Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
@Ivan
Блер Вич е генијално среден. Не дека и Паранормал активити не е, ама има нешто што фали, некоја жичка која би го направила уникатен.
Се согласувам, тоа и сакав да го кажам.Генијално среден шо се вика за нула пари, е сега кога гледаш малку глава боли и дефинитивно не е за луѓе кој што сакаат да гледаат блокбастери и ,,нови'' филмови.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Се согласувам, тоа и сакав да го кажам.Генијално среден шо се вика за нула пари, е сега кога гледаш малку глава боли и дефинитивно не е за луѓе кој што сакаат да гледаат блокбастери и ,,нови'' филмови.
Паранормал Активити = 1 сцена (кога ќе ја повлече од кревет) толку цел филм.

И да, типката у глава улога има добра груда, друго? тиња невидена.

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Паранормал Активити = 1 сцена (кога ќе ја повлече од кревет) толку цел филм.

И да, типката у глава улога има добра груда, друго? тиња невидена.

Не зборував за Паранормал активити. Не сакам да си ги трошам зборовите за него, јас би направил поубав филм.

I

Intex

Гостин
Серија е тоа. Терминатор 2 не ти се допаѓа? Предатор? И не ми текнува на друга акција без Арнолд. :)
Терминатор кецот е добар само, другите не ми се нешто посебно.
Матрикс, СФ/Акција. :)

И Ејлиенс, како го заборавив! :vozbud:
Матрикс, Матрикс, Матрикс! Поради него изгледав и милион документарци поврзани со виртуелна реалност.:D Едноставно совршено, ти го менува начинот на кој гледаш на светов.
Гледај го the man from earth. Со 200,000 долари среден сај фај филм кој те секса у мозокот. : )

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
^
The man from earth е грд филм. После прво гледање можеби изгледа воодушевувачки, ама веќе после второ сфаќаш дека цел филм и цела идеја е глупа.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
Како може Paranormal activity и Blair witch project да ги ставаш во ист кош во исфорсирани филмови заедно со Requiem for a dreаm.Ајде за Paranormal activity си во право, за Blair witch project ич не си во право, кажи ми кој го форсира Blair witch project, факт е дека е направен со ништо пари, но имај респект баш поради тоа.
Requiem for a dream е ремек дело, и колку да не обожаваш драми пак не те оправдувам.И јас не обожавам драми но филмот ми е во топ 5.
Напротив, сакам драми. Shawshank Redemption и Mystic River се ми во топ 3 филмови. Но овој некако не ми легна. Ниту ми се допадна актерската екипа, ниту дејството. Поуката е добра, да, ана како што реков денес и на кутија цигари има таква поука! Како и да е, секој со свој вкус!

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Што се однесува до драми за мене една од најдобрите е Dead Poets Society (1989). Никогаш не сум гледал на Робин Вилијамс како на комичар, Мислам дека многу повеќе му лежат посериозни изведби со нишка на иронија и сатиричност и малку (или малку повеќе) трагика, т.е. драми.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
^
The man from earth е грд филм. После прво гледање можеби изгледа воодушевувачки, ама веќе после второ сфаќаш дека цел филм и цела идеја е глупа.
Конечно некој истомисленик. Мене ни од првa не ми се бендиса, сепак вкус и вкус. Овај е филм кој го мразиш или го обожаваш.

И дур сме кај потресни сцени, Angelina Jolie во Girl Interrupted:

Z

zmej gorjanin

Гостин
^
Филм ко The man from earth не се гледа по втор пат барем не по кратко време, еве ја го гледав пред три години и чудно гласот на глумецот уште ми е останат во подсвест.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Man from Earth, хех болен филм. Режисерот имал бурен период пред да се реши за тоа сценарио. Убава предспивна приказна, незнам зашто толку разглабате околу филмот и за тоа дали бил или не бил добар, нема основ да поттикне дискусија, само препуштете му се и одгледајте го во еден здив и не се замарајте потоа со филмот, супер ќе ви дојде.
Requiem for a Dream од друга страна е нешто скрос поразлично, го гледам од друга перспектива и истотака би го дефинирал како добар филм со друга содржина и поинаква поента и цел.

А

Анноун

Гостин
The man from Earth - интересна содржина нема што , без никаков буџет , со добра приказна направиле убаво филмче . само она на крајот ја усера работата , излезе ко зафрканцијата за шпанските сапуници , у 548 епизода дознава дека е сам на себе син . (не е вака во филмот , не се секирајте - за тие шо не го гледале сеуште )

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Man from Earth, хех болен филм. Режисерот имал бурен период пред да се реши за тоа сценарио. Убава предспивна приказна, незнам зашто толку разглабате околу филмот и за тоа дали бил или не бил добар, нема основ да поттикне дискусија, само препуштете му се и одгледајте го во еден здив и не се замарајте потоа со филмот, супер ќе ви дојде.
Requiem for a Dream од друга страна е нешто скрос поразлично, го гледам од друга перспектива и истотака би го дефинирал како добар филм со друга содржина и поинаква поента и цел.
Нема основ да поттикне дискусија? Па целиот филм е своевидно поттикнување на дискусија, разглабање на различни теми и мислења. Баш заради таа цел е направен филмот.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
Што се однесува до драми за мене една од најдобрите е Dead Poets Society (1989). Никогаш не сум гледал на Робин Вилијамс како на комичар, Мислам дека многу повеќе му лежат посериозни изведби со нишка на иронија и сатиричност и малку (или малку повеќе) трагика, т.е. драми.
Многу се сложувам со постов!
Го гледаше Најдобриот татко на светот? Со Робин Вилијамс? Многу убав филм, ептен.
А Друштвото на мртвите поети е приказна за себе, ваков филм и десет пати да се гледа се доживува различно.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Нема основ да поттикне дискусија? Па целиот филм е своевидно поттикнување на дискусија, разглабање на различни теми и мислења. Баш заради таа цел е направен филмот.
Па јас не глеам тука содржајна покрената дисуксија околу тематиката на филмот, туку тоа дали бил убав или неубав...
Ричард Шенкман ниту е Џорч Лукас ниту пак Ден Браун, затоа филмот и нема некоја цел и поента, ко што кажав интересна парадоксна приказна.

--- надополнето ---

Го гледаше Најдобриот татко на светот? Со Робин Вилијамс? Многу убав филм, ептен.
Робин е ѕверка у филмов дефинитивно.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
The Man from Earth e одлично доживување. Ми е чудно што некои од кои не очекував имаат толку негативно мислење за него.

Kajgana Shop

На врв Bottom