Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
ај да видиме сега марвел што ќе покажи, другата година
iron man 3 vs man of steel ќе биди битката :)

L

Löwe

Гостин
Вака, ај помош од тие што го гледале Џерониме да ми напишат една кратка рецензија што се случува во филмот, пошто ми треба за Есеј за на училиште. Фала ви однапред :D

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
ај да видиме сега марвел што ќе покажи, другата година
iron man 3 vs man of steel ќе биди битката :)
Superman никогаш не ми се допаѓал, но мислам дека Man of Steel ќе вреди да се гледа. Го следат примерот на Chris Nolan, кој работи и како продуцент на филмот.

Но, овој трејлерот за Iron Man изгледа супер. Ме радува вака шо одлучија Mandarin да го направат меѓународен терорист и пореален лик, а не некој кинески Sauron wannabe како во стрипот. :P

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Iron Man, Batman > ...Superman

Првите двајца се генијални луѓе во костими, а овај е досаден вонземјанин со слабост од криптонит и не знам шо друго...никогаш не ме интересирал, од сите супер херои тој ми е најдосаден.

А, плус, досега немам гледано ни еден асолен филм за него. И тоа е фактор. За другите два имам читано стрипови, а за овај никогаш не ме интересирало.

Сепак, ќе го гледам Man of Steel, можи тој ќе ми го смени мислењето.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Супермен кецот е антологиски филм. Нормално ги нема денешните ефекти но за тоа време бил филмиште ипол. Денешните супер херои немаат душа, само новиот Бетмен доби некаква обработка и димензија. Се друго почнува со некаква глупа несреќа или инцидент после кој се формира некаков суперхерој и одма се оди на кршење кичми и ефекти. Навистина не знам што гледате во Iron Man, јас го исклучив кецот после пола сат, двојката немам ни намера да ја гледам. Го гледав Робокап на времето и доста ми е. Робокап исто имаше приказна, сочуствуваме со ликот, се внесовме во филмот. Спајдермен можеше да биде добар филм да не го ангажираа Тоби, промашена улога според мене. Хулк исто го усраа.

Единствено што вредеше со суперхерои во последниве години, настрана Бетменот, е X-Men трилогијата и приквелот, тоа се филмови на највисоко ниво според мене, со обработени ликови, со приказни во позадина, битка на голема скала...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Ајрон Мен кецот и двојката беа како Авенџрс.
Беа направени за забава, Роберт Дауни да покаже колку кул може да биде и пред се да направат пари.
Иако сега тројкава изгледа дека се решиле да прават посериозен филм, па ќе видиме што ќе испадне.
Не беа толку трагични претходните два Ајрон Мен, си имаа свои моменти, беа интересни за гледање, да се опуштиш 2 саата.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Сите блокбастери се прават за заработка, се вложуваат ,ногу пари во нив и треба да се извадат. Тоа не е оправдување, затоа ги дадов X-Men како пример, тие направија се како што треба и пак публиката се забавуваше и направија пари од филмот. Ако има идеја авторот ќе го направи како што треба, ако не пола филм оди на акциони сцени и пукање и парите се загарантирани.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Јас се приклучувам кон хејтот врз Superman. Ни како дете не го сакав многу (за ликот зборувам, за првиот филм се согласувам дека е одличен).
Многу други суперхерои ми биле поинтересни од него, ептен далеку заостанува според мене. Еден Daredevil поинтересен ми беше, да не зборувам за Batman, Spiderman, па ликовите од X-Men, and so on...
Единствен аргумент му е дека е првиот суперхерој. И најчесто е претставен како совршенство, многу малце човечки карактеристики кои што би ме заинтригирале. Доволен беше еден филм за него, нема што повеќе да се обработува кога ликот доживува многу мали промени.
Е сеа колку што имам прочитано Man of Steel ќе промени неколку работи, па можеби и ќе направи ликот да ми биде подопадлив.

I always liked that he was a journalist though, but it just wasn't enough.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.346
Од Iron Man не сум гледал ни еден дел. Нeма ни да гледам. Ни другите суперхерои - капетан Америка и Тор не сум ги гледал, а гледам ќе има нови делови. Не ми се свиѓаат овој тип на филмови веќе, многу се направени несериозни. Ако се блокбастери, барем да имаат некоја тежина, ко што имаа Бетмениве и X-Men на Брајан Сингер, кој направи нешто невидено, цела трилогија, дури и последниот дел The last stand многу ми се свиѓаше иако немаше замешано прсти колку што знам, па новиов приквел First Class се покажа одличен, и мислам дека е најдобриот во последно од оваа бранша филмчиња.

А на страна сите овие, Kick Ass беше филмот на деценијата, тоа е тој суперхеројски филм... не ми се верува само колку едноставна, а совршено направена приказна. Мислам ќе има и втор дел. :D

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Од Iron Man не сум гледал ни еден дел. Нeма ни да гледам. Ни другите суперхерои - капетан Америка и Тор не сум ги гледал, а гледам ќе има нови делови. Не ми се свиѓаат овој тип на филмови веќе, многу се направени несериозни. Ако се блокбастери, барем да имаат некоја тежина, ко што имаа Бетмениве и X-Men на Брајан Сингер, кој направи нешто невидено, цела трилогија, дури и последниот дел The last stand многу ми се свиѓаше иако немаше замешано прсти колку што знам, па новиов приквел First Class се покажа одличен, и мислам дека е најдобриот во последно од оваа бранша филмчиња.

А на страна сите овие, Kick Ass беше филмот на деценијата, тоа е тој суперхеројски филм... не ми се верува само колку едноставна, а совршено направена приказна. Мислам ќе има и втор дел. :D
То је то... :)
Сакав и јас да го спомнам Kick Ass ама не можам филм со Кољо Кафез.... :)
Шала, не го гледам како суперхиро муви, повеќе како комедија ми стои. Иначе добро филмче.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.346
То је то... :)
Сакав и јас да го спомнам Kick Ass ама не можам филм со Кољо Кафез.... :)
Шала, не го гледам како суперхиро муви, повеќе како комедија ми стои. Иначе добро филмче.
Многу добар хумор имаше за таков филм и имаше интересна симболика (пародија можеби) што ги направи другиве филмови со суперхерои да бидат некако обични. :D
Ова ми беше најомилена сцена.
Си викам кога ќе размислиш, подобро да си умреше него да го дочекаше крајот на Лост. :pos:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Си викам кога ќе размислиш, подобро да си умреше него да го дочекаше крајот на Лост. :pos:
Да може да го вратат времето, нека ме претепаат бетер од него и нека ми скинат еден тестис по нивни избор, само да ја сменат 6-та сезона од Lost.
Или подобро, нека го претепаат Линделоф.

Мене најјако во филмов ми беше што кога го гледав не знаев што е фората, мислев пак некој тинејџер со супер моќи, и кога зедоа да метат со него... :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom