Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Многу се сложувам со постов!
Го гледаше Најдобриот татко на светот? Со Робин Вилијамс? Многу убав филм, ептен.
А Друштвото на мртвите поети е приказна за себе, ваков филм и десет пати да се гледа се доживува различно.
Не, го немам гледано. Ама тоа ќе се промени :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Гледајте го Awakenings !!!!!!

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Едно прашање до Скопјани :)

Кога ви доаѓа Inception на гости ? :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Едно прашање до Скопјани :)

Кога ви доаѓа Inception на гости ? :)
Е тоа и јас се прашувам, од СК сум али информација немам добиено сеуште ќе те известам, ако добијам :)

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Па прашувам зошто во Сараево , Белград , Подгорица од 22 јули почнува да се прикажува , помислив и во СК да не доаѓа за 3 дена :)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Не сте свесни колку сум запален по Inception. Погоден жанр, погоден режисер, погодени глумци... не можам да дочекам!

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Овај Inception интересен филм е изгледа. Е сега има измешани критики http://www.metacritic.com/film/titles/inception?q=inception ама главно се позитивни.
Идејата да се влегува во туѓи мисли и сонови и не е баш непозната.
Коментар на корисниците на метацритик
[...]Whoever thinks these ideas are fresh, needs to read more and watch better movies -- Existenz, World on a Wire, Dark City, The Thirteenth Floor, Matrix[...]
Да не испадни работава како Shutter Island - убаво среден филм со ретко користена но сепак веќе видена идеја. Јас обично немам проблем со тоа (Shutter Island доби позитивна оценка од мене), ама нормално и јас не сакам ако нешто се рециклира во 100 филма годишно.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Интересна работа ова imdb, според нивната формула филмот веќе е на трето место на сите времина.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Откако ќе се дигне ваква фама околу некој нов филм, обично останувам разочаран по неговото гледање. Се надевам дека нема да биде таков случајот со Inception.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
колку се лажам на филмови по книгите на Стивен Кинг кои секогаш испаѓаат утки...(со чест на исклучоци )
Обрати се кај мене и нема да праиш утки, барем не кога се работи за Кинг :)

Почни со,

Hearts in Atlantis, Dolores Claiborne ,

Stand By Me, The Dead Zone,

Secret Window
, Misery,

The Dark Half, и Storm Of the Century.

Доста ти се сеа за сеа, овие му се малце понепознати филмови али ипак вредат да се погледнат и нема да бидеш разочаран :)

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Може некој да ми предложи некој добар филм,по можност акција.

Kajgana Shop

На врв Bottom