Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Дистописки велиш а? Ај да го пуштам да ми се симнува, а во меѓувреме да си го побарам Blade Runner да го подготвам за повторно гледање... :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Дистописки велиш а? Ај да го пуштам да ми се симнува, а во меѓувреме да си го побарам Blade Runner да го подготвам за повторно гледање... :)
Јас ги имам гледано Alien/Aliens едно 50 пати :D

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Не сум по рејтинзите ко нашиов спасител, филмов го глеав по препорака од една форумџика тука. Ми се допадна многу. End of story.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.166
Daleku od toa sto ocekuvas.

Inace mene mi se dopadna, mislam duri vo afekt 7ka mu dadov. Top za devojcinja.

Не сум по рејтинзите ко нашиов спасител, филмов го глеав по препорака од една форумџика тука. Ми се допадна многу. End of story.
Natural-girl, нели? :D

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
:O kade bre?

Jas pa ke ja kritikuvav, nesto ja nema po forum.. Natural super si sega, naidobar moderator, ostani takva supersi kul.
Ti teknuva na analizata? :D :D

Ioanaka ke leta temava..
абе fuck grammar, треаше да пишам со запирки. Не е она, една модераторка е.

Вокерка?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.103
Поени од реакции
37.565
Инаку, ви препорачувам и да го прочитате романот на Ишигуро, без разлика дали ќе ви се допадне филмот или не. Романот е вистинско откровение - во 2005 година влегува во потесната листа на кандидати за Букеровата награда (награда која претходно Ишигуро ја освојува за „Остатоци од денот“), според некои податоци, второрангиран е, магазинот TIME го прогласува за роман на годината, а и го вклучува во ранг-листата на најдобри 100 романи во британската книжевност од 1923 до 2005, освојува голем број на други, не толку важни награди, меѓу кои и наградата „Роман на деценијата“ на New York Times. Го има преведен и на македонски, во издание на Маквеј (издавачката куќа се наоѓа во Дом на АРМ, доколку се уште постои - на времето беше таму, јас се изнамачив додека стигнав до романот тогаш), и (барем тогаш беше) по пристапна цена.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Не е до толку добар, сум гледал многу подобри филмови... филмови што ми оставиле многу поголем впечаток од овој. Еден факт дека не ми се допадна филмот, е што не можам многу во детали да се сетам на него, за разлика од други филмови.

Kajgana Shop

На врв Bottom