFY се катастрофа, компресирани за помалку меморија да зафаќаат и со тоа се сјебува и видео и аудио

За сериите сигурен сум дека се подобри вебдл од ХДТВ, еве споредба на шерлок:
Sherlock.3x02.The_Sign_Of_Three.720p_HDTV_x264-FoV [PublicHD]:
Video...............: H264 @ 2796Kbps
Sherlock.S03E02.The.Sign.of.Three.720p.WEB-DL.DD5.1.H.264-BS [PublicHD]:
Video...............: H264 @ 4552Kbps
Плус вебдл сериите немаат реклами (поп-упс), логоа и слично ко од ТВ

Двете гравити вебдл снимки имаат 3900 bitrate, значи квалитетот е сличен со 720п ХДТВ снимката од Шерлок, ваљда таа сте ја гледале. А и двете гравити снимки имаат иста резолуција, па не знам зошто на торентот пишува 1080п :D

Ако сте обичен смртник со обичен монитор џабе ви е, не ма да приметите разлика. Не сте вие псисајд па да се замарате толку за снимкиве. :D
Колку за инфо, REMUX bluray снимките се најдобри. Некомпресирани. Баш оригинални блу-реј. Bit rate........: 28539 kbps
Псисајд ваљда на вакви снимки ги гледа секси актерките и актерите...

А овој филм,тој што ќе се осуди да го гледа на камрип,тсрип.... ќе му цркне се живо и диво електронско така да си знае.

Се прикажува премиерно у биоскоп ширум светот, а кога ке го има на торент, поима немам, се надевам за брзо време.

1080p се, само што се рипови од оригиналот. И нормално тука се губи на квалитет, да го смалиш од 8 гига на 1.4

Eve yify
Screenshot_10_large.png

eve ne yify
acpcbQ9J.jpg

Како мислиш вистински е или студио ?

Инаку ако си в Скопје филмот од Четврток ќе почне да се прикажува во Синеплекс а најверојатно во Милениум или Рамстор.
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 21:16 ---
Eve yify
Screenshot_10_large.png

eve ne yify
acpcbQ9J.jpg

Многу лоша споредбава едниов е филм што се случува во минатиот филм и треба да изгледа малку постаро, требаше од ист филм да ставиш слика :) (не викам дека не си во право)

Како мислиш вистински е или студио ?

Инаку ако си в Скопје филмот од Четврток ќе почне да се прикажува во Синеплекс а најверојатно во Милениум или Рамстор.

Па според трејлеров има многу убави места ставено во него ,прашањето беше дали е сниман на тие локации или е студио

Edit> Лос анџелес и исланд ,другото е студио
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 21:18 ---
Многу лоша споредбава едниов е филм што се случува во минатиот филм и треба да изгледа малку постаро, требаше од ист филм да ставиш слика :) (не викам дека не си во право)

И тој и тој се 1080п ,само ја покажува разликата,ма да на компјутер не се познава ,само на тв

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom